Çok eski laptop hızlandırma

Chitaca

80+
Reaksiyon skoru
43
Laptopun özellikleri:
İntel Pentium T2330
2GB Ram
160GB hdd
Ben bu pcye ram ve ssd alsam pc rahatlar mı? Aslında içinr macos kurmak istiyorum ama çok sağlıklı olmayacak sanırsam, amacım yanımda götürüp basic şekilde müzik kaydı almak öyle aman aman bir şey yapmayacağımı biliyorum. Başka bir laptop alsam daha mı iyi olur?

Laptopun özellikleri:
İntel Pentium T2330
2GB Ram
160GB hdd
Ben bu pcye ram ve ssd alsam pc rahatlar mı? Aslında içinr macos kurmak istiyorum ama çok sağlıklı olmayacak sanırsam, amacım yanımda götürüp basic şekilde müzik kaydı almak öyle aman aman bir şey yapmayacağımı biliyorum. Başka bir laptop alsam daha mı iyi olur?
Ssd ram yapabilirsen bir de işlemci yükselt cillop gibi olur.

Son düzenleme:
İşlemci olarak ne almalıyım?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Anakart MSI-163C buna en yüksek hangi işlemciyi takabilirim!
Cpuz ile motherboard sekmesini atar mısın ekran görüntüsü olarak.

İşlemci olarak ne almalıyım?

Anakart MSI-163C buna en yüksek hangi işlemciyi takabilirim!
En yüksek Core 2 Extreme X7900 yükseltilebilir ama tavsiyem Core 2 Duo T7700 yükseltmeniz. Çünkü diğer işlemcinini watt tüketimi daha fazla. Daha çok enerji tüketecektir. Tavsiye ettiğim ise şu an kullandığınız ile aynı.

Son düzenleme:
CPU-Z  27.04.2023 09_33_58.png

bu bilgisayarı olabildiğince adam etmek istiyorum günümüz ekonomisi çok sıkıntı o yüzden yeni laptop alıp onu yükseltecek bütçe yok bununla idare etmek zorundayım yardımcı olursanız çok sevinirim.

Kaç gb ram desteği olduğunu görebilmek için aida64 ekran görüntülerini atar mısınız

Alıntıyı görüntüle
bu bilgisayarı olabildiğince adam etmek istiyorum günümüz ekonomisi çok sıkıntı o yüzden yeni laptop alıp onu yükseltecek bütçe yok bununla idare etmek zorundayım yardımcı olursanız çok sevinirim.
Tamam dediğim işlemcilerden alabilirsiniz. Cihazın şarj aleti kaç watt?

Cpuz ile motherboard sekmesini atar mısın ekran görüntüsü olarak.

En yüksek Core 2 Extreme X7900 yükseltilebilir ama tavsiyem Core 2 Duo T7800 yükseltmeniz. Çünkü diğer işlemcinini watt tüketimi daha fazla. Daha çok enerji tüketecektir. Tavsiye ettiğim ise şu an kullandığınız ile aynı.
O zaman ikinci yazdığınız işlemciyi alayım, pc az da olsa hızlanır mı rahatlar mı?

Kaç gb ram desteği olduğunu görebilmek için aida64 ekran görüntülerini atar mısınız

Input 100-240v
Output 19v

Kanka söyleyeyim bu laptobun adam olması çok zor, en fazla biraz hızlanır ama düzgün bir laptop olmaz asla çünkü monitörü ve anakartı eski olduğu sürece düzgün bir deneyim alamazsın. Ram, SSD, İşlemci ye vereceğiniz parayı biriktirip az çok işe yarar bir bilgisayar almanızı tavsiye ederim, paranızı çar çur etmenize gerek yok. Ne o ram ne o işlemci ileride işinize yaramayacak, atmak zorunda kalacaksnız. YAPMAYIN (Bence)

Kanka söyleyeyim bu laptobun adam olması çok zor, en fazla biraz hızlanır ama düzgün bir laptop olmaz asla çünkü monitörü ve anakartı eski olduğu sürece düzgün bir deneyim alamazsın. Ram, SSD, İşlemci ye vereceğiniz parayı biriktirip az çok işe yarar bir bilgisayar almanızı tavsiye ederim, paranızı çar çur etmenize gerek yok. Ne o ram ne o işlemci ileride işinize yaramayacak, atmak zorunda kalacaksnız. YAPMAYIN (Bence)
Adamın belki 200 300 bütçesi var. Hadi adama bilgisayar al bu parayla?!

AIDA64 Extreme  [ TRIAL VERSION ] 27.04.2023 09_53_30.png

sanırsam sadece 2gb destekliyor, 4gb takarsam okumaz mı?

Adamın belki 200 300 bütçesi var. Hadi adama bilgisayar al bu parayla?!
Ayrıca ileride kullanamayacağı bir bileşen önermen çok saçma, herifin bilgisayarı ne kadar kötü fark edemiyormusun lütfen kanka. Alsa alsa ssd alması mantıklı olur en fazla, oda ileride bilgisayarından aktarabilir diye.

Ram alamayacak büyük ihtimal zaten çünkü max ram takılı. Alacağı bir işlemci bir de 128 ssd alsa yeter.
İşlemci diyon kanka.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,203,936
Üyeler
192,097
Son üye
eneslwwqqi
Geri