Neler Yeni

Chipset Çok Ufak Bir Soru

SpyLane

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
Baran Şahmar
Arkadaşlar bios güncellemesini biliyorum. Fakat chipset yonga seti driver nedir? Bios ile aynı mıdır? Yonga seti driverımı nereden bulabilirim? Kısacası bir bilgim yok aydınlatır mısınız :)

crazyreign

80+ Titanium
En İyi Cevap
80
Dahası  
Reaksiyon skoru
38,610
İsim
Hayalet
İlgilendiği Kategoriler
fotoşop
BIOS ile aynı değil. Anakartına göre chipset sürücüsü değişir. Anakartın nedir?

DDRQ

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
405
İsim
Serkan sss
anakart modelini sonuna driver yazıp aratırsan genellikle üreticisinin sunduğu en güncel driverı bulup kuruyrabilirsin. eğer uğraşmak istemiyorsan driver booster gibi programlar senin yerine yükleyebilir.

SpyLane

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
Baran Şahmar
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
anakart modelini sonuna driver yazıp aratırsan genellikle üreticisinin sunduğu en güncel driverı bulup kuruyrabilirsin. eğer uğraşmak istemiyorsan driver booster gibi programlar senin yerine yükleyebilir.
Zaten o bios güncellemesi olmuyor mu? Onu biliyorum fakat yongayı bilmiyorum.
BIOS ile aynı değil. Anakartına göre chipset sürücüsü değişir. Anakartın nedir?
Hocam Asus Prime b450m-k 4400 mhz bunun bios güncellemesini yapmayı biliyorum fakat yonga nedir fikrim yok...

crazyreign

80+ Titanium
En İyi Cevap
80
Dahası  
Reaksiyon skoru
38,610
İsim
Hayalet
İlgilendiği Kategoriler
fotoşop

crazyreign

80+ Titanium
En İyi Cevap
80
Dahası  
Reaksiyon skoru
38,610
İsim
Hayalet
İlgilendiği Kategoriler
fotoşop
Anladım yani bunun bios ve ya anakart markası ile ilgisi yok?
Olmasına gerek yok. Chipsetiyle alakalı, sonuçta B450 chipsetini AMD üretiyor.
İkinci sorum ise yüklemesi kolay mı bir inceliği var mı bilgim yokta?
Yüklemesi kolay, bir inceliği yok.
Ayrıca foruma yeni üye olmana rağmen Multi-Quote falan yapabiliyorsun, öncelerden forum tecrüben mi var acaba?

SpyLane

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
Baran Şahmar
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Olmasına gerek yok. Chipsetiyle alakalı, sonuçta B450 chipsetini AMD üretiyor.

Yüklemesi kolay, bir inceliği yok.
Ayrıca foruma yeni üye olmana rağmen Multi-Quote falan yapabiliyorsun, öncelerden forum tecrüben mi var acaba?
Yo hayır kolayca entera basıp diğer kişiye cevaba tıklayınca oluyor forum tecrübem yok.
Acaba yonga setini güncelledikten sonra win 10 temiz kurulum yapmama gerek var mı?

crazyreign

80+ Titanium
En İyi Cevap
80
Dahası  
Reaksiyon skoru
38,610
İsim
Hayalet
İlgilendiği Kategoriler
fotoşop
Acaba yonga setini güncelledikten sonra win 10 temiz kurulum yapmama gerek var mı?
Hayır, gerek yok. Zaten chipset sürücüsünü yükledikten sonra temiz kurulum yaparsan sürücü de gider :D. Sürücü işletim sistemine bağlıdır.
Yo hayır kolayca entera basıp diğer kişiye cevaba tıklayınca oluyor forum tecrübem yok.
Eyvallah. Bunu herkes senin gibi bilse ne kadar güzel olur bir bilsen...

SpyLane

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
Baran Şahmar
Hayır, gerek yok. Zaten chipset sürücüsünü yükledikten sonra temiz kurulum yaparsan sürücü de gider :D. Sürücü işletim sistemine bağlıdır.

Eyvallah. Bunu herkes senin gibi bilse ne kadar güzel olur bir bilsen...
Çok teşekkür ederim. Benim ufak bir iki sorum daha var sorsam bilginiz var ise söyler misiniz müsaitseniz?

SpyLane

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
Baran Şahmar
Tabii, buyurun.
Hiç uzatmadan hepsini yazıyorum.
Asus tuf rx 5600 xt oc evo ekran kartının Abdullah abi bios güncellemesi ile %10 performans artışı olacağı hakkında bir konu açmış o güncellemeyi yaptıktan sonra temiz win 10 kurun diye not düşmüş kurduğum zaman ekran kartı bios günceli gitmez değil mi not düştüğüne göre :D
Aynı işlemde anakart bios güncelim gitmez değil mi temiz win 10 kurulumunda.

Bir de son olarak anlamadığım bir konu var amd Softwaredan da ekran kartımın fanını kontrol edebiliyorum galiba asus tweak programından da ben şimdi nereden kontrol etsem doğrudur biri otomatikte iken diğerini manuel yapsam nasıl olacak pek kafam karıştı bu konuda benim.

crazyreign

80+ Titanium
En İyi Cevap
80
Dahası  
Reaksiyon skoru
38,610
İsim
Hayalet
İlgilendiği Kategoriler
fotoşop
Asus tuf rx 5600 xt oc evo ekran kartının Abdullah abi bios güncellemesi ile %10 performans artışı olacağı hakkında bir konu açmış o güncellemeyi yaptıktan sonra temiz win 10 kurun diye not düşmüş kurduğum zaman ekran kartı bios günceli gitmez değil mi not düştüğüne göre :D
BIOS direkt kendinde saklı olur, o işletim sistemine bağlı değil. Kendi çipinde saklanır BIOS.
Aynı işlemde anakart bios güncelim gitmez değil mi temiz win 10 kurulumunda.
Hayır, gitmez.
Bir de son olarak anlamadığım bir konu var amd Softwaredan da ekran kartımın fanını kontrol edebiliyorum galiba Asus tweak programından da ben şimdi nereden kontrol etsem doğrudur biri otomatikte iken diğerini manuel yapsam nasıl olacak pek kafam karıştı bu konuda benim.
Farkı yok, istediğin yerden kontrol edebilirsin. Auto'da kalabilir fan hızları, sorun yok.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,042,159
Üyeler
165,293
Son üye
koral01
Top Bottom