Neler Yeni

Coil Whine MERC RX6750 XT

LORN

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
647
İsim
Enes Demirok
Sistemi toplayalı birkaç gün oldu.

Oyuna girdiğimde hafif tiz titreşimli bir ses geliyo alt+tab çekerken anlık kesiliyor.

Buna napmak lazım?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Oyunu 30fps'e sabitleyince kesiliyor. 30fps de oynanmaz ki

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
69,138
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları ve İnternet Servis Sağlayıcıları
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
Artık çoğu kartta normal kabul ediliyor, değişim istesen yeni gelende de muhtemelen olacaktır.

LORN

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
647
İsim
Enes Demirok
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Artık çoğu kartta normal kabul ediliyor, değişim istesen yeni gelende de muhtemelen olacaktır.
ilk 3 gün yoktu şimdi başladı. Soğutucunun macununu değiştirmiştim bugün kuletipi ondan sonra başladı.

Ekran kartından değil soğutucudan geliyor sanırım.

Son düzenleme:

dominik

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
49
İsim
timoteo dominik
ilk 3 gün yoktu şimdi başladı. Soğutucunun macununu değiştirmiştim bugün kuletipi ondan sonra başladı.

Ekran kartından değil soğutucudan geliyor sanırım.
soğutucudan gelir mi yahu. kaç fps alıyorsun normalde? 60fps'ye sabitlersen de azalması lazım

LORN

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
647
İsim
Enes Demirok
soğutucudan gelir mi yahu. kaç fps alıyorsun normalde? 60fps'ye sabitlersen de azalması lazım
Bilemiyorum kulağımı soğutucuya kabartınca daha yakın geliyor. 30’a sabitleyince azalıyor. 60’a aynı. Her türlü az geliyor ama dehşet yüksek değil. Normalde kaç alıyorum kontrol etmedim. 4k’da açıyorum çoğu oyunu.

dominik

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
49
İsim
timoteo dominik
4k ise zaten çok çok yüksek fps almıyorsunuzdur ama oyuna göre değişir tabi. kaç fps aldığınızı yazarsanız ona göre fps sabitlemenin işe yarayıp yaramayacağı belli olur. ama 4k'da düşük ihtimal veriyorum fps sabitlemenim işe yarayacağına .s

LORN

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
647
İsim
Enes Demirok
4k ise zaten çok çok yüksek fps almıyorsunuzdur ama oyuna göre değişir tabi. kaç fps aldığınızı yazarsanız ona göre fps sabitlemenin işe yarayıp yaramayacağı belli olur. ama 4k'da düşük ihtimal veriyorum fps sabitlemenim işe yarayacağına .s
Bugüne kadar yoktu. Soğutucunun macununu değiştirince başladı.

dominik

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
49
İsim
timoteo dominik
bir şey titreşime sebep olmuş. sen ekran kartının soğtucu macununu mu değiştin doğru anlıyorum değil mi?

LORN

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
647
İsim
Enes Demirok
bir şey titreşime sebep olmuş. sen ekran kartının soğtucu macununu mu değiştin doğru anlıyorum değil mi?
İşlemcinin kuletipi soğutucusunun macununu. Ekran kartının değil.

dominik

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
49
İsim
timoteo dominik
İşlemcinin kuletipi soğutucusunun macununu. Ekran kartının değil.
şimdi oldu. diğer türlüsü zor çünkü. ben alakalandıramadım. farklı bir değişken daha olmalı. cpu macun değişimi öncesi darboğaz mı vardı acaba cpu tarafında ve sen macun değişince cpu daha çok performans gösterdi ve gpu daha rahat çalıştığı için yükselen fps kaynaklı whine var artık? :) bilemedim.

• Beğen
Reaksiyonlar: LORN

LORN

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
647
İsim
Enes Demirok
şimdi oldu. diğer türlüsü zor çünkü. ben alakalandıramadım. farklı bir değişken daha olmalı. cpu macun değişimi öncesi darboğaz mı vardı acaba cpu tarafında ve sen macun değişince cpu daha çok performans gösterdi ve gpu daha rahat çalıştığı için yükselen fps kaynaklı whine var artık? :) bilemedim.
Evet mümkün olabilir mantıklı bir teori

Coolpanda

80+ Silver
Yüksek FPS'lerde daha çok belli olur. Grafik yükselt. Ses çok yüksek değil ise garanti sorundan saymıyor, geri gönderir muhtemelen. Her marka kartta Coil Whine olabiliyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
80
İsim
Batuhan Aslan
benim rx 5500xt de de var bu sorun ama kulaklıkla oyun oynadığım için sorun olmuyor

Top Bottom