Merhabalar. Uzun uzun anlatacam daha net anlamanız ve yetersiz bilgi vermemden kaynaklı bir sorun olmasın diye. Yeni bir bilgisayar topladık bu konuda çok tecrübeli bir arkadaşım ile birlikte. Bilgisayarın baştan sona kurulumunda, kablolarında, bağlantılarında en ufak bir eksik yok herşeyi gözden geçirdik her şey tam. Bilgisayarı açma tuşuna bastık ve SİNYAL YOK hatası aldık (henüz windows bile yüklü değil ilk açılma). Anakartım ASUS B550 A-Wifi modeli ve toplamda 4 adet ram slotu var. Ramlerim Gskill 3600 mhz Cl18 gecikmesinde. İkisi de aynı zaten dual şekilde aldım ambalajından ikisi de beraber çıktı yani ramler tamamen aynı. Ramleri A1-B1 ve A2-B2 kanallarında denedik ikisinde de aynı sinyal yok hatası var. Daha sonra ramlerde sorun var mı diye iki rami de tek tek tüm slotlarda denedik ve ikisi de tek başına takıldığında bütün slotlarda bilgisayar açıldı. Yani ramlerde de bir arıza yok. Sorunun tamamen Çift Kanal kullanımından olduğu bu şekilde anlaşılıyor. Ne yapmam lazım tavsiyelerinizi bekliyorum..