Neler Yeni

Çift ram takınca pc açılmıyor

JATDAV

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,478
İsim
Jatdav
Instagram
Jatdav#7081
Steam
https://steamcommunity.com/id/bfjatdav/
Üreticileri ve çipleri farklı olduğundan dolayıymış teşekkür ederim yinede
Dostum ben kendim belki de dünyanın en farklı çiplerini kullanan bir insanım.
Hynix J-Die - Samsung B-Die çiplerine sahip RAM'leri tek seferde çalıştırdıysam sende doğru adımları yaptıktan sonra çalıştıramama olasılığındüşük ve yaptım vs. hiç demiyorsun, denediğini sanmıyorum kulaktan dolma bilgilerle belki de bunu yaptın ama %95'i uyumlu oluyor, eğer o çok düşük ihtimalse geçmiş olsun.

Prof ESL

80+ Gold
En İyi Cevap
2
bir şey değişmedi sorun anakartımda olabilir mi ?

Mesaj otomatik birleştirildi:

tek tek çalışıyor ramler ama ekleme yapamıyorum şuan diğer ram ile açtım pcyi
İşte bende o yüzden XMP sordum tek ram ile çalıştır eğer 1 ram iki slotta çalışıyorsa diğer ram çalışmıyorsa o ramde statik elektrik birikimi olabiliyor.BU işlem kasa temizlerken daha çok olur silgi tarzı yumuşak bir silgi ile bastırmadan silsen geçebiliyor.Sakın kimse boş yapma falan yazmasın bıos reset atınca bile çalışmama durumu var .2 ramde tek tek çalışıyorsa slotta sorun olabilir onu fön makinesi ile temizleyebilirsin.

Üreticileri ve çipleri farklı olduğundan dolayıymış teşekkür ederim yinede
Eğer kit ise benim dediğim yöntem doğru.

epnax

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Göktuğ
Ramlerin durumu böyle tek tek gayet stabil çalışıyorlar ama ikisini dual channel olarak çalıştıramıyorum. Garip bir durum.
Dostum ben kendim belki de dünyanın en farklı çiplerini kullanan bir insanım.

2 ramde tek tek çalışıyorsa slotta sorun olabilir onu fön makinesi ile temizleyebilirsin.
Tek tek gayet stabiller haftada bir temizlerken açmaya çalışıyorum çift ram olarak ama olmuyor.

Ekler

• 432nram.png
    432nram.png
    47.5 KB · Hit: 103
  • 432ram.png
    432ram.png
    48 KB · Hit: 100

kadiks

80+ Gold
En İyi Cevap
10
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,222
İsim
Kadir Bey
slotlara tek tek dener misin?
yani calısan rami once 1. slota tak ac sonra 2. slota tak ac
slotlardan birisi bozuk olabilir.

epnax

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Göktuğ
slotlara tek tek dener misin?
yani calısan rami once 1. slota tak ac sonra 2. slota tak ac
slotlardan birisi bozuk olabilir.
2. slotun bozuk olduğunu düşündüren neden de bu kankam. 2 ramde 1.slotta çalışıyor fakat 2.slota hangi rami takarsam takayım çalışmıyor pc

kadiks

80+ Gold
En İyi Cevap
10
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,222
İsim
Kadir Bey
2. slotun bozuk olduğunu düşündüren neden de bu kankam. 2 ramde 1.slotta çalışıyor fakat 2.slota hangi rami takarsam takayım çalışmıyor PC
o zaman slot bozuk büyük ihtimalle anakartın garantisi varsa garantiye gönderebilirsin.
Benım bilgisayarda da durum aynı ama garanti yok

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Berk Turudu
CMOS yoluyla bios reset atmalısın.
Anakartında 2 pin girişli ve JBAT1 yazan pinleri bul, tornavidanın ucunu 2-3 saniye sürt oraya.
PC kapalı olsun ama güç gitsin.
Bios reset attığında düzelecektir, yeni RAM aldığında bios reset atmazsan çoğu zaman görüntü gelmez. Bios pilini de çıkarıp yapabilirsin, bios pilini çıkart 10 saniye sonra geri tak resetlenir.

Ayrıca mesajları alıntılanmazsan bize bildirim gelmeyecektir.
hocam konuyu hortlatmak istemem fakat bendede aynı probleme benzer bir problem yaşıyorum anakartım sıfır ram sıfır psu 600w. anakartımda çift yani 2adet ram slotu var corsair 8x8 16gb 3200 mhz ram satın aldım ve ramlari tamamen değiştirdim. fakat ram slotlarından ilkine takınca 2 ramdede görüntü geliyor fakat çift olarak takınca görüntü gelmiyor. bios pilini sök tak yaptım lütfen yardımcı olabilir misiniz ?

Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Türkcan Acar
hocam konuyu hortlatmak istemem fakat bendede aynı probleme benzer bir problem yaşıyorum anakartım sıfır ram sıfır psu 600w. anakartımda çift yani 2adet ram slotu var corsair 8x8 16gb 3200 mhz ram satın aldım ve ramlari tamamen değiştirdim. fakat ram slotlarından ilkine takınca 2 ramdede görüntü geliyor fakat çift olarak takınca görüntü gelmiyor. bios pilini sök tak yaptım lütfen yardımcı olabilir misiniz ?
Reis 1haftadıe tam olarak bu sorunla uğraşıyorum sorunun devam ediyor mu çözdünmü acaba?

Palahan

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
14
İsim
Ali Rıza Pala
İlgilendiği Kategoriler
Pc
tek ramle aç biosa girip default optimized options yap ayarları default yap yani biosu sıfırla sonra bilgisayarı kapatıp çift ram takıp dene

veya load optimized default yazar
Mükemmel Bi detaysin abicim eyv Allah

En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
216
İsim
Berkay derin
tek ramle aç biosa girip default optimized options yap ayarları default yap yani biosu sıfırla sonra bilgisayarı kapatıp çift ram takıp dene

veya load optimized default yazar
Kral adamın dibisin gerçekten çok sağol bilgisayara çarptıktan sonra kapanmıştı vga ışığı yanıyordu her yolu denedim olmamıştı ramleri teker teker denedikten sonra bir şekilde açtım ama anakart'ım xmp yi a2 ve b2 slotunda desteklediği için xmp açılmıyordu a2 ve b2 ye takıncada pc açılmıyordu senin dediğini yaptım oldu.

Top Bottom