Neler Yeni

Cg hakkında sorularım

efost

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
38
İsim
Efe
Seneye a1 ehliyet alınca cg 100 alasım var yakıt vs az tüketiyor diye sizce almalımıyım,2.el alırken en fazla kaç km olması lazım,yada cg 100 fiyatlarına ne motoru önerirsiniz?

ali_ç

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
37
İsim
Ali ÇİMEN
CG düşünüyorsan bakım masrafı ve parçaları ucuz olur, motorları(karbüratörlüyse özellikle) çok eski teknolojidir ama nispeten sağlamdır. Her türlü yürütürsünüz. Yakıt konusunda CG'ler iddialı makineler değiller ama tam sormak istediğinizi anlamadım açıkçası CG mi istiyorsunuz farklı tarzda bir şey mi? Debriyajlı vitesli mi(CG mesela) ki alışana kadar biraz uğraştırır, yarı otomatik dediğimiz vitesli ama debriyajsız mı(cub dediğimiz modeller) veya tam otomatik dediğimiz scooter tarzı(kullanması ve öğrenmesi en kolay) mı istiyorsunuz bence önce bunu belirleyin.

efost

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
38
İsim
Efe
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
CG düşünüyorsan bakım masrafı ve parçaları ucuz olur, motorları(karbüratörlüyse özellikle) çok eski teknolojidir ama nispeten sağlamdır. Her türlü yürütürsünüz. Yakıt konusunda CG'ler iddialı makineler değiller ama tam sormak istediğinizi anlamadım açıkçası CG mi istiyorsunuz farklı tarzda bir şey mi? Debriyajlı vitesli mi(CG mesela) ki alışana kadar biraz uğraştırır, yarı otomatik dediğimiz vitesli ama debriyajsız mı(cub dediğimiz modeller) veya tam otomatik dediğimiz scooter tarzı(kullanması ve öğrenmesi en kolay) mı istiyorsunuz bence önce bunu belirleyin.
Elektirikli motor var zaten bende,ama seneye ehliyet alınca hızlı bir motor istiyorum CG 100 düşünme sebebim hem ucuz hemde denilene göre az benzin yakıyor,fakat başka önerilere açığım scooter tarzı olmamak için.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Kübanın sitesinde birkaç model daha var cg benzeri hangisi iyidir ona göre 0 yada 2.el alabilirim seneye.
1707509540919.png

ali_ç

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
37
İsim
Ali ÇİMEN
Hangisini beğeniyorsan onu al. Tel jant olanlarda lastikler şamrelli olur. Kolon jantlar artık tubeless çıkıyor bildiğim kadarıyla. Çıkmasa bile çevirebilirsin. Motor olarak 50cc geçip de bloğu büyük olanlar da var. Bayilerden öğrenebilirsin.

efost

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
38
İsim
Efe
Hangisini beğeniyorsan onu al. Tel jant olanlarda lastikler şamrelli olur. Kolon jantlar artık tubeless çıkıyor bildiğim kadarıyla. Çıkmasa bile çevirebilirsin. Motor olarak 50cc geçip de bloğu büyük olanlar da var. Bayilerden öğrenebilirsin.
Dediklerinden bir şey anlamadım.

ali_ç

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
37
İsim
Ali ÇİMEN
Dediklerinden bir şey anlamadım.
Attığın fotoda çita100r ve 100Rgold olanlar tel jant. Onlar işte araba lastiği gibi olmuyor bisiklet lastiği gibi oluyor. En ufak tel vs bir şey deldi mi yolda bırakır. Ama diğer modeller kolon jantlı. Onlarda tubeless lastik ya da sanayi ağzıyla dubleks lastik dediğimiz lastikler oluyor. Çivi, tel vs batsa bile yolda bırakmaz. Ondan bahsetmiştim. A1 almak yerine 1 sene daha bekle direkt B al bence. 125cc yasası da geçti.

efost

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
38
İsim
Efe
Attığın fotoda çita100r ve 100Rgold olanlar tel jant. Onlar işte araba lastiği gibi olmuyor bisiklet lastiği gibi oluyor. En ufak tel vs bir şey deldi mi yolda bırakır. Ama diğer modeller kolon jantlı. Onlarda tubeless lastik ya da sanayi ağzıyla dubleks lastik dediğimiz lastikler oluyor. Çivi, tel vs batsa bile yolda bırakmaz. Ondan bahsetmiştim. A1 almak yerine 1 sene daha bekle direkt B al bence. 125cc yasası da geçti.
Seneye a1 almayı düşünüyorumda,b de 125 cc diye biliyorum ne farkı var?

ali_ç

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
37
İsim
Ali ÇİMEN
Seneye a1 almayı düşünüyorumda,b de 125 cc diye biliyorum ne farkı var?
B sınıfına a1 ekletmek için en az 2 sene B sınıfı sahipliği şartı var. Yani en az 20 yaşında olmalısınız ve sürücü kursundan direksiyon sınavını geçmelisiniz.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,021,776
Üyeler
161,910
Son üye
Eg3y06
Top Bottom