Çift ram takınca pc açılmıyor

novarjin

80+
Reaksiyon skoru
2
MSI z77ma-g45 anakartim var 4 ram slotlu i7 3770 işlemci var başka anakarttan buna geçtim yakın zamanda sorun şu her şey çalışıyor sıkıntı yok ama tek ram takiyorum sistem açılıyor sorunsuz kullanılıyor ama birden fazla ram takmaya çalıştığım zaman mesela ikinci Rami takip 16 yapayım diyorum sistem acilmiyor basıyorum çalışıyor ama ekran gelmiyo bios bile gelmiyor sonra kendi kendine kapanıyor sonra yine kendi kendine aciliyor böyle döngüye giriyor ama tek rame düşürünce sorunsuz çalışıyor bende şuan normalde 3 tane 1600 MHz ddr3 8 GB ram var normalde aynı ramleri başka anakartta birlikte çalıştıriyordum sıkıntı yoktu yani hepsi birbirine uyumlu bu anakartta olmuyor her rami tek tek denedim hepsinde tek ram olunca çalışıyor her slotta denedim her slottada çalışıyor farklı işlemci ile denedim yine aynı durum bios reset yaptım değişmedi bios pilinide değiştirdim hatta sonra bios update yaptım yine aynı sıfır Windows kurdum hala aynı dahada saçması anakart normalde arkadaştan almadan önce kendi gözümle gördüm 4 tane 8 lik ram takmış çalışıyordu mis gibi ben takıyorum çalışmıyor yardım ederseniz çok sevinirim teşekkürler

Geri