Neler Yeni

Çok fedakar davranıyorum?

Ahmet4921

80+
16 yaşındayım, şu an ekonomik sıkıntılar vesayre derken aile içinde ihtiyacı kıstık 2 haftada bi falan alışveriş yaparız kendim yiyecek içecek almam. okul için yemek yemiyorum günde bazen 2 bazen 1 öğün yiyorum ondada akşama kadar dayanmaya çalışıyorum yada uyuyorum. hayatım boyunca hiç arkadaş çevrem sosyal çevrem olmadığından evdeyim bilgisayat başında kendimi geliştiriyorum hemde para kazanıyorum. Hiç dışarı çıkıpta gezmedim, millet ergen der diyede sosyal hayatı tamami ile bırakmıştım. Tabi bu anksiyetem olduğu vakit olan düşüncelerim, tedavi aldığım için birnevi algım düşünce fikirlerim değişti şu an mutluyum. Elimden geldiğince üniversite zamanına kadar kendimi geliştirip aileme kazanç sağlamak istiyorum. Sosyal hayatım olsa ne değişir bilmiyorum ancak uğraştığım iş nedeni ile sosyalleşmem lazım.

Ybeyaz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
76
İsim
Yusuf Beyaz
Öyle bir gençlik var ki elinde... Sen para diyorsun! Allah aşkına çık dışarı hayatı yaşa. Delirdin mi çocuğum sen? Yaşamak parayla değil, dostluk parayla değil, gerçek sevgi parayla değil. Kaldır kafanı gökyüzüne bak. Sonsuza kadar göremeyeceksin onu!
16 yaşındayım, şu an ekonomik sıkıntılar vesayre derken aile içinde ihtiyacı kıstık 2 haftada bi falan alışveriş yaparız kendim yiyecek içecek almam. okul için yemek yemiyorum günde bazen 2 bazen 1 öğün yiyorum ondada akşama kadar dayanmaya çalışıyorum yada uyuyorum. hayatım boyunca hiç arkadaş çevrem sosyal çevrem olmadığından evdeyim bilgisayat başında kendimi geliştiriyorum hemde para kazanıyorum. Hiç dışarı çıkıpta gezmedim, millet ergen der diyede sosyal hayatı tamami ile bırakmıştım. Tabi bu anksiyetem olduğu vakit olan düşüncelerim, tedavi aldığım için birnevi algım düşünce fikirlerim değişti şu an mutluyum. Elimden geldiğince üniversite zamanına kadar kendimi geliştirip aileme kazanç sağlamak istiyorum. Sosyal hayatım olsa ne değişir bilmiyorum ancak uğraştığım iş nedeni ile sosyalleşmem lazım.

n7cati

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,214
İsim
Necati
Okurken kötü hissettim maalesef türk gençlerinin büyük çoğunluğu senin durumunu veya benzer durumlarını yaşıyor , sana tavsiyem kimsenin ne düşündüğünü önemseme , senin hayatın psikolojn o saçma düşüncelerden daha önemli kardeşim , kendini her alanda veya ilgi alanlarında geliştirmeye bak para kazanma olarak e ticaret modellerine göz at , ebay / shopify dropshipping veya ürün pazarlama , müşteri hizmetleri gibi konularada bakabilirsin.

Linkedlın üzerindende bakabilirsin.

Eren Kurtuluş

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
457
İsim
Eren Kurtuluş
Öyle bir gençlik var ki elinde... Sen para diyorsun! Allah aşkına çık dışarı hayatı yaşa. Delirdin mi çocuğum sen? Yaşamak parayla değil, dostluk parayla değil, gerçek sevgi parayla değil. Kaldır kafanı gökyüzüne bak. Sonsuza kadar göremeyeceksin onu!
Öyle öyle de adam yemek yemiyorum diyor. Nereyi gezsin nereyi dolaşsın? Gençlik falan eskidendi arkadaş. Şimdi düşünülmesi gereken tek şey gelecek. Bu gençler gelecek kaygısı yaşayacak, hayatlarını verecek, kötü günler geçirecek ve kendi kendine yetişecek. Başka türlüsü bu ülkede olmuyor olmadı da. Bu adam bugün bu sıkıntıyı çekmezse yarın öbür gün onun çocuğu daha beterini çekecek. Birileri fedakarlık yapacak ki gelecek nesiller ileriye umut ile baksın. Herkes ânı yaşarsa bu iş çok zor. Geliştir kardeşim geliştir, geliştir ki yarının Türkiye'si geleceğe umut ile baksın. Yoksa bizden öncekiler gibi cahil gelip cahil gideceğiz.

