Neler Yeni

Casper Excalibur G870 Bilgisayarımın Termal Macun Sorunları

Ate_s

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Ahmet
Merhaba arkadaşlar. 1 yıl önce Casper Excalibur G870 aldım bilgisayar başlarda oyunlarda fazla ısınıyordu ama normal karşıladım ancak son 4 5 aydır kapanacak kadar ısınmaya başladı pek umursamadım açıkçası bugün Termal macun değişimi yapayım diyip içini açtım ve resimde gördüğünüz rezil manzarayı gördüm. Şok oldum açıkçası bu kadar özensiz olamaz bir firma. Thermal Grizzly 12.5w Termal macunu ile değiştirdim 20 25 derece fark yarattı. Şuan kafama takılan ise bu pembe şeyler. Ne olduklarını bilmiyorum açıkçası o yüzden dokunmadım internette de bulamadım. Aşırı özensiz sürülmüş onlar da. Bu pembe şeyler ile ilgili ne yapmalıyım sizce? Bana biraz kalın geldiler nereden temin ederim?

Ekler

• IMG_20241227_213737.jpg
    IMG_20241227_213737.jpg
    2.6 MB · Hit: 20

Nezha

80+ Bronze
Pembeler chipset soğutucu termal padler. İnternette var da bence sadece casperın değil suç uzun süre +100 derece görmüş gibi laptopın içi. Termal padlerin böyle zarar görmesi başka türlü mümkün değil.

Ate_s

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Ahmet
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Pembeler chipset soğutucu termal padler. İnternette var da bence sadece casperın değil suç uzun süre +100 derece görmüş gibi laptopın içi. Termal padlerin böyle zarar görmesi başka türlü mümkün değil.
100'ü geçmedi ısı koruması var zaten. Bu kadar ısınma sebebi tamamen Casper'ın kalitesiz ve özensiz Termal macunundan dolayı. Adam akıllı yapınca laptop sıcaklığı 20 25 derece düştü

gavanoz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
batuhan a
hocam 1 yıl üzerine temizliyorsunuz sanırım bi tık normal bu karşılaştığınız. sadece macun değil sorun termal pedler bile erimiş

Nezha

80+ Bronze
100'ü geçmedi ısı koruması var zaten. Bu kadar ısınma sebebi tamamen Casper'ın kalitesiz ve özensiz Termal macunundan dolayı. Adam akıllı yapınca laptop sıcaklığı 20 25 derece düştü
Isı koruması işlemcide olur ekran kartının ısısı reset attırmaz. O termal padler işlemcinin değil ekran kartının ve vrmlerin üstünde.

Ate_s

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Ahmet
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Chipsetlerin yarısının üzerine sürülmüş yarısının üzerine sürülmemiş
hocam 1 yıl üzerine temizliyorsunuz sanırım bi tık normal bu karşılaştığınız. sadece macun değil sorun termal pedler bile erimiş
Normalde 2 3 ayda bir içini açar fan, toz temizliği yaparım ama sorunun burda olacağı pek gelmedi aklıma
Mesaj otomatik birleştirildi:

Isı koruması işlemcide olur ekran kartının ısısı reset attırmaz. O termal padler işlemcinin değil ekran kartının ve vrmlerin üstünde.
Sağ üstte sürdükleri Termal pede bakar mısın peki? Yarısı direkt anakartın üstünde olduğu gibi duruyor

Nezha

80+ Bronze
Chipsetlerin yarısının üzerine sürülmüş yarısının üzerine sürülmemiş

Normalde 2 3 ayda bir içini açar fan, toz temizliği yaparım ama sorunun burda olacağı pek gelmedi aklıma

Sağ üstte sürdükleri Termal pede bakar mısın peki? Yarısı direkt anakartın üstünde olduğu gibi duruyor
Hüseyin bey ben anlatamıyorum galiba. Termal pad sürülen bir şey değil şerit sakız gibi bir şey. Boyutları normal termal padlerin ve olması gerektiği gibi yerleştirilmiş. Malzeme kalitesiz olabilir belki ama hiçbir termal pad 100 derecenin altında eriyecek kadar kalitesiz değil. 100 derece de olmasa bu laptop saatlerce +90 görmüş. Bu termal padleri casper kendisi üretmiyor o nedenle dedim suç tamamen casperda değil diye.

Senerr

80+ Bronze
Bu Kullanıcının Doğum Günü!
Bende +100 derece uzun süre göremiyordu 100 dereceyi saniyesi ile görüp thermal ve bd prochot limitini yiyip undervolt yapılmış gibi kafasına göre 30 ile 40W arası çekiyordu böylece 80 ile 90 derece arası çalışan bir işlemci oluyordu. O 100 derece sıcaklıkları görme sebebi 50 60W üstünü görmeye çalışmasıydı bende. Ama 30 40W çekse de 50 60W çekse de çalıştığı ghz değeri 4 ile 3.5 arası. İşlemci i5 12450H özellikle soğutma performansını asla beğenemediğim bir işlemci ve performansı da pek iyi değil. Diğer i5 13. nesilli veya i7'li G870'ler daha başarılı soğutmada. Benim thermal padler mesela hasar görmemişti, erimede pek yoktu ama içi arpa bulamacı gibiydi. Macunu temizlendi, 5 10 derece fark gördüm bende.

Merhaba arkadaşlar. 1 yıl önce Casper Excalibur G870 aldım bilgisayar başlarda oyunlarda fazla ısınıyordu ama normal karşıladım ancak son 4 5 aydır kapanacak kadar ısınmaya başladı pek umursamadım açıkçası bugün Termal macun değişimi yapayım diyip içini açtım ve resimde gördüğünüz rezil manzarayı gördüm. Şok oldum açıkçası bu kadar özensiz olamaz bir firma. Thermal Grizzly 12.5w Termal macunu ile değiştirdim 20 25 derece fark yarattı. Şuan kafama takılan ise bu pembe şeyler. Ne olduklarını bilmiyorum açıkçası o yüzden dokunmadım internette de bulamadım. Aşırı özensiz sürülmüş onlar da. Bu pembe şeyler ile ilgili ne yapmalıyım sizce? Bana biraz kalın geldiler nereden temin ederim?
Ekran kartı 4060 ise 86 87 dereceye genelde sabitler kendini asıl sorun işlemci tarafında. Onun sınırı yok isterse 100 derece sabit çalıştırabiliyor kendini, bende mesela bd prochot veya thermal ile 80 90 derecelere düşüyordu ama bazı oyunlarda bu limitasyonlar bir sorun nedeniyle devreye girmiyordu 97 derece sabit gidiyordu işlemci bende 45W 50W ile. Bende alt+f4 atıyordum direkt. Ekran kartı hep masum tarafta, o da işlemci sıcaklığından mağdur olup etkileniyor yoksa 82 83 dereceyi geçmiyor. 86 dereceyi görse bile ufak mhz kısıp o 100W'ı çekiyor mu çekiyor.

Son düzenleme:
Top Bottom