Neler Yeni

Çok eski laptop hızlandırma

ca.s

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,318
İsim
C Ş
Alıntıyı görüntüle

sanırsam sadece 2gb destekliyor, 4gb takarsam okumaz mı?
Maalesef. 2gb max. O da mevcut zaten
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ayrıca ileride kullanamayacağı bir bileşen önermen çok saçma, herifin bilgisayarı ne kadar kötü fark edemiyormusun lütfen kanka. Alsa alsa ssd alması mantıklı olur en fazla, oda ileride bilgisayarından aktarabilir diye.

İşlemci diyon kanka.
Evet bak ama adamın belki durumu yok 2000 3000 bilgisayar almaya bile. En azından günü kurtarsın.

Star trek

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
951
İsim
Mehmet bozan
O bilgisayar bulabileceğin her şey çıkma (ikinci el) olacaktır. Dikkatli seçmelisin alacaklarını. Önce RAM yükselterek başla.

Ve... O da olmuyormuş.

Chitaca

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
43
İsim
Canberk Altıkanat
Kanka söyleyeyim bu laptobun adam olması çok zor, en fazla biraz hızlanır ama düzgün bir laptop olmaz asla çünkü monitörü ve anakartı eski olduğu sürece düzgün bir deneyim alamazsın. Ram, SSD, İşlemci ye vereceğiniz parayı biriktirip az çok işe yarar bir bilgisayar almanızı tavsiye ederim, paranızı çar çur etmenize gerek yok. Ne o ram ne o işlemci ileride işinize yaramayacak, atmak zorunda kalacaksnız. YAPMAYIN (Bence)
aga iyi diyorsun hoş diyorsun ama 1K biriktirdim diyelim seçime kadar aldım diyelim bir laptop ona da yatırım yapmam gerekecek şimdilik işimi görsün daha sonrasında ssdyi falan çıkartır başka bir laptopa takarım ama şuan yeni bir laptop alacak param yok.

O bilgisayar bulabileceğin her şey çıkma (ikinci el) olacaktır. Dikkatli seçmelisin alacaklarını. Önce RAM yükselterek başla.

Ve... O da olmuyormuş.
Ram max 2gb destekliyormuş üzdü bu biraz. sanırsam ssd alıcam bir de bulabilirsem işlemci.

Star trek

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
951
İsim
Mehmet bozan
SSD'yi tanıyacağından şüphem var. Denemek mümkünse önce bir dene.

erayotuzdort

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
563
İsim
Eray İstanbul
Steam
FORİ
Discord
FORİ
Maalesef. 2gb max. O da mevcut zaten

Evet bak ama adamın belki durumu yok 2000 3000 bilgisayar almaya bile. En azından günü kurtarsın.
Amaç
aga iyi diyorsun hoş diyorsun ama 1K biriktirdim diyelim seçime kadar aldım diyelim bir laptop ona da yatırım yapmam gerekecek şimdilik işimi görsün daha sonrasında ssdyi falan çıkartır başka bir laptopa takarım ama şuan yeni bir laptop alacak param yok.
İşte onu diyorum, işlemci veya ram alman saçma olur diyorum, ssd al sadece bu sayede verdiğin para ileride çöp olmaz ve şimdiden kulanmaya başlayabilirsin. Sahip olduğun hdd baya kötü çünkü. Ram ve işlemci yükseltme hüsran olur büyük ihtimal, çünkü bilgisayarın zaten yapabilecekleri sınırlı ve ileride o parçaları kullanamayacaksın. Bunu diyorum ben. Paran çöpe gidecek sonunda.

SSD'yi tanıyacağından şüphem var. Denemek mümkünse önce bir dene.
Evet böyle bir durum da var, görmeyebilir.

ca.s

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,318
İsim
C Ş
Ayrıca ileride kullanamayacağı bir bileşen önermen çok saçma, herifin bilgisayarı ne kadar kötü fark edemiyormusun lütfen kanka. Alsa alsa ssd alması mantıklı olur en fazla, oda ileride bilgisayarından aktarabilir diye.

İşlemci diyon kanka.
Sahibindene bak en en kötü sağlam olan her şeyi çalışan laptop bile 1500 aşağı değil. Zaten bir yeri eksik olan, çalışmayanı adam elinden atmak için satıyor. Adam sarsıntıda kapanıyor yazmış bilgisayara gidip onu satıyor bir de.

Chitaca

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
43
İsim
Canberk Altıkanat
Amaç

İşte onu diyorum, işlemci veya ram alman saçma olur diyorum, ssd al sadece bu sayede verdiğin para ileride çöp olmaz ve şimdiden kulanmaya başlayabilirsin. Sahip olduğun hdd baya kötü çünkü. Ram ve işlemci yükseltme hüsran olur büyük ihtimal, çünkü bilgisayarın zaten yapabilecekleri sınırlı ve ileride o parçaları kullanamayacaksın. Bunu diyorum ben. Paran çöpe gidecek sonunda.

Evet böyle bir durum da var, görmeyebilir.
o zaman güzel bir ssd alayım görmezse başka bir bilgisayar alma yolunda ilerleyeyim.

Star trek

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
951
İsim
Mehmet bozan
Laptopların işlemcisi kolay değişmiyor. Ve masa üstü işlamcilerinden farklı. SSD ve disk için de geçerli.

Chitaca

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
43
İsim
Canberk Altıkanat
Sahibindene bak en en kötü sağlam olan her şeyi çalışan laptop bile 1500 aşağı değil. Zaten bir yeri eksik olan, çalışmayanı adam elinden atmak için satıyor. Adam sarsıntıda kapanıyor yazmış bilgisayara gidip onu satıyor bir de.
izmirde güzel laptop var ama 2Kdan başlıyor ve şuan yeni bir sürü şey aldım şuan laptopa bütçe ayıramam bundan 2 ay önce direkt alırdım 3klık bir laptop ama şuan elde para yok.

erayotuzdort

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
563
İsim
Eray İstanbul
Steam
FORİ
Discord
FORİ
Laptopların işlemcisi kolay değişmiyor. Ve masa üstü işlamcilerinden farklı. SSD ve disk için de geçerli.
Kanka eski model işlemciler takılıp çıkarılabilen işlemciler oluyor, takıp çıkarması çok kolay.

Ekler

• resim_2023-04-27_100800604.png
    resim_2023-04-27_100800604.png
    1,020.2 KB · Hit: 21

Star trek

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
951
İsim
Mehmet bozan
Kanka eski model işlemciler takılıp çıkarılabilen işlemciler oluyor, takıp çıkarması çok kolay.
Her model için geçerli değil. Benimkinde olmuyor. Klavyeden sökmek gerekiyor. Tekrar oturtması zor ve eski güzelliğini korumuyor meselâ.

ca.s

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,318
İsim
C Ş
ssdyi cd rom yerine kızak alıp takmayı düşünüyordum en azından pc çalışır vaziyetteyken görmeye çalışsın.
Ssd'yi verlinli kullanmak için sata girişine tak. Var olan hdd yi cd yerine tak

Top Bottom