Reapt0r

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
846
İsim
Ayberk Albayrak
Bilmiyorum zamanında benim yaşadığım hayata benzer bir hayat yaşıyorsun, hedefinin olması para biriktirmen, bir şeylere ulaşmaya çalışman vs güzel ama çok da kendini sıkma , kendini sık ama ayarında sık,aşırıya kaçma, okulda yemek alamıyorsan paran yoksa,evden bir şeyler yap götür okulda ye, okula yemek götürene kimse bir şey demiyor,diyenleri de takma, bu zamana kadar hep okulların yemekhanesinde yemek verilirdi oranın kartını sahtesini basıp yemek yerdim, arkadaşların getirdiği şeylerden yerdim, tabi ben getirince bende onlara ikram ederdim. Öğle arası dışarı çıkar 3-5 koyar kola büsküvi çekirdek alırdık, birimizin parası yoksa sorun etmezdik,bugün onun olmaz yarın senin. Otobüs parası 3tl iken o 3 tl yi biriktircem diye okula bisikletle giderdim sabahın soğuğunda, yazın sıcağında. Herkes gezer tozardı,ben evden dışarı çıkmazdım, millet tatil yapardı yazın ,ben çalışırdım.Çalışmam bir yana çalıştığımdan bir kuruş para harcamazdım. öyle böyle hedefime ulaştım ama gerçekten bir yerden sonra bir şeyler düzelmeye başlıyor, verdiğin emeklerin çektiğin çilelerin karşılığını almaya başlıyorsun, yüce rabbim çabanı en hayırlı yola çıkarsın dostum. kendini kısıtlı bir şekilde sık, ben zamanında hep kendimi para ve sosyallik yönünden sıktığım için şuan çok pişmanım mesela.

JSezar

80+ Silver
Nasıl bir iş yapıyorsun merqk ettim,hem çalışıyorsun hemde okulda kendine tost alacak kadar da par olmuyor mu?aileyi sen mi geçindiriyorsun tek başina

DaffyGraphic

80+ Silver
Yaşım senden sadece 1 yaş büyük. Ama aynısıyım. Okulda para harcıyorum ben oda az birşeyler Acıktıysam atıştırmalık birşeyler alıp atıyorum. Sağlığımıda önde tutuyorum ben. Bazen napacağım işi elimde gençlik var çıkıp dıışarı geziyim diyorum, sonra aklıma gelecek kaygısı geliyor. Rahat hissedemiyorum çalışamazsam. Yaşıtlarımın neredeyse çoğusu baba parasıyla dışarılarda geziyor. Okulda bir kaç arkadaşımın olması iyi benim açımdan. Okul olmasa hiç sosyalleşemezdim. Gençlikte elimi kolumu sallayarak gezip, ileride durumumun iyi olmaması, ailemi geçindirememdense, gençliğimi iyi yaşamayıp, ileride aileme güzel hayat yaşatmayı tercih ederim.

