Neler Yeni

Çok eski laptop hızlandırma

Chitaca

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
43
İsim
Canberk Altıkanat
Her model için geçerli değil. Benimkinde olmuyor. Klavyeden sökmek gerekiyor. Tekrar oturtması zor ve eski güzelliğini korumuyor meselâ.
yok benimkinde kolay sökülüyor ondan öyle dedim olmadı pcyi yedekleme pcsi olarak kullanıım param oluğunda daha iy bir laptop alırım.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ssd'yi verlinli kullanmak için sata girişine tak. Var olan hdd yi cd yerine tak
öyle yapayım

ca.s

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,329
İsim
C Ş
İşlemci olarak dediğim gibi bir Pentium T2330 çift çekirdek 1.6 GHz kullanmak var bir de Pentium T7700 çift çekirdek 2.4 Ghz kullanmak var. İşlemci değiştirme tercihini sana bırakıyoruz. Windows 7 falan kullanırken daha rahat olur pc.
yok benimkinde kolay sökülüyor ondan öyle dedim olmadı pcyi yedekleme pcsi olarak kullanıım param oluğunda daha iy bir laptop alırım.

öyle yapayım

Şuan içinde win10pro 64bit kurulu çok sorun çıkartmıyor ama ssd alınca pc biraz daha rahatlar diye düşünüyorum. daha sonrasında daha ideal bir pc alıp onunla işlerimi hallederim.
Şu an bile sorun yoksa değiştirince de olacağını sanmıyorum. 64 bit haa!

Son düzenleme:

Chitaca

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
43
İsim
Canberk Altıkanat
İşlemci olarak dediğim gibi bir Pentium T2330 çift çekirdek 1.6 GHz kullanmak var bir de Pentium T7800 çift çekirdek 2.6 Ghz kullanmak var. İşlemci değiştirme tercihini sana bırakıyoruz. Windows 7 falan kullanırken daha rahat olur pc.
Şimdi win10 kurarken bir tane key hsrcadım win7ye geri döndürmek istemiyorum. Keye para vermedim ama biraz zor oldu benim için win10 kurmak flash diskle kuramadım önce win7 64 bit yaptım daha sonrasında win 10 indiricisi ile kurdum ama win7de dsha rahat eder pc derseniz geri döndürürüm.

bir de işlemciye şuan para vermek yerine 500gb ssd alıp daha sonrasjnda da kullanbilmek daha mantıklı gibi geldi.

ca.s

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,329
İsim
C Ş
Şimdi win10 kurarken bir tane key hsrcadım win7ye geri döndürmek istemiyorum. Keye para vermedim ama biraz zor oldu benim için win10 kurmak flash diskle kuramadım önce win7 64 bit yaptım daha sonrasında win 10 indiricisi ile kurdum ama win7de dsha rahat eder pc derseniz geri döndürürüm.
Bunu deneyip bakmanız daha iyi. Eğer 10'da rahat çalışıyorsa kalın. Olmazsa 7'ye bakın durum nedir diye. Karşılaştırmasından hangisinde kalacağınıza karar verin. Ama 10 daha rahat çalışır gibi geliyor bana da.

Chitaca

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
43
İsim
Canberk Altıkanat
Bunu deneyip bakmanız daha iyi. Eğer 10'da rahat çalışıyorsa kalın. Olmazsa 7'ye bakın durum nedir diye. Karşılaştırmasından hangisinde kalacağınıza karar verin. Ama 10 daha rahat çalışır gibi geliyor bana da.
7de de kasıyordu 10da da ama şuan için daha iyi deminden beri foruma pc ile yazıyorum ve çok fazla sıkıntı çıkartmadı. tek merak ettiğim hoi4 çalıştırır mı bu pc?

ca.s

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,329
İsim
C Ş
7de de kasıyordu 10da da ama şuan için daha iyi deminden beri foruma pc ile yazıyorum ve çok fazla sıkıntı çıkartmadı. tek merak ettiğim hoi4 çalıştırır mı bu pc?
Normalde hdd ile windows 10 kullanmak sorun oluşturuyor %100 disk kullanımı gibi ve çekilmez çile oluyor. Öyle bir sorun yoksa gayet iyi. Ssd ile de daha iyi olacaktır.
Heard of Iron 4 diyorsanız maalesef çalıştırmaz. İşlemci ram ekran kartı gibi yönlerden çok zayıf kalıyor.

Emin olmak adına aida64'te bu alanı atar mısınız? Ben internetten bakıp max 2 gb destekliyor diye görmüştüm.
aida64_qowckKbXeb.png

Chitaca

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
43
İsim
Canberk Altıkanat
Normalde hdd ile windows 10 kullanmak sorun oluşturuyor %100 disk kullanımı gibi ve çekilmez çile oluyor. Öyle bir sorun yoksa gayet iyi. Ssd ile de daha iyi olacaktır.
Heard of Iron 4 diyorsanız maalesef çalıştırmaz. İşlemci ram ekran kartı gibi yönlerden çok zayıf kalıyor.

Emin olmak adına aida64'te bu alanı atar mısınız? Ben internetten bakıp max 2 gb destekliyor diye görmüştüm.Alıntıyı görüntüle
evden çıktım az önce 3 4 gibi atabilirim.%100 disk kullanımı oluyor zaten ama win7de de oluyordu o yüzden çok problematik bir durum değil.

ca.s

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,329
İsim
C Ş
evden çıktım az önce 3 4 gibi atabilirim.%100 disk kullanımı oluyor zaten ama win7de de oluyordu o yüzden çok problematik bir durum değil.
Ben de kullandım %100 disk sorunlu pc ve çileydi resmen. Bilgisayar performansını veremiyordu resmen. Taktım bi ssd fişek gibi oldu.

HmzaY

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,326
İsim
Hamza Y
İlgilendiği Kategoriler
Little Bit Everything
Linux mint kur, canavar gibi olur.

Chitaca

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
43
İsim
Canberk Altıkanat
Ben de kullandım %100 disk sorunlu pc ve çileydi resmen. Bilgisayar performansını veremiyordu resmen. Taktım bi ssd fişek gibi oldu.
bu pcde de öyle olacağınu umuyorum en azından gündelik işlerde işimi görse yeter, ana pcden yaparım geri kalanını. Bunu iş pcsi olarak kullanacaktım ama olmadı :((

Linux mint kur, canavar gibi olur.
kullandığım uygulamalae çalışıyorsa orada olur.

HmzaY

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,326
İsim
Hamza Y
İlgilendiği Kategoriler
Little Bit Everything
bu pcde de öyle olacağınu umuyorum en azından gündelik işlerde işimi görse yeter, ana pcden yaparım geri kalanını. Bunu iş pcsi olarak kullanacaktım ama olmadı :((

kullandığım uygulamalae çalışıyorsa orada olur.
wine ile denemek lazım

Top Bottom