Neler Yeni

Cl22 laptop Rami CL 21 laptop Rami ile uyumlu çalışır mı ?

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,938
İsim
Emre Zengin
Soru başlıkta dostlar
CL 21 RAM'i CL 22'ye göre daha düşük MHz'de çalışıyor. Yani CL 22 RAM'i CL 21'in yanına takıldığında o da otomatik CL 21 olarak çalışmaya başlar. Uyumsuzluk sorunu çıkaracağını zannetmiyorum.

Dahası  
Reaksiyon skoru
12,152
İsim
Murat Orhan
CL 21 RAM'i CL 22'ye göre daha düşük MHz'de çalışıyor. Yani CL 22 RAM'i CL 21'in yanına takıldığında o da otomatik CL 21 olarak çalışmaya başlar. Uyumsuzluk sorunu çıkaracağını zannetmiyorum.
Hayır CL 22 Ram'i CL21 Yanına takarsan ikisi de CL22 çalışır.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Yüksek CL: Kötü
Düşük CL: İyi

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,938
İsim
Emre Zengin
Hayır CL 22 Ram'i CL21 Yanına takarsan ikisi de CL22 çalışır.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Yüksek CL: Kötü
Düşük CL: İyi
Mantığı şuan ters kuruyor olabilirim. Şöyle anlatayım CL22 3200 MHz laptop RAM'i eğer sistem desteklemiyorsa CL21 2933 MHz'de çalışıyor olabilir. Demek istemeye çalıştığım ikisi de otomatik CL21'e eşitlenir.

Dahası  
Reaksiyon skoru
12,152
İsim
Murat Orhan
Ramlerin XMPsi yok ise manuel ayarlamak gerekiyor. İki ram 3200 Mhz biri CL21 Biri CL22 Olsun sistem bunları otomatik CL22 3200 Mhza Ayarlar. CL düşürmek için ayrı ayar yapmak gerekir o da ram destekler ise

Ömer Murat KARACA

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,052
İsim
Ömer Murat KARACA
Mantığı şuan ters kuruyor olabilirim. Şöyle anlatayım CL22 3200 MHz laptop RAM'i eğer sistem desteklemiyorsa CL21 2933 MHz'de çalışıyor olabilir. Demek istemeye çalıştığım ikisi de otomatik CL21'e eşitlenir.
CL22 3200MHZ + CL21 2933MHZ durumunda iki RAM'de 2933MHZ CL22'de çalışır. MHZ'yi düşük olana, CL'yi yüksek olana sabitler sistem.

TİTAN.

80+ Platinum
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Ramlerin XMPsi yok ise manuel ayarlamak gerekiyor. İki ram 3200 Mhz biri CL21 Biri CL22 Olsun sistem bunları otomatik CL22 3200 Mhza Ayarlar. CL düşürmek için ayrı ayar yapmak gerekir o da ram destekler ise
CL22 3200MHZ + CL21 2933MHZ durumunda iki RAM'de 2933MHZ CL22'de çalışır. MHZ'yi düşük olana, CL'yi yüksek olana sabitler sistem.
Cevaplarınız için teşekkür ederim şimdi doğru anladım dimi
Yan yana taksam çalışır başka bir şey yapmam lazım mı ?

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,938
İsim
Emre Zengin
Takacağın laptobun marka modeli nedir?

Dahası  
Reaksiyon skoru
12,152
İsim
Murat Orhan
Hocam %99 çalışacaktır baktin şansına çalışmadı 2 dakikalık ayarı var yapar çalıştırırsın korkmana gerek yok.

Ömer Murat KARACA

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,052
İsim
Ömer Murat KARACA
Laptopunda RAM için manuel olarak MHZ, CL ve Voltaj ayarı varsa al geç. Bu dediğim manuel ayarlar yoksa riske atma, içindekiyle aynı özelliklerde bulup al.

Bu ayarları, PC RAM'leri kendi kendine MHZ-CL vs ayarı yapamazsa elle yapabilesin diye sordum. Elle yapacak yer yoksa ve PC de kendisi ayar çekemezse uyumsuzluktan ya mavi ekrana düşersin ya da yavaşlama gibi sorunlar olabilir.

TİTAN.

80+ Platinum
Takacağın laptobun marka modeli nedir?
Casper ama tam modelini bilmiyorum ramlerin voltaj değeri tutuyor sanırım MHz değerlier ve CL değerleri farklı
Hocam %99 çalışacaktır baktin şansına çalışmadı 2 dakikalık ayarı var yapar çalıştırırsın korkmana gerek yok.
Hocam bir daha yazarmısınız daha detaylı ayar anlamında
Laptopunda RAM için manuel olarak MHZ, CL ve Voltaj ayarı varsa al geç. Bu dediğim manuel ayarlar yoksa riske atma, içindekiyle aynı özelliklerde bulup al.

Bu ayarları, PC RAM'leri kendi kendine MHZ-CL vs ayarı yapamazsa elle yapabilesin diye sordum. Elle yapacak yer yoksa ve PC de kendisi ayar çekemezse uyumsuzluktan ya mavi ekrana düşersin ya da yavaşlama gibi sorunlar olabilir.
Hocam elimde ram var satın almadım kendi laptopumdan çıkardım arkadaşa satıcamda uyuyormu diye merak ettim
O ayarları nerden yapıcam tam olarak

Dahası  
Reaksiyon skoru
12,152
İsim
Murat Orhan
Casper ama tam modelini bilmiyorum ramlerin voltaj değeri tutuyor sanırım MHz değerlier ve CL değerleri farklı

Hocam bir daha yazarmısınız daha detaylı ayar anlamında

Hocam elimde ram var satın almadım kendi laptopumdan çıkardım arkadaşa satıcamda uyuyormu diye merak ettim
O ayarları nerden yapıcam tam olarak
Biostan yaparsın ama gerek kalmayacaktır. sorun olursa ulaş bana yardım edeyim

Top Bottom