Çift işletim sistemi linuxdan windowsa geçmiyor

zdmd

80+
Reaksiyon skoru
51
kasamda hem ssd hem hdd var hddye linux kurdum ssd de windows kurulu boot menuden ssd yi seçtiğimde yine biosa atiyor ua da linuxa geçiyor linuxu yanlislikla ssd ye kurmamak için ssd yi söktüm kurarken yanlış kurma ihtimalim yok o yüzden ssddeki windows açilsin diye hddyi söksemde biosa atiyor sürekli

kasamda hem ssd hem hdd var hddye linux kurdum ssd de windows kurulu boot menuden ssd yi seçtiğimde yine biosa atiyor ua da linuxa geçiyor linuxu yanlislikla ssd ye kurmamak için ssd yi söktüm kurarken yanlış kurma ihtimalim yok o yüzden ssddeki windows açilsin diye hddyi söksemde biosa atiyor sürekli
Aynı diske kurman lazım. ilk olarak windows daha sonra linux kur. yoksa grub menüsü wbm tarafından katledilir :).

• Beğen
Reaksiyonlar: zdmd
ssdyi söktüm format sirasinda hdd de linux var linuxa windows kurarsam düzelir mi ssddeki windows

ssdyi söktüm format sirasinda hdd de linux var linuxa windows kurarsam düzelir mi ssddeki windows
Linux'a windows kumak?
Sadece SSD'yi takın ve ilk başta temiz bir windows kurun. daha sonra linux usb hazırlayın ve SSD de ayırdığınız alana Linux kurun.

şunu diyorum ssd de benim windowsum ve dosyalarim var açilmiyor şuan hdd de linux var hddyi formatlayip windows kurup yer ayirip linux kursam
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

şunu diyorum ssd de benim windowsum ve dosyalarim var açilmiyor şuan hdd de linux var hddyi formatlayip windows kurup yer ayirip linux kursam
bunu yaptigimda hddyi soksemde sadece ssd deki windowsu kullanabilir miyim

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

bunu yaptigimda hddyi soksemde sadece ssd deki windowsu kullanabilir miyim
dediklerinizi anlayamadım. malesef size yardımcı olamayacağım. Daha düzgün anlatın.

• Beğen
dediklerinizi anlayamadım. malesef size yardımcı olamayacağım. Daha düzgün anlatın.
linux olan diski formatlayıp windows yapıcam sonra onun üstüne alan ayiricam linux kurucam kısaca bunu yaptiktan sonra diğer diskimi boot menudem secip geçiş yapabilecek miyim şuan kullandirmiyor

linux olan diski formatlayıp windows yapıcam sonra onun üstüne alan ayiricam linux kurucam kısaca bunu yaptiktan sonra diğer diskimi boot menudem secip geçiş yapabilecek miyim şuan kullandirmiyor
HDD üzerinde bu işlemleri yapınca yeni bir grub menüsü elde edersiniz. bunun ssd üzerindeki windows ile alakası yok. keşke bilmediğiniz işlere girmeseydiniz.

• Beğen
ssd uzerindeki windowsla alakasi olmadiğini biliyorum ama ssd uzerindeki windowsa geçiş yapamiyorum

Geri