bahtsizbedevi23
80+ Bronze
Ben müslümanım ve bu imanı kendi içimde hissediyorum. Adamakıllı bir ibadetim olmasa bile müslümanım hatta suan konuyu oruçsuz bir şekilde açıyorum. Biz niye küçükken okuma yazma öğrendikten sonra kuran kursuna arapça kuran öğrenmeye gidiyoruz. Bundan bir rahatsızlığım yok güzel bir hobi zamanında çok keyif aldım. Ama bunun bana ne faydası var. Arapça kuran okuyorum ama ne yazdığını bilmiyorum allah bana ne emrediyor bilmiyorum şüphesiz kuranda yazıyordur ama kuranda namaz klmanın oruç tutmanın zorunlu olduğu ayeti bile okumadan başkalarının sözünden yola çıkarak ibadet ediyoruz. Mesele arapça öğrenip kuranı kendi dilinde kendiimiz tercüme etmekse niye arapça öğretmek yerine okumayı öğretiyorlar. kuran mealleri güvenilirse biz niye mealini okumayıp allahın sözlerini anlamlandırmıyoruz. Şuan çevremdeki müslümanların hiçbiri kuran mealini tam okumamış müslümanlar. araştırılırsa bence ülkede müslümanların %80 i meali okumamış kuranın anlamını bilmiyor. kuranı bilmeden kendimize müslüman demek ne kadar doğru bilmiyorum. bir ara bir yakınım vefat etti cenazesinde bir tanıdığım yahu siz niye bu adamın arkasından fatiha okuyorsunuz fatihanın anlamınna bakın türkçe bunun cenazeyle alakası nedir diye sorgulama yaptı normalde ben söylesem bunu beni kafir ilan ederler asarlar bunu söyleyen yakınım biraz zengin herkesin kendisine menfaati olan biri olduğu için bir şey diyemediler ama ben söylediğine çok hak verdim. işte bunlar başkasının yanında söyleyince kafir ilan ediyorlar çarpılırsın falan diyorlar