Neler Yeni

Chia Coin için sistem önerisi ?

Ricciardo

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,916
İsim
Mehmet
Chia coin için yeni sisteme gerek yok, hdd lazım sana.

Ricciardo

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,916
İsim
Mehmet
Bilgisayarın ömrünü tüketir falan gibi şeyler duydum bilmiyorum
Sanmıyorum, ek hdd takıp onda plotting yaparsın. Gpu, cpu, ram vs kaynakları kayda değer şekilde kullanmıyor ancak zaman içinde aldığın diskin içinden geçer diye tahmin ediyorum. Tabii ki uygulamalarının ve işletim sisteminin kurulu olduğu diski kullanma.

Necrowolf

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
145
İsim
Halil İbrahim ürel
Sanmıyorum, ek hdd takıp onda plotting yaparsın. Gpu, cpu, ram vs kaynakları kayda değer şekilde kullanmıyor ancak zaman içinde aldığın diskin içinden geçer diye tahmin ediyorum. Tabii ki uygulamalarının ve işletim sisteminin kurulu olduğu diski kullanma.
Cpu ram nasil kullanmıyor anlamadim. Siz bunun bilgisini nerden edindiniz?. Pivotlama yaparken islemci çekirdek ve ram ayirmak gerekiyor her islem icin. 100 gb lik pivota 2 çekirdek islemci ve 4 gb ram lazim en az. Yaoacagin pivotlamaya göre donanim istiyor. O kadar buyuk bir alanın sıkıştırıp islem yapmasi donanimi nasil zorlamaz?. Ya kaynak gosterin yada anlatin varsa bilmedigimiz ogrenelim.

baltazar

80+ Platinum
En İyi Cevap
9
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,644
İsim
A.Ş.
İlgilendiği Kategoriler
Güç Kaynakları
Cpu ram nasil kullanmıyor anlamadim. Siz bunun bilgisini nerden edindiniz?. Pivotlama yaparken islemci çekirdek ve ram ayirmak gerekiyor her islem icin. 100 gb lik pivota 2 çekirdek islemci ve 4 gb ram lazim en az. Yaoacagin pivotlamaya göre donanim istiyor. O kadar buyuk bir alanın sıkıştırıp islem yapmasi donanimi nasil zorlamaz?. Ya kaynak gosterin yada anlatin varsa bilmedigimiz ogrenelim.
Dostum paralel plotlama yapınca lazım oluyor.

Necrowolf

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
145
İsim
Halil İbrahim ürel
Bende 4 cekirdek anthlon islemci ddr2 8 gb ram var. Gidip alayim 56 tb hdd madem baslayim. Böyle mantik olmaz. Ayrica m2 nvme ssd lazim pivotlamak icin. Hdd de yaparsan cok bekletir zamandan kaybeder.

baltazar

80+ Platinum
En İyi Cevap
9
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,644
İsim
A.Ş.
İlgilendiği Kategoriler
Güç Kaynakları
Bende 4 cekirdek anthlon islemci ddr2 8 gb ram var. Gidip alayim 56 tb hdd madem baslayim. Böyle mantik olmaz. Ayrica m2 nvme ssd lazim pivotlamak icin. Hdd de yaparsan cok bekletir zamandan kaybeder.
Dediğin gibi işkence olur.

Necrowolf

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
145
İsim
Halil İbrahim ürel
Hizli islem yapmak isteyen 1-2 tb nvme m2 ssd alsin 5000 mb okuma yazma vb. Pivottan sonrasi icin hdd lazim ona gönderiyor. Suan fiyatlar yükseliyor ve stoklar bitti bitecek. Bunu 2 ay once yapmaya baslayanlar guzel kazandi. Zorluk derecesi 10 iken şuan 120 . Katlanarak da artıyor.

Ricciardo

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,916
İsim
Mehmet
Hocam dövecekseniz önce bi adres isteseydiniz, bu neyin hiddeti kimseye sövmedik.
Öncelikle söylediğim şey kullanmıyor değil, hemen öncesini de okursanız "kayda değer" diyorum. Elbette plotting işleminde yüksek bir kullanım söz konusu ancak işlem tamamlandıktan sonra ciddi bir kullanım söz konusu olduğunu sanmıyorum. Aksini gösterirseniz ne ala, biz öğrenmiş oluruz. Yoksa tabii ki kaynak kullanacak hdd leri kutuya koyayım takılsınlar değil yani.

Top Bottom