Neler Yeni

CHİPSET ARIZALI EKRAN KARTI FIRINLAMA REHBERİ (ANLATIMLI)

OZAN J

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
257
İsim
OZAN TANKUŞ
Başlıktan da anlaşılacağı gibi bu gün size chipset arızalı, Driver yüklendikten sonra görüntü giden,açılırken Windows yükleme ekranından sonra siyah ekrana atan,çizgi çıkartan veya direk hiç ekran gelmeyen chipset nedeni ile çalışmayan kartlarınızı tekrar hayata dondurmenize yardımcı olacağım. Şu uyarıyı yapayım bu uyguladığımız işlem bir süre sonra tekrar aynı hatayi verecektir. Çünkü bizim burwda yaptığımız asıl şey birbirinden ayrılmış lehimleri ısı ile birbirine bağlamak. Bu 6 ayda sürebilir 1 yılda 1 ay da sizin şansınıza ve kullanımınıza da bağlı (asıl sistemimde HD 6850 3. Isıl işlemini yedi hala çalışıyor) Bu işlemi uygulamalı göstereceğim için bu gün hem 150 TL'lik serinde kullanmak için, hem de bu paylaşımı yapmak için 25 tl + kargo ile bir adet ASUS GTS 250 1 GB 256 BİT Ekran kartı aldım. Satıcının dediğine göre ilk önce çizgiler oluşmuş daha sonra da komple görüntüyü kesmiş. Kartı ilk denediğimde görüntü alamadım ben de. Çok uzatmadan başlıyorum.

1. Ekran kartımızı çıkarıyoruz
Alıntıyı görüntüle

Ekran kartımizin vidasını söküp kablosunu çıkardım ve anakarttaki klipsini söküp çıkardım.

2. Fanımızı ekran kartından ayırmak için arkadaki vidaları söküyoruz
Alıntıyı görüntüle
Fanımız ve kabloları plastik olduğu için erimesini istemeyiz değil mi? O yüzden fansiz şekilde fırına koyacağız.

3. Fanımızı ekran kartından ayırıyoruz ve fanın kablosunu söküyoruz.
Alıntıyı görüntüle
Ne kadar kolay gözükse de bazen sokette kabloyla birlikte gelebiliyor. Nazik sokmekte fayda var bu yüzden bunu da ekledim.

4. Termal macunu siliyoruz

Alıntıyı görüntüle
Yenisini süreceğimiz için eskisini kaldırıyoruz

5. Fırınımızı 200 derecede ısıtmaya bırakıyoruz.
Alıntıyı görüntüle

6.Ekran kartını önceden ısınmış fırında minimum 5.maksimum 10 dakika bekletiyoruz.Alıntıyı görüntüleEkran kartını benim gibi bir tepsiye 2 kaşık yardımıyla sabitlerseniz daha iyi olacaktır.

7. Kartımızı yavaş bir şekilde çıkartıp 20 dakika soğumaya bırakıyoruz.
Alıntıyı görüntüle
Yavaş dememin nedeni olurda lehimler sağa sola kaymasin diye. Lehimler bu şekilde birbirine yapisacak ve kartımız işlevselliğini geri kazanacak

8. Kartımızı alıp chipine termal macun sürüyoruz
Alıntıyı görüntüle
Fanımızı kapatmadan önce kartımıza termal macun sürüyoruz ki ısınmasın.

9.Fanimizi kapatıyoruz ve vidaliyoruz ve fanimizin kablosunu takıyoruzAlıntıyı görüntüle
Önemli bir ipucu: fanı kapatırken ilk vidayı yarım sıkarak o vidanın çaprazında ki vidayı sıkın. Böylece havada kalan kısım olmaz ve vidalarken kartı yamultma riski ortadan kalkar. Vidaları full sıkmayı unutmayın. Daha sonra da kablomuzu takıyoruz. Ben kabloyu sonradan takabildim ama doğrusu ilk kabloyu takmaktır.

10. Ekran kartımızı sisteme takip heyecanli bir şekilde sistemi açıyoruz veeee TADAA!
Alıntıyı görüntüle
Ekran kartımızı takip sistemi başlatıp çalıştığından emin olduktan sonra driveri yükleyip keyfimize bakıyoruz.
Calistigina dair bir kanıt:
Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
Önemli bir not: bu uygulamayı gözden çıkarabileceğiniz kartlar için yapın. 20 25 liraya almışsınız dur ucuza oyun oynamak istiyorsunuzdur daha sonra bozulsa da size koymayacaktir. Ben bu kartı 25e aldım olmasaydı da fan fiyatina 25e satardım ve notrlemis olurdum. Siz sakın bu R7 370 750ti gibi yüksek kartları bu şekilde yapmayın. O kartları reballing ile daha stabil kullanabilirsiniz ve yıllarca garanti veren firmalar var. Eski ekran kartınızı veya birden bire bozulan kartınızı hayata döndürmek için kullanabilirsiniz.bu uygulamanın eğer sorun sadece chipsetten ise %80 90 bir garantisi var diyebilirim. Kartınızı çöpe atmaktansa bir süre daha kullanırsınız. Elimdeki hd6850 ekran kartını aynı sekide 3. Defa firinladim ve aktif olarak 2 yıldır çalışıyor.

Saygılarımla iyi akşamlar :)
Aynı işlemi zamanında Gt 9800 ile yapmıştım. Eurotruck oynarken gitmişti. Sonra Gtx 560ti olması lazım, Minecraft Shader modu kurmuştum 5 dk oynadıktan sonra cortladı. Ona da aynısını yaptım kendine geldi. Ama bu yapılan işlem geçici tabii ki. Isındıktan sonra bir zaman sonra yine oluyor.

Palo DAYI 👑

80+ Gold
kim hortlatıyor la konuyu :)

-Mehmet-

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,517
İsim
Mehmet Aslan
Dahası  
Reaksiyon skoru