CL 21 RAM'i CL 22'ye göre daha düşük MHz'de çalışıyor. Yani CL 22 RAM'i CL 21'in yanına takıldığında o da otomatik CL 21 olarak çalışmaya başlar. Uyumsuzluk sorunu çıkaracağını zannetmiyorum.Soru başlıkta dostlar
Hayır CL 22 Ram'i CL21 Yanına takarsan ikisi de CL22 çalışır.CL 21 RAM'i CL 22'ye göre daha düşük MHz'de çalışıyor. Yani CL 22 RAM'i CL 21'in yanına takıldığında o da otomatik CL 21 olarak çalışmaya başlar. Uyumsuzluk sorunu çıkaracağını zannetmiyorum.
Mantığı şuan ters kuruyor olabilirim. Şöyle anlatayım CL22 3200 MHz laptop RAM'i eğer sistem desteklemiyorsa CL21 2933 MHz'de çalışıyor olabilir. Demek istemeye çalıştığım ikisi de otomatik CL21'e eşitlenir.Hayır CL 22 Ram'i CL21 Yanına takarsan ikisi de CL22 çalışır.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Yüksek CL: Kötü
Düşük CL: İyi
CL22 3200MHZ + CL21 2933MHZ durumunda iki RAM'de 2933MHZ CL22'de çalışır. MHZ'yi düşük olana, CL'yi yüksek olana sabitler sistem.Mantığı şuan ters kuruyor olabilirim. Şöyle anlatayım CL22 3200 MHz laptop RAM'i eğer sistem desteklemiyorsa CL21 2933 MHz'de çalışıyor olabilir. Demek istemeye çalıştığım ikisi de otomatik CL21'e eşitlenir.
Ramlerin XMPsi yok ise manuel ayarlamak gerekiyor. İki ram 3200 Mhz biri CL21 Biri CL22 Olsun sistem bunları otomatik CL22 3200 Mhza Ayarlar. CL düşürmek için ayrı ayar yapmak gerekir o da ram destekler ise
CL22 3200MHZ + CL21 2933MHZ durumunda iki RAM'de 2933MHZ CL22'de çalışır. MHZ'yi düşük olana, CL'yi yüksek olana sabitler sistem.
Cevaplarınız için teşekkür ederim şimdi doğru anladım dimiMantığı şuan ters kuruyor olabilirim. Şöyle anlatayım CL22 3200 MHz laptop RAM'i eğer sistem desteklemiyorsa CL21 2933 MHz'de çalışıyor olabilir. Demek istemeye çalıştığım ikisi de otomatik CL21'e eşitlenir.
Takacağın laptobun marka modeli nedir?Cevaplarınız için teşekkür ederim şimdi doğru anladım dimi
Yan yana taksam çalışır başka bir şey yapmam lazım mı ?
Hocam %99 çalışacaktır baktin şansına çalışmadı 2 dakikalık ayarı var yapar çalıştırırsın korkmana gerek yok.Cevaplarınız için teşekkür ederim şimdi doğru anladım dimi
Laptopunda RAM için manuel olarak MHZ, CL ve Voltaj ayarı varsa al geç. Bu dediğim manuel ayarlar yoksa riske atma, içindekiyle aynı özelliklerde bulup al.Cevaplarınız için teşekkür ederim şimdi doğru anladım dimi
Casper ama tam modelini bilmiyorum ramlerin voltaj değeri tutuyor sanırım MHz değerlier ve CL değerleri farklıTakacağın laptobun marka modeli nedir?
Hocam bir daha yazarmısınız daha detaylı ayar anlamındaHocam %99 çalışacaktır baktin şansına çalışmadı 2 dakikalık ayarı var yapar çalıştırırsın korkmana gerek yok.
Hocam elimde ram var satın almadım kendi laptopumdan çıkardım arkadaşa satıcamda uyuyormu diye merak ettimLaptopunda RAM için manuel olarak MHZ, CL ve Voltaj ayarı varsa al geç. Bu dediğim manuel ayarlar yoksa riske atma, içindekiyle aynı özelliklerde bulup al.
Bu ayarları, PC RAM'leri kendi kendine MHZ-CL vs ayarı yapamazsa elle yapabilesin diye sordum. Elle yapacak yer yoksa ve PC de kendisi ayar çekemezse uyumsuzluktan ya mavi ekrana düşersin ya da yavaşlama gibi sorunlar olabilir.
Biostan yaparsın ama gerek kalmayacaktır. sorun olursa ulaş bana yardım edeyimCasper ama tam modelini bilmiyorum ramlerin voltaj değeri tutuyor sanırım MHz değerlier ve CL değerleri farklı
Hocam bir daha yazarmısınız daha detaylı ayar anlamında
Hocam elimde ram var satın almadım kendi laptopumdan çıkardım arkadaşa satıcamda uyuyormu diye merak ettim
O ayarları nerden yapıcam tam olarak