Neler Yeni

Çözüldü✓ CD Yuvasına hdd takma ile ilgili sorular.

Meeagle

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
83
İsim
Mustafa ege
İlgilendiği Kategoriler
Fh4
Merhaba forumdaşlar, Hp marka bir laptopum var artık hddsinin ömrü doldu ssd ile değiştirmek istiyorum. Eski hddyi de cd yuvasına kızak ile takmayı düşünüyorum. Bu işlemi yaparken hddyi sıfırlamama gerek var mıdır yoksa direkt takıp wini ssdye kurup kullanmaya devam edebilir miyim? Bir başka sorum eski hdd, ssd ve laptopu yavaşlatır mı?

Dahası  
Reaksiyon skoru
49
İsim
Berke Koray
Eski bilgisayarımda böyle bir sistem yapmıştı bir tanıdık. Diskin hdd'nin içindeki bilgiler duruyordu bir sıkıntı çıkarmamıştı. Windows'u ssd'ye kurarsanız bir sıkıntı çıkaracağını sanmam. Benim laptop'umda cd yuvasını direkt olarak kaldırıp o boşluğa takmışlardı hdd'yi. Kızak ile nasıl takılır bilemiyorum tam.

KYTECHNGAMING

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
281
İsim
Kemal Yerebakan
İlgilendiği Kategoriler
Modem-Router
Laptop üzerindeki hdd mi ssd mi?
hdd ise oraya yeni ssd takıp, hdd yi 2. disk olarak kullanmak daha mantıklı.
Mevcut diskin de ssd ise takıp kullanmaya devam edersin.

DVD-Rom boyutuna göre kızak seçmeye dikkat et.

Alfais kızaklar iyidir.

9.5mm ve 12mm iki tip vardır. Bakarak anlaşılabileceği gibi DVD-ROM modelinden de anlayabilirsin.

Nixist

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
129
İsim
Enes
Merhaba forumdaşlar, Hp marka bir laptopum var artık hddsinin ömrü doldu ssd ile değiştirmek istiyorum. Eski hddyi de cd yuvasına kızak ile takmayı düşünüyorum. Bu işlemi yaparken hddyi sıfırlamama gerek var mıdır yoksa direkt takıp wini ssdye kurup kullanmaya devam edebilir miyim? Bir başka sorum eski hdd, ssd ve laptopu yavaşlatır mı?
Dostum ssd ye Windows kurduğun takdirde sisteminde iki işletim sistemi olur biri hdd diğeri ssd üzerinde.Bu da açılışta boot managerı çalıştırır ve açılış süren 10-15 saniye kadar uzayabilir.Yani sıfırlamana gerek yok ama sıfırlama imkanın varsa iyi olur.Eski HDD ssd yi yavaşlatmaz.Laptopu da yavaşlatmaz.Eski HDD üzerine bir program kurar veya orada dosya saklarsan o programa erişmek istediğinde hdd üzerinden çalışacağı için program yavaş çalışır.Veya o diskteki bir videoyu açmak istediğinde biraz yavaş açılır.Ama sen işletim sistemini ssd ye kuracağından windows içindeki gezinmene vs. HDD bir etki etmez.

Meeagle

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
83
İsim
Mustafa ege
İlgilendiği Kategoriler
Fh4
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Laptop üzerindeki hdd mi ssd mi?
hdd ise oraya yeni ssd takıp, hdd yi 2. disk olarak kullanmak daha mantıklı.
Mevcut diskin de ssd ise takıp kullanmaya devam edersin.

DVD-Rom boyutuna göre kızak seçmeye dikkat et.

Alfais kızaklar iyidir.

9.5mm ve 12mm iki tip vardır. Bakarak anlaşılabileceği gibi DVD-ROM modelinden de anlayabilirsin.
Mevcut üstündeki hdd hocam ssdyi tam performans çalışsın diye ana yerine takacağım dediğiniz gibi. Hddyi de cd yerine takıp 2.disk olarak kullanacağım.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Dostum ssd ye Windows kurduğun takdirde sisteminde iki işletim sistemi olur biri hdd diğeri ssd üzerinde.Bu da açılışta boot managerı çalıştırır ve açılış süren 10-15 saniye kadar uzayabilir.Yani sıfırlamana gerek yok ama sıfırlama imkanın varsa iyi olur.Eski HDD ssd yi yavaşlatmaz.Laptopu da yavaşlatmaz.Eski HDD üzerine bir program kurar veya orada dosya saklarsan o programa erişmek istediğinde hdd üzerinden çalışacağı için program yavaş çalışır.Veya o diskteki bir videoyu açmak istediğinde biraz yavaş açılır.Ama sen işletim sistemini ssd ye kuracağından windows içindeki gezinmene vs. HDD bir etki etmez.
Analadım hocam teşekkürler.

ca.s

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,301
İsim
C Ş
1. Soruya cevap: Sıfırlaman gerekmez. Olduğu gibi kullanabilirsin ama eski Windows yüklemesi orada olacağı için gereksiz yer kaplayacaktır. Gerekli dosyaları alıp gerisini silebilirsin.

2. Soruya cevap: Hayır bilgisayarı yavaşlatmaz. Windows SSD üzerinde çalışacağı için HDD hızı bağımsız olacak. Ancak HDD'de sanal RAM falan kullanırsan belki çok nadir yavaşlama olabilir çok uygulama çalıştırırken.

Son düzenleme:
Top Bottom