Neler Yeni

Çok yanlış din eğitimi alıyoruz bence

bahtsizbedevi23

80+ Bronze
Ben müslümanım ve bu imanı kendi içimde hissediyorum. Adamakıllı bir ibadetim olmasa bile müslümanım hatta suan konuyu oruçsuz bir şekilde açıyorum. Biz niye küçükken okuma yazma öğrendikten sonra kuran kursuna arapça kuran öğrenmeye gidiyoruz. Bundan bir rahatsızlığım yok güzel bir hobi zamanında çok keyif aldım. Ama bunun bana ne faydası var. Arapça kuran okuyorum ama ne yazdığını bilmiyorum allah bana ne emrediyor bilmiyorum şüphesiz kuranda yazıyordur ama kuranda namaz klmanın oruç tutmanın zorunlu olduğu ayeti bile okumadan başkalarının sözünden yola çıkarak ibadet ediyoruz. Mesele arapça öğrenip kuranı kendi dilinde kendiimiz tercüme etmekse niye arapça öğretmek yerine okumayı öğretiyorlar. kuran mealleri güvenilirse biz niye mealini okumayıp allahın sözlerini anlamlandırmıyoruz. Şuan çevremdeki müslümanların hiçbiri kuran mealini tam okumamış müslümanlar. araştırılırsa bence ülkede müslümanların %80 i meali okumamış kuranın anlamını bilmiyor. kuranı bilmeden kendimize müslüman demek ne kadar doğru bilmiyorum. bir ara bir yakınım vefat etti cenazesinde bir tanıdığım yahu siz niye bu adamın arkasından fatiha okuyorsunuz fatihanın anlamınna bakın türkçe bunun cenazeyle alakası nedir diye sorgulama yaptı normalde ben söylesem bunu beni kafir ilan ederler asarlar bunu söyleyen yakınım biraz zengin herkesin kendisine menfaati olan biri olduğu için bir şey diyemediler ama ben söylediğine çok hak verdim. işte bunlar başkasının yanında söyleyince kafir ilan ediyorlar çarpılırsın falan diyorlar

Hanaz

80+ Gold
Ben kuran kursuna evde istenmediğimiz için gönderildiğimizi düşünüyorum yoksa neden 6 yıl boyunca her yaz gönderileyimki ne zaman kurana gecmeyi hak etsem okul başlıyordu ama zaten bize orda anlamı değil arapçayı ezberletiyolardı

Leilike JR

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
301
İsim
Ahmet
bunun bana ne faydası var. Arapça kuran okuyorum ama ne yazdığını bilmiyorum allah bana ne emrediyor bilmiyorum
İşte bunun için kuran meali var
Mesaj otomatik birleştirildi:

fatiha okuyorsunuz fatihanın anlamınna bakın türkçe bunun cenazeyle alakası nedir diye sorgulama yaptı normalde ben söylesem bunu beni kafir ilan ederler asarlar
Cahillik maalesef ağam hatam varsa lütfen söyleyin normalde yasin okunmaz mı

Ekler

• Screenshot_2025-03-28-10-33-09-79_e4424258c8b8649f6e67d283a50a2cbc.jpg
    Screenshot_2025-03-28-10-33-09-79_e4424258c8b8649f6e67d283a50a2cbc.jpg
    288.9 KB · Hit: 25
  • Screenshot_2025-03-28-10-33-03-61_e4424258c8b8649f6e67d283a50a2cbc.jpg
    Screenshot_2025-03-28-10-33-03-61_e4424258c8b8649f6e67d283a50a2cbc.jpg
    322.1 KB · Hit: 24

bahtsızkarakter

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
712
İsim
Alperen Yılmaz
Ben kuran kursuna evde istenmediğimiz için gönderildiğimizi düşünüyorum yoksa neden 6 yıl boyunca her yaz gönderileyimki ne zaman kurana gecmeyi hak etsem okul başlıyordu ama zaten bize orda anlamı değil arapçayı ezberletiyolardı
kuran kursunda ne olup olmadığını ebevynler de biliyor bize bir şey katmayacağını da biliyor gerçekten kuran ın doğru mealini bilmek istiyorsanız osmanlıca ve arapça öğrenmeniz gerekiyor

PokemonTR

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
630
İsim
Salih ÇARDAK
Kendilerine kitap verdiğimiz ve onu hakkını vererek okumakta olanlar var ya, işte kitaba iman edenler onlardır... Bakara 121. ayet Allah (CC) onun hakkını vererek okuyanlardan yani anlayarak, hükümlerini birer hayat rehberi edinip Kur'an ahkâmı ile yaşayanlar gerçekten o kitaba iman edenler olarak sınıflandırılma yapılmış. O kitabı sadece Arapça okuyup anlamayan, akletmeyen, üzerine düşünmeyen, öğüt almayanlar ve hayat rehberi edinmeyenlerin kitaba iman etmedikleri açıkça anlaşılıyor ve onların imanları da Allah'tan kabul edilmeyecektir, bunu anlıyoruz. Kur'an kursları, camideki yazın gerçekleşen kurslar tamamen Kuran'a yakınlaşmaktan ziyade birer uzaklaştırma projesi gibi. Arapça oku oku, harf öğret, birleştir derken nağmeler ön plana çıkıyor ve manadan uzaklaştırılıyor. Bu da Allah'ın ifadesi ile o Kur'an'a hakiki imanı yok ediyor. İmanın terki küfür, küfür ise dinin elden gitmesine sebeptir.

Ölülere en çok okunan Yasin suresinin bizzat içerisinde 70. ayette "Diri olanları uyarsın ve inkârcılar hakkındaki o söz (ceza) gerçekleşsin diye (gönderilmiştir)." buyuruyor Allah (cc). Ayet ile hadis kıyas edilemez dahi hüküm nettir, üzerine ihtilaf edilemez. Ayrıca Allah Rasulü'nün vefat eden eşi, çocukları arkasından Fatiha, Yasin okuduğuna dair tek bir nakil günümüze ulaşmamıştır. Şayet ölüye Kur'an okunsa idi Allah Rasulü (sav) kendisi başta bunu yapıp bize tavsiye etmez miydi? Allah'ın en sevdiği, Allah'a en yakın ona en çok ibadet eden Rasulü bunu yapmıyor iken biz kim oluyoruz da yeni bir din mi getiriyoruz ölüye Kur'an okuyarak? Ya da Allah'ın Rasulü'nden daha mı iyi biliyoruz da ölüye Kur'an okuyoruz? Bu din kimsenin malı değil, din her konudaki hükümleri ile tamamlandı. Kim ona ekleme yaparsa bu bidat, her bidat sapıklık, sapıklık da ateştedir buyuruyor Allah Rasulü (sav)

Son düzenleme:

PokemonTR

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
630
İsim
Salih ÇARDAK

Görselleri tek tek inceledim. İlkinde evet onlar için dua eder, günahlarının bağışlanmasını dilersin... Burada ölüye Kur'an okumak değil ölü arkasından dua etmek vardır. Rabbena Atina, Rabbenagfirli Kuran'da geçen ancak dua cümlesi olan bölümlerdir.Allah Rasulü'nün bize öğrettiği ve anne baba tüm müminler için bağışlanma ifadesidir. Ölüye dua edilir, Kur'an okunmaz hakikati ile bu şekilde Kur'an'dan dua cümleleri ile ölüye dua edilir. Fