ynsygt2424
80+
- Reaksiyon skoru
- 0
Merhaba casper nirvana c500, windows 10 pro, 8 gb ram, 2 gb ekran kartı(Nvidia 940m), 1 tb hdd(bu hdd 2 hafta önce tamirci ssd ye çevirdi 256 gb) olan bir bilgisayarım var. bilgisayarım 8 yıllık. 2 hafta öncesine kadar hiç format bile atmadım. dayanıklı ve sağlamdı. ama 2 hafta önce bilgisayarı açtığımda yaklaşık 30 saniye sonra dahili klavye + harici klavye ve mouse her şey dondu. ekran dondu(mavi ekran hatası değil.) kısaca bilgisayar sadece kendi kendine çalışıyor ve kapama düğmesi bile çalışmıyor. Bir şey anlamadım. sonra 2 hafta önce tamirciye götürdüm ve bana sorunun hdd'den kaynaklı olduğunu, format atılması gerektiğini, ssd ye geçilmesi gerektiğini ve bakımın yapılması gerektiğini söyledi ve bende kabul ettim(6.500 tl ye). tamirci bana bu bilgisayarın(tamirden sonra) 4-5 yıl götüreceğini söyledi ama 1 hafta bile gitmedi bilgisayar. Şuan bile bilgisayarı güvenli modda ağ bağlantısı ile başlatarak bu satırları sizlere ulaştırıyorum. Lütfen bilen biri yardımcı olabilir mi? kpss önlisans 2026 sınavına hazırlanıyorum ve 4 aydan az bi süre kaldı. bilgisayarda tüm ders notlarına ihtiyacım var. amacım ders dosyalarını kurtarmak değil bilgisayarı kurtarmak. Teşekkürler