Chassis intruded hatası

yasinzkn1

80+
Reaksiyon skoru
1
Arkadaşlar belki 1 aydır bu hatayla karşılaşıyorum bi mubarek şu hataya çözüm bulsun kafayı yemek uzereyim anakartim ASUS P5K-E Anakartim sıkıntısız çalışır durumda hicbir parçası yanık degildir ama başlangıçta yani windows ekranı gelmeden bu hatayı alıyorum bios pilini çıkar tak yapınca düzeliyor ama pc kendini yeniden baslatinca tekrar ayni yani bir çözüm bulamadim her yolu denedim bilen varsa el atsın lütfen.
images (21).webp
images (21).webp

BIOS üzerindeki bu ayarı kapatın.

.

Son düzenleme:
Anakartın üzerinde "Chassis" adı altında bir jumper var muhtemelen. Eğer bu jumper çıkartıldıysa ondan dolayı hata vermekte.

BIOS'ı güncelleyin sonra Chassis Intrusion Detection tekrar bu ayarı bulmayı çalışın bulursanız kapatın.

Jumperlerin hepsi takılı zaten onu cikardigin zaman usb device current diye bi hata veriyodu onu ben hallettim jumperlerin biri çıkmıştı
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

BIOS'ı güncelleyin sonra Chassis Intrusion Detection tekrar bu ayarı bulmayı çalışın bulursanız kapatın.
Biosum güncel şuan ama o ayar cidden yok bide o ayarı bulsam biosa f10 yapsam direk resete düşüyo kaydetmiyo

BIOS kaydedilmiyorsa BIOS pilin bitmiştir.
Ya da bios çipinde arıza vardır.

Yani bios cipini bilmiyorum ama bios pilide değiştirdim ama bu hatanin onula bir ilgisi varmı?

Geri