Çözüldü✓ Çeşitli Mavi Ekran Hataları

İlkini 30 cycle test ettim hata vermedi fakat testi bitirmedi. kendi kendine mi sonlanmalı?

Güncelleme: İlk testi sonlandırıp diğer ramle testi başlattım. Test1 de error verdi ve durdu. Yeniden testi başlattım 5. döngüde falan memory management kodu verdi. Ekran eklediğim şekilde kaldığı için de minidump oluşmamış.
Her iki Ram i de tek tek teste tabi tutarken anakartın aynı Ram slotunu kullandınız değil mi? Anakartın slotundan kaynaklı bir durum olup olmadığını elemek için soruyorum. Eğer her ikisini de aynı slotta denediyseniz ve sadece ikinci RAM de sistem hata verip dondu/kapandı ise o zaman o RAM sorunlu diyebiliriz.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Tamamdır, onu da bitirince test için aşağıda yazacağım programları da kurun;

1-OCCT - İndirme Linki
2-Testmem5 - İndirme Linki
3-Prime95 - İndirme Linki
4-Furmark - İndirme Linki
5-HW Info - İndirme Linki
6-Cinebench R23 - Microsoft Store üzerinden indirebilirsiniz.
7-Memtest86 (Eğer Testmem5'de hata alırsanız bu programı ona göre indirip ekstra olarak test yaparız.) - İndirme Linki - Memtest86 İçin Rehber

Bunları kurduktan sonra adım adım bileşenleriniz için test yapacağız. Hangi testi yaparsanız yapın, ilk önce arkada Hw Info'yu sadece sensörler olarak açmanız gerekecek. Isı ve voltaj değerlerini bu program üzerinden takip edeceğiz.

**Sırasıyla;

***OCCT Testinde Stability sekmesinden öncelikle; Power testini 15 dakika kadar yapın, ısı değerleriyle beraber 12v, 5v ve 3,3v değerlerinin ekran görüntüsünü buraya ekleyin.
***OCCT Testinde Stability sekmesinden CPU testine tıklayın, herhangi bir ayar değiştirmeden testi 30-60 dakika kadar yapın. Test boyunca işlemci sıcaklıklarını mutlaka takip edin. Kritik eşiğe (95 derece üstüne) dayanırsa testi sonlandırabilirsiniz. Isı ve işlemcinizle alakalı diğer verilerin göründüğü Hw Info ekran görüntüsünü buraya ekleyiverin. (Bu teste başlamadan önce Sıvı soğutmanızın fan ve pompa ayarını yapmanız iyi olacaktır. Fan ve pompa ayarı için şu rehberi inceleyebilirsiniz.)
***Testmem5 programında önce XMP devre dışıyken sonra ise devredeyken olmak üzere ayrı ayrı usmus1 config dosyasıyla 30 döngü ve anta777 config dosyasıyla yine 20 döngü olacak şekilde test yapın. Testmem5 kullanımı için rehbere şuradan ulaşabilirsiniz. Bu test sırasında RAM sıcaklıklarınızı takip etmeniz önemli. Test sonuçlarını yine buraya eklersiniz.
Not: Eğer XMP açık iken Testmem5'de bir hata görmezseniz sonraki testleri XMP açık halde devam edebilirsiniz.
***Furmark testini yaklaşık 15 dakika yapın, sıcaklıkları takip edin. Testi bitirince ekran görüntüsünü buraya ekleyin.
***Prime95 programında Small FFTs testini 2-4 saat kadar yapın. Sıcaklıkları yine takip edin. Sonuçları buraya ekleyin. (Sıcaklıklardan ötürü bu testi OCCT CPU testiyle birlikte en sona bırakın.)
***Cinebench R23 Testinde hem single-core hem de multi-core olarak testleri yapın ısı değerlerinizi takip edin. Isı ve multi/single core puanlarınızın olduğu ekran görüntüsünü buraya ekleyiverin.

*****Sonuçları ve bunların dışında yaşadığınız herhangi bir hata varsa onları da buraya eklersiniz. Değerlendirme yaparız.
Daha ayrıntılı test için sorunlu olduğunu düşündüğümüz Ram için 7. maddedeki memtest86 testini yapabilirsiniz. Yine test sonucunu buraya atabilirsiniz.

