Neler Yeni

Çok fazla kola içiyorum sağlığa herhangi bir zararı var mı?

melihv48

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
223
İsim
Melih Özcan
Hacı sana şöyle bi örnek vereyim, ilk okulda deney yapmıştık sende yapabilirsin. Al kolayı 1 bardak doldur, içine de 1 tane yumurta koy bak neler oluyor. Ona göre karar ver zararını vs şekerini geçtim zaten :D

Enivici Vokke

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,209
İsim
Abdullah Aydoğdu
Kanka böyle devam edersen çok uzun yaşamazsın gibime geliyor.

Fatih Sultan Terim

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,714
İsim
Oozdmrsm
Günde 2 paket sigara içmek su hiç içmeyip 2.5 litre daha yararlıdır herhalde.
A-1 Türkçe. Abicim ne yazdın sen gözüm kör oldu.

Mesaj otomatik birleştirildi:

Çok fazla kola tüketen bir insanım. Günde 2.5 kolayı tek başıma bitiriyorum. 2 hafta boyunca hiç su içmediğimi hatırlıyorum çok nadir su içiyorum. Herkes midemi deleceğini söylüyor. Bırakmaya çalışıyorum fakat bırakamıyorum :( bunun zararı nedir? ne gibi hastalıklara yol açar?
Şeker hastası olabilirsin ileride. Pandemide bende öyleydim. Geceleri film açıyordum ve patlamış mısır ile birlikte 1.5 litre kola bitiriyordum. Sonra yağlanmaya başladım. Kendime bi dur deme fırsatım oldu spor yapmaya başladım ve ağzıma kola sürmüyorum artık.

Son düzenleme:

NotGonna

80+ Bronze
Çok fazla kola tüketen bir insanım. Günde 2.5 kolayı tek başıma bitiriyorum. 2 hafta boyunca hiç su içmediğimi hatırlıyorum çok nadir su içiyorum. Herkes midemi deleceğini söylüyor. Bırakmaya çalışıyorum fakat bırakamıyorum :( bunun zararı nedir? ne gibi hastalıklara yol açar?
kime desem inanmıyor 10 yaşımdan beri kola bağımlısıyım 3 ay su içmedigim bile oldu günlük 2.5 lt içiyorum hastalıgım yüzünden kilo alamıyorum ama çok halsiz hissettiriyo bazi günler kolumu kıpırdatacak halim yok

yusuftheayay

80+ Bronze
Bir bardak kolayı vücüttan atmak için, vücüdün 32 bardak su kullandığını öğrendiğimden beri içmiyorum kola mesafeliyim.

hsnztrk

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
459
İsim
Hasan Öztürk
Ben de senin gibiydim. Özellikle aile laf ettiği için üniversitede eve çıkınca ….. çıkartıp günde 2.5 lt veya kasa kasa le cola alırdım. Tek başıma içerdim.

Kola içmeyi bırakmak, sigara ve alkolu bırakmak gibi zor bir durum.

Ben örneğin soğuk içecekleri sevdiğimden, kolayı da buz gibi hatta bir dönem buzsuz da içmezdim çözümü başka soğuk içeceklere geçerek sonra da kafada bitirerek bırakmıştım.

Önce ice tea şeftali içtim kola yerine, sonra su şişesini dolaba koyup, onu da soğuk içmeye başladım ki psikolojik olarak kendimi kandırdım açıkcası bile isteye. Öyle öyle zamanla azaldı ve bir süre sonra irade koyup kestim. İçmicem dedim. İçeceğimi biliyordum ama uzunca süre içmedim ve o baskın istek gitti.

Vücut ilk başlarda istiyor ama sonra tadını unutunca arzulamıyor. Dışarıda yemek falan yiyeceksem tabii ki yanına söylüyorum veya misafirlikte konunca içiyorum ama öteki türlü eve almadığın sürece bırakılıyor.

Reflü, diyabet, diş minesine zararı aşikar. O nedenle önce azaltman sonra bırakmaya doğru geçmen iyi olur. İlk etapta kendine 1 lt kotası koy, onu da pipetle iç. Sonra sonra yanına su şişesi koy. Kola içmeden önce su içmeye falan çalış. Belli bir süre sonra kola vücudu şişirmeye başlayacağından sana haz yerine bir tık rahatsızlık verecek. Böylece daha rahat bırakmana yardımcı olacaktır.

İşin özeti planlı bir şekilde vücudunu ve kendini kandır. 😁

Omnissiah

80+ Bronze
dişleri zarar görür o asitten dolayı sonra dişçi dişçi gezersin.

Sakurajima Mai

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
625
İsim
Abdulkadir Erdem
İlgilendiği Kategoriler
Ekran kartı
Bide soruyor musun ya :D zararlı olduğunu bilmeyen var mı 😂 sağlığa zararlı + dişlerine de zararlı.

Sakurajima Mai

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
625
İsim
Abdulkadir Erdem
İlgilendiği Kategoriler
Ekran kartı
Bide soruyor musun ya :D zararlı olduğunu bilmeyen var mı 😂 sağlığa zararlı + dişlerine de zararlı.
Bu arada dalga geçmek istemedim bu forumun emojilerinde sorun var :/ baksana şöyle bir gülücük ne hale geliyor : D -> :D

AlphaOMG

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
725
İsim
Ömer Keskin
Valla bende her akşam yemekle beraber kola içerdim. Benim için yemekle beraber bir klasikti. Şimdi 5-6 senedir kola ve türevlerini içmiyorum fanta, sprite , vb. Ne içiyorum? Gün içinde su, yemeklerle beraber ev yapımı yoğurttan ayran içiyorum. O kadar çok faydasını gördüm kü 5-6 senedir hasta bile olmuyorum olsamda çok hafif ayakta atlatıyorum. Pandemi döneminde herkes covid’e yakalanırken, ben ve ailemde en ufak belirtisi bile olmadı. Tavsiye ederim hazır ayran değil yada bakkaldan alınan yoğurttan değil. Oturduğum yere seyyar süt satıyorlar her hafta bir kere geliyor bende 5 litre süt alıyorum ondan yoğurt yapıyorum. Eğer imkanın varsa böyle yap diğer türlü bakkalda satılan yoğurdu yeme bile veya ondan ayran yapıp içme. Su iç yeterli.

Reaper

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
307
İsim
Celal Can
İçmeyi bırakımıyorsan bari zero versiyonunu içerek azalt.
Tatlandırıcı vücudu alıştırarak dengesini bozuyor. Çoğu zaman tatlandırıcılı şeylere alışan vücut ardından şeker görünce onu depolamak ya da sindirmek gibi şeylerde bulunmuyor. Tatlandırıcı iyi bir şey değildir.

Eggg

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
87
İsim
Ege Uzun
Dişlerin hassaslaşır ve çürüyebilir, ilerde şeker hastası olabilirsin, sürekli halsiz ve mutsuz hissedersin, mide, kemik sorunları yaşayabilirsin. Onun dışında daha büyük sorun senin kolayı suyun yerine tüketmen. Sonuçta suyun vücutta birçok görevi var sen suyu şekerli bi formda (kola) alınca o suyun büyük kısmı ordan aldığın şekerin sindiriminde kullanılıyor ayrıca su 7+ph asid dengesini nötrleyen bir şeyken kola 3-4 ph civarı tam tersi görevi görüyor bence yavaş yavaş azalt ve spor yap bırakırsın.

Top Bottom