Neler Yeni

Cl değerlerinin performansa etkileri

aragonattt

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
683
İsim
Efe Kaya
Instagram
efekayakaya
Aynı özelliklerdeki ramlerde özellikle cl16 cl 18 değeri farkı ne kadar oluyor kimleri ne yapanları etkliyor ve düşük mhz düşük cl mi yoksa yüksek mhz yüksek cl değerleri mi tercih edilmeli (3200mhz cl16 - 3600mhz cl18) ne youtubeda doğru düzgün bir rehber bulabildim ingilizce türkçe ne de forumda bilgilenebileceğim net bir konu. @Abdullah Hacıgül sen de bakabilirsen hocam en sağlam cevabı alırız herhalde.

mfimmel

80+ Silver
Cl ramlerdeki gecikme hızıdır ne kadar az olursa o kadar performanslı olur fakat pek etki edeceğini sanmam
Mesaj otomatik birleştirildi:

MHz ise ram frekansı demektir Clnin tersine ram frekansı ne kadar fazla olursa performans o kadar iyi olur tabi bunun için anakart ve işlemcinin istediğin ram frekansına uyumlu olmasi gerekmektedir

aragonattt

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
683
İsim
Efe Kaya
Instagram
efekayakaya
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Cl ramlerdeki gecikme hızıdır ne kadar az olursa o kadar performanslı olur fakat pek etki edeceğini sanmam
Mesaj otomatik birleştirildi:

MHz ise ram frekansı demektir Clnin tersine ram frekansı ne kadar fazla olursa performans o kadar iyi olur tabi bunun için anakart ve işlemcinin istediğin ram frekansına uyumlu olmasi gerekmektedir
Tamam doğru tanımlarını biliyorum ama mesela cl16 3200mhz ile cl18 3600mhz arasında 2 fps falan oynuyor çoğu oyunda bu yüzden mhzin tam etkisini veya cl nin tam etkisini göremiyorum

mfimmel

80+ Silver
Tamam doğru tanımlarını biliyorum ama mesela cl16 3200mhz ile cl18 3600mhz arasında 2 fps falan oynuyor çoğu oyunda bu yüzden mhzin tam etkisini veya cl nin tam etkisini göremiyorum
kanka sanırım tam etkisini görmen için ramlerle ilgili bir program indirmen lazım hwinfo ya benzer bişey ama bence gerek yok tan etkisini görmeye çünkü fazla fark olmuyor az cl daha iyi fazla mhz daha iyi mantık bu

Asag

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,862
İsim
Asag
Cl değerleri MHz'den daha fazla etki ediyor diye biliyorum.
Örneği YouTube'a şey yazarak öğrenebilirsin; 3200 cl16 vs. 3600 cl14 (OC)

Top Bottom