RAM'lerden bir tanesi şuan sorunsuz mu çalışıyor hocam?
evet öyle görünüyor. testi sorunsuz tamamladı ve o ram takılı olduğu sürece de bilgisayar hata vermedi. tabii hatayı biraz rastgele verdiği için kesin olarak bir şey diyemiyorum. bir süre tek ramle bilgisayarı kullanıp gözlemleyebilirim sadece.

Her iki Ram i de tek tek teste tabi tutarken anakartın aynı Ram slotunu kullandınız değil mi? Anakartın slotundan kaynaklı bir durum olup olmadığını elemek için soruyorum. Eğer her ikisini de aynı slotta denediyseniz ve sadece ikinci RAM de sistem hata verip dondu/kapandı ise o zaman o RAM sorunlu diyebiliriz.

Daha ayrıntılı test için sorunlu olduğunu düşündüğümüz Ram için 7. maddedeki memtest86 testini yapabilirsiniz. Yine test sonucunu buraya atabilirsiniz.
evet aynı slota takılıydı. sağlam olduğunu düşündüğüm rami bugün tek başına bi deneyeceğim, her gün gün içinde kesin hata verip kapanıyordu çünkü bilgisayar. öyle bir sıkıntı olmazsa %90 çözmüş oluruz diye düşündüm?

dün memtest86 yı da yapacaktım fakat artık pilim bitmişti :) akşam onu da yapacağım. başta bahsettiğimiz diğer testleri (furmark, prime95, cinebench) şu an için es geçiyoruz o zaman doğru muyum?

Son düzenleme:
evet öyle görünüyor. testi sorunsuz tamamladı ve o ram takılı olduğu sürece de bilgisayar hata vermedi. tabii hatayı biraz rastgele verdiği için kesin olarak bir şey diyemiyorum. bir süre tek ramle bilgisayarı kullanıp gözlemleyebilirim sadece.

evet aynı slota takılıydı. sağlam olduğunu düşündüğüm rami bugün tek başına bi deneyeceğim, her gün gün içinde kesin hata verip kapanıyordu çünkü bilgisayar. öyle bir sıkıntı olmazsa %90 çözmüş oluruz diye düşündüm?

dün memtest86 yı da yapacaktım fakat artık pilim bitmişti :) akşam onu da yapacağım. başta bahsettiğimiz diğer testleri (furmark, prime95, cinebench) şu an için es geçiyoruz o zaman doğru muyum?
Doğrudur, önceliği Ram e verelim, ondan emin olduktan sonra gerekirse diğer testleri de yaparız.

Memtest sonucuna güvenmiyorum. Oyun falan oynuyorsan onlarda test et. RAM sorunluysa gün içinde mavi ekran verir diye düşünüyorum. Eğer bugün sorun olmazsa yarın diğer RAM'i takıp aynı şekilde test et. Sorunun %100 RAM kaynaklı olduğunu düşünüyorum.

Memtest sonucuna güvenmiyorum. Oyun falan oynuyorsan onlarda test et. RAM sorunluysa gün içinde mavi ekran verir diye düşünüyorum. Eğer bugün sorun olmazsa yarın diğer RAM'i takıp aynı şekilde test et. Sorunun %100 RAM kaynaklı olduğunu düşünüyorum.
Doğrudur, önceliği Ram e verelim, ondan emin olduktan sonra gerekirse diğer testleri de yaparız.
iki gündür tek ramle kullanıyorum saatlerce oyun da oynadım hiç hata almadım. dediğiniz gibi sorun ram kaynaklı artık tamamen emin oldum artık. çok çok teşekkür ederim yardımlarınız için, garantiye göndereceğim ramleri umarım değişirler..

iki gündür tek ramle kullanıyorum saatlerce oyun da oynadım hiç hata almadım. dediğiniz gibi sorun ram kaynaklı artık tamamen emin oldum artık. çok çok teşekkür ederim yardımlarınız için, garantiye göndereceğim ramleri umarım değişirler..
Rica ederiz. Umarım yenisiyle değiştirirler. Geçmiş olsun şimdiden.

Önemli değil hocam. Değişim yaparlar.

Geri