Çözüldü✓ CMOS reset sonrası bios ekranında kapanma.

Halojey

80+
Reaksiyon skoru
92
Merhabalar. Yine ben en son VGA ışığı sorununu çözdükten sonra şimdi ise BİOS sorunu yaşıyorum. Biosa CMOS clear yaptıktan sonra ve biosu sıfırladıktan sonra TMP 2.0 ve secure boot açmak için girdim girmişken ramleri de xmp ile O.C edip eski haline getiriyim dedim ancak tmp 2.0 ve secure boot ayarı kaydediliyor bu sırada her bios'a girip çıktıktan sonra ayar yapmasam bile sistem kapanıyor açılıyor 3-4 defa kapanıp açıldıktan sonra ekran geliyor sorunsuz açılıyor ama ne yaparsam yapayım bu kapanma düzelmiyor ve RAM O.C xmp ve ram hızları ayarlı gözükse bile 2133 Default ayarında duruyor. BİOS update yapmaya korkuyorum çünki kapanırda açılmaz ise diye. Var mıdır bir çözüm? Teşekkürler.

Sistem windows 11 pro 24H2 sürümü.

Ekler

• WhatsApp Image 2025-09-07 at 00.30.06 (2).webp
    WhatsApp Image 2025-09-07 at 00.30.06 (2).webp
    154.7 KB · Hit: 15
  • WhatsApp Image 2025-09-07 at 00.30.06 (1).webp
    WhatsApp Image 2025-09-07 at 00.30.06 (1).webp
    125.4 KB · Hit: 8
  • WhatsApp Image 2025-09-07 at 00.30.06.webp
    WhatsApp Image 2025-09-07 at 00.30.06.webp
    116 KB · Hit: 8
Dostum BIOS 2019 yılında kalma güncelle BIOS u önce.

İlk sorunum orda başlıyor kapanma nedeni ile bios uçarsa naparım diye sanırsam yinede flash ile bios özelliği var ama anlamadığım bios sürümüm değişmemiş. Yani bu sorunlardan önceki sürümü ile aynı.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Birde son sürümü mü kurmalıyım yoksa bu sürümün bir üstünü mü

İlk sorunum orda başlıyor kapanma nedeni ile bios uçarsa naparım diye sanırsam yinede flash ile bios özelliği var ama anlamadığım bios sürümüm değişmemiş. Yani bu sorunlardan önceki sürümü ile aynı.
Sistem kendini kurtarmış yaptığın ayarlardan dolayı sen BIOS u önce bi güncelle bakalım.

Birde son sürümü mü kurmalıyım yoksa bu sürümün bir üstünü mü
En son sürümü kur BETA bile olsa.

Sistem kendini kurtarmış yaptığın ayarlardan dolayı sen BIOS u önce bi güncelle bakalım.

En son sürümü kur BETA bile olsa.
Tamam deneyeceğim betalardan nefret ediyorum ama hadi hayırlısı

Son düzenleme:
Şuan yaptım reset atıp tmp ve secure açacağım

Şuan yine tekrar kapanıp açılıyor xmp ve ram mhz ile ayar yapınca ve ramler O.C olmuyor
Şuanda ekran gelmiyor. Cpu ışığı yanıyor ramleri söküp takacağım belki onlardı sorun

xmp profilini 2 ye ayarla bakalım.
Şuan profil 1 de ve 2733 de çalışıyor deneyip stabil olarak bildiğim ayarda ama cpu fan pwm olmasına rağmen hızını sürekli arttırıp azaltıyor ısınmasa bile sanırsam el ile ayar yapmam lazım yardım için teşekkürler yordum sizi

Şuan profil 1 de ve 2733 de çalışıyor deneyip stabil olarak bildiğim ayarda ama cpu fan pwm olmasına rağmen hızını sürekli arttırıp azaltıyor ısınmasa bile sanırsam el ile ayar yapmam lazım yardım için teşekkürler yordum sizi
Cpu fana ne bağladın? Soğutucunun fanları varsa zaten sıcaklığa göre çalışması lazım.

Cpu fana ne bağladın? Soğutucunun fanları varsa zaten sıcaklığa göre çalışması lazım.
2. Bir fan taktım kule tipinin arkasına ana fandan daha düşük rpm e sahip cpu pump kısmına taktım sıcaklığa göre artması için ayarladım ama yinede fazla sesi olmaz ise zaten 2. Fan. değerini düşürüp sessize alırım

Geri