Ahmet4921

80+
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Öyle öyle de adam yemek yemiyorum diyor. Nereyi gezsin nereyi dolaşsın? Gençlik falan eskidendi arkadaş. Şimdi düşünülmesi gereken tek şey gelecek. Bu gençler gelecek kaygısı yaşayacak, hayatlarını verecek, kötü günler geçirecek ve kendi kendine yetişecek. Başka türlüsü bu ülkede olmuyor olmadı da. Bu adam bugün bu sıkıntıyı çekmezse yarın öbür gün onun çocuğu daha beterini çekecek. Birileri fedakarlık yapacak ki gelecek nesiller ileriye umut ile baksın. Herkes ânı yaşarsa bu iş çok zor. Geliştir kardeşim geliştir, geliştir ki yarının Türkiye'si geleceğe umut ile baksın. Yoksa bizden öncekiler gibi cahil gelip cahil gideceğiz.
Nasıl bir iş yapıyorsun merqk ettim,hem çalışıyorsun hemde okulda kendine tost alacak kadar da par olmuyor mu?aileyi sen mi geçindiriyorsun tek başina
Bilmiyorum zamanında benim yaşadığım hayata benzer bir hayat yaşıyorsun, hedefinin olması para biriktirmen, bir şeylere ulaşmaya çalışman vs güzel ama çok da kendini sıkma , kendini sık ama ayarında sık,aşırıya kaçma, okulda yemek alamıyorsan paran yoksa,evden bir şeyler yap götür okulda ye, okula yemek götürene kimse bir şey demiyor,diyenleri de takma, bu zamana kadar hep okulların yemekhanesinde yemek verilirdi oranın kartını sahtesini basıp yemek yerdim, arkadaşların getirdiği şeylerden yerdim, tabi ben getirince bende onlara ikram ederdim. Öğle arası dışarı çıkar 3-5 koyar kola büsküvi çekirdek alırdık, birimizin parası yoksa sorun etmezdik,bugün onun olmaz yarın senin. Otobüs parası 3tl iken o 3 TL yi biriktircem diye okula bisikletle giderdim sabahın soğuğunda, yazın sıcağında. Herkes gezer tozardı,ben evden dışarı çıkmazdım, millet tatil yapardı yazın ,ben çalışırdım.Çalışmam bir yana çalıştığımdan bir kuruş para harcamazdım. öyle böyle hedefime ulaştım ama gerçekten bir yerden sonra bir şeyler düzelmeye başlıyor, verdiğin emeklerin çektiğin çilelerin karşılığını almaya başlıyorsun, yüce rabbim çabanı en hayırlı yola çıkarsın dostum. kendini kısıtlı bir şekilde sık, ben zamanında hep kendimi para ve sosyallik yönünden sıktığım için şuan çok pişmanım mesela.
Okurken kötü hissettim maalesef türk gençlerinin büyük çoğunluğu senin durumunu veya benzer durumlarını yaşıyor , sana tavsiyem kimsenin ne düşündüğünü önemseme , senin hayatın psikolojn o saçma düşüncelerden daha önemli kardeşim , kendini her alanda veya ilgi alanlarında geliştirmeye bak para kazanma olarak e ticaret modellerine göz at , ebay / shopify dropshipping veya ürün pazarlama , müşteri hizmetleri gibi konularada bakabilirsin.

Linkedlın üzerindende bakabilirsin.

@Eren Kurtuluş Durumumuz abartı derecede kötü değil, yaşıyoruz yemek yiyorum durumumuz ortalama seviyede, sadece ben çok fazla cimri davranıp yemek yemiyorum, paramız yetiyor. ancak zamlardan sonra ailem bana kızsada kendi kendimi sıkıyorum. buda birzamandan sonra kötü hissettiriyor, Kendimi geliştiriyorum sosyal hayatımı herşeyimi bıraktım. ancak buda saçma geliyor, şu an psikolojik ilaç vb. kullanmasam evde çıldırmadan duramazdım. Anksiyetemin yoğun olduğu zamanlar kendime zaman ayırıyorum, hayvan gibi cinsel arzu istek vb. derken bi zamandan sonra duygusuz gibi yaşamaya başlamıştım. Çıldırıp Saatlerce olduğum yerde kafam durmazdı. Şimdi iyiyim, siz kendinizi sıkın derken, sosyal hayatım olmasınmı yani, tama ben kendimi sıktım saatlerce dersime çalışır ederdim, millet gezer eğlenir hemde çalışırdı benden yüksek alıyor.
Ülke tamam kötüde, afrika şeyinde görmüyorum, yiyemiyoruz derken, her gün her gün yoğun alışveriş yapılamıyor tabii ki,
birşeyler yolunda değil diye, üniversite hayatıma kadar ders bilgisayar başında kendimimi zorlamam gerekiyor?
Dediğiniz çok saçma, Hem eğlenip vakit geçireceksin, hemde çalışacaksın. En sinir olduğumda şu düşünce birde beni 16 yaşındayım diye saf ergen yerine koymanız saçma biraz. Neyse milletten uzağım mutluyum kendi seviyemde birini bulana kadar kimseyle haşır neşir olmuyorum zaten. Kendimi geliştirip adam akıllı para kazanacağım motivasyonum yüksek, zorlamak beni yormuyor, ancak insanları önemsemediğim için herkesle dalga geçiyorum, dış dünya ile bağlantımı kestim gibi bir şey şu an. Ancak Şu an istediğim iş için sosyalleşmem iletişim becerimin iyi olması gerekiyor o yüzden insan bulup konuşmam lazım. Sevmesem bile.

