Coil Whine nedir? Nasıl önlenir?

theerenyz

80+
Reaksiyon skoru
49
Merhaba,

Ekran kartımda mı PSU da mı var bilmiyorum. 2 sinden biri yüksek FPS de ses çıkarıyor. Coil Whine nedir?
Nasıl önlenir? Şimdiden teşekkür ederim. Bu ses beni çok korkutuyor.

@Abdullah Hacıgül Abi yardımcı olursan sevinirim.

Yanlış Bilgilendirme
Merhaba,

Ekran kartımda mı PSU da mı var bilmiyorum. 2 sinden biri yüksek FPS de ses çıkarıyor. Coil Whine nedir?

Coil whine ekran kartı bobinlerinin çıkarttığı sesdir fabrikasyon hatasıdır önleme yolu yoktur psularda görülmez (moderasyon ekibi düzeltseydnz keşke sadece 2 kelime yanlış psu lardada görünüyormuş arkadaşlar )

Son düzenleme:
Merhaba,

Oyun oynadıkça ekran kartı ısınır ısındıkça yük ve fan hızı artar bu yüzden

Engellemek denemezde 2 yolu var ses azaltmanın, 1. si oyun içi V-Sync açıp FPS sabitlemek, 2. ise UV yapıp güç tüketimini düşürmek.

PSUlarda görülmez mi gerçekten? Eski ekran kartımda Ek Güç girişi yoktu. Yenisine geçince ek güç girişini bağladım ve bu ses çıktı.

Coil whineda kart yüklendikçe ses artar. UV yapın ve ya fps sabitleyin. Sesin coil whine olduğuna emin misiniz?

Genel olarak PSU ve Ekran kartlarında görülüyor. Gürültüden başka zararı yoktur.

Genel olarak PSU ve Ekran kartlarında görülüyor. Gürültüden başka zararı yoktur.
Ben bu konuyu fazla taktım herhalde. Zamanla azalabiliyor mu bu ses?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Peki sizin bileşenlerinizde CW var mı? Alıştınız mı?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,180,443
Üyeler
187,337
Son üye
eymn
Geri