amdsaolsun
80+ Silver
- Katılım
- 14 Ocak 2021
- Mesajlar
- 2,867
- En İyi Cevap
- 1
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 1,930
- Yaş
- 18
- Konum
- Bartın
- İsim
- Efe GÖKKURT
- İlgilendiği Kategoriler
- BIOS, yazılım ve kapanma sorunları
- gokkurtefe
Hocam kaç kere kod yazdınız ya da kaç kere oyun tasarladınız bilmiyorum ama oyun un ne kadar uzun tasarlandığını biliyor olduğunuzu düşünüyorum dene yap atolyeleri ne her zaman gidemem devletten istediğim şey bana bilgisayar dağıtması değil bana ülkemin ürettiği chipleri satın aldırabilmesi olduğunu düşünüyorumÇip fabrikası yüzünden, tüm dünya kriz altında şu an. Tayland gibi, 1970-80'li yıllarda bu fabrikaya yatırım yapsaydık; şu an tüm dünyanın çip ihtiyacını karşılayabiliyor olurduk.
Ayrıca, Tübitak ve Teknofest Yarışmalarında birçok güzel proje bulunuyor. Araştırmadan küçümser gibi yorum yazmamalısın bence.
"Kod yazacak bilgisayarım yok." diyorsun; bende Deneyap Atölyelerine başvur derim. Yapay zekadan, robotik kotlamaya kadar birçok alanda ücretsiz eğitim veriyorlar gençlere. Bu gibi projeler 2000'li yıllardan sonra değil, 1950'li yıllardan sonra başlamalıydı. O zaman başlasa, şimdi ekmeğini yiyor olurduk. Ne yazık ki, evvelki hükümetler bilimle uğraşacaklarına; insanların ne giyip giymediğiyle meşgûl olmayı seçtiler.
Kaçıncı sınıfa gidiyorsun bilmiyorum ama eğer ki Tübitak veya Teknofest yarışmalarına katılmak istiyorsan; okulun sana her imkânı sunar. Okul bütçesi yoksa, ilçe veya il Millî Eğitim Müdürlüğü yardımcı olur. Sen kazandığında, hepsinin işine gelecek sonuçta. Hiç denedin mi; "Ben bu yarışmaya katılmak istiyorum, şöyle güzel bir projem var fakat imkânım yok." diyerek yardım istedin mi? İstedin de, yardım eden mi olmadı? "Evime bilgisayar alsınlar da, ben kod yazayım." demekle olmuyor o işler.
Yalnız; üretim konusunda haklısın. Ne yazık ki çok ileride değiliz. Dediğim gibi, yeni yeni başlıyoruz. Şimdiki atılımların ekmeğini ertesi gün yiyemezsin. Öyle bir sistem yok. Her ülke, -hele ki bizim gibi 4 tarafı düşmanla, terörle çevrili olan ülkeler- ilk olarak Savunma Sanayisini geliştirir. Takip ediyorsan, Savunma Sanayisinde çok güzel gelişmeleri yakalıyoruz. Ürettiğimiz motor, dünya rekoru kırıyor. (Kaynak: Savunmasanayi) Bu alandaki deneyim ve tecrübelerini, sivil sanayide kullanacak mühendislerimiz. Bir anda olmuyor bu işler.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Haklısın, onlara bağlı olmasak bize yaptırım yapamazlardı. Fakat 1948'den beri onlara bağlıyız; İsmet İnönü sağolsun. Marshall Yardımını almasaydı, şu an bambaşka bir ülkede yaşıyorduk.
Objektif bir şekilde değerlendiriyorsan, bu şekilde konuşmaman lazım. Bu arada, her zaman derim; A Haber ve türevleri kapansa Ak Parti'nin oy oranı artar. Partiye en çok zararı bunlar veriyor.
Hocam, tüm gelişmeler 2009'dan sonra yapılmaya başladı. Terör yönünden, savunma sanayi yönünden, açılan fabrikalar yönünden... Neredeyse her şey 2009'dan sonra yapılmaya başladı. O yıla kadar mühendislerimizi koruyamıyorduk, suikaste uğruyorlardı. Şimdiyse, dünya rekoru kıran motor üretiyoruz.
Hükümet her ikisine de önem veriyor. Turist geliri fazla olan bir ülkeyiz, tabii ki onları da düşünecek. Esnaf için de, büyük bir gelir kapısı turistler.
Hocam, ülkenin %40'ından fazlası memur? Nasıl %80'i aç oluyor yahu? Saray saray dediğiniz de, FETÖ'nün diline doladığı kavram. Külliyedir orası, halka aittir.
Ülke satılmıyor, yabancı yatırımcı geliyor. Yabancı yatırımcıdan neden rahatsızlık duyarsınız ki? Daha birçok hatâ var diyorsun ama tek bir tane bile; "Şu projesi yanlıştı, hatâ yaptı." dediğin olmadı.
Seni tanımıyorum, yorumlarını da bilmem. Fakat dediğin gibiysen; "keşke herkes senin gibi olsa" derim...
Ben forumda Teknofest'ten bahsediyorum, dalga geçiyorlar. Cezeri'den bahsediyorum, dalgaya alıyorlar. 1 Milyon Yazılımcı Projesini, Deneyap Atölyelerini anlatıyorum; duymuyorlar bile... Anca eleştirmeyi biliyor sosyal medyadaki toplum.
ayrıca eski dönemlerden bahsediyorsunuz neredeyse üzerinden 70 yıl geçmiş nerdeyse 20 yıl bence vir ülkenin kalkınması için çok büyük bir zaman yeni doğan bir çocuk 20 yaşına geliyor düşünün Hitler bile çok az bir zaman da ülke ekonomisini kat kat yükseltti he belki bunu anlaşma yırtarak yapmış olabilir ya da şöyle diyeyim ilk yıllar halledilmesi gereken sorunlar vardı diyelim bence bu sorunlar 5 yılda giderilebilir sizce ? Daha sonra dan üretim için büyük adımlar yapılabilirdi hatta çok da iyi olurdu çünkü o zamanlar ülke kalkınıyordu bence tam bir ekonomi devrimi olurdu ama olmadı
Kıyafet devrimi ne gelecek olursak küçük prens kitabında da zaten konusu geçiyor okuduğunuzu düşünüyorum okumadıysanız anlatırım ama kitap yanımda değil tam olarak anlatmak için kitaptan bakmak isterdim