Eren Kurtuluş

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
457
İsim
Eren Kurtuluş
@Eren Kurtuluş Durumumuz abartı derecede kötü değil, yaşıyoruz yemek yiyorum durumumuz ortalama seviyede, sadece ben çok fazla cimri davranıp yemek yemiyorum, paramız yetiyor. ancak zamlardan sonra ailem bana kızsada kendi kendimi sıkıyorum. buda birzamandan sonra kötü hissettiriyor, Kendimi geliştiriyorum sosyal hayatımı herşeyimi bıraktım. ancak buda saçma geliyor, şu an psikolojik ilaç vb. kullanmasam evde çıldırmadan duramazdım. Anksiyetemin yoğun olduğu zamanlar kendime zaman ayırıyorum, hayvan gibi cinsel arzu istek vb. derken bi zamandan sonra duygusuz gibi yaşamaya başlamıştım. Çıldırıp Saatlerce olduğum yerde kafam durmazdı. Şimdi iyiyim, siz kendinizi sıkın derken, sosyal hayatım olmasınmı yani, tama ben kendimi sıktım saatlerce dersime çalışır ederdim, millet gezer eğlenir hemde çalışırdı benden yüksek alıyor.
Ülke tamam kötüde, afrika şeyinde görmüyorum, yiyemiyoruz derken, her gün her gün yoğun alışveriş yapılamıyor tabii ki,
birşeyler yolunda değil diye, üniversite hayatıma kadar ders bilgisayar başında kendimimi zorlamam gerekiyor?
Dediğiniz çok saçma, Hem eğlenip vakit geçireceksin, hemde çalışacaksın. En sinir olduğumda şu düşünce birde beni 16 yaşındayım diye saf ergen yerine koymanız saçma biraz. Neyse milletten uzağım mutluyum kendi seviyemde birini bulana kadar kimseyle haşır neşir olmuyorum zaten. Kendimi geliştirip adam akıllı para kazanacağım motivasyonum yüksek, zorlamak beni yormuyor, ancak insanları önemsemediğim için herkesle dalga geçiyorum, dış dünya ile bağlantımı kestim gibi bir şey şu an. Ancak Şu an istediğim iş için sosyalleşmem iletişim becerimin iyi olması gerekiyor o yüzden insan bulup konuşmam lazım. Sevmesem bile.
Dostum sen yemek yemiyorum dediğinde ne düşünebilirim? Ülkenin açlık sınırı 8k asgari ücret 8.5k. Bu şartlar altında yemek yiyememe durumunu parasızlık olarak algılamam gayet normal sonuçta ben senin aylık gelirini giderini bilmiyorum. Bir şeyler yolunda değil diye üniversite hayatıma kadar ders mi çalışmam gerekiyor demişsin. Ortalama 70 yıl yaşayacaksın ve şuan 16. yılındasın inan bana daha başındasın, başındayız. Ben de 17 yaşındayım ve seninle neredeyse bire bir aynı durumları yaşıyorum (ilaç kullanmıyorum). Yani seni ergen, saf diye küçümsediğim falan yok. Hayatım olmasın mı yani diyorsun ama hayatı kazanmak için normalden fazla çalışmamız gerektiği gerçeğini de fark edemiyorsun sanırsam. Sosyallik kaygın varsa git sosyalleş veya eğlenmek istiyorsan git eğlen ama bunlar her zaman diğer gençlerden daha az olacak. Afrika gibi değiliz diyorsun ama Avrupa gibi olmadığımız gerçeğini de atlıyorsun. Sinir olacak bir durum yok sanırsam bu zamana kadar bunları içinde fazla biriktirdin ve bana patladı. Motivasyonunun yüksek olması çok güzel bir şey umarım istediğin hedefe ulaşırsın. Senden rica ediyorum insanlar fikirlerini belirttiklerinde biraz daha sakin ve düşmanca olmayan bir tavır ile yanıtları karşıla. Biraz fazla agresifsin.

Top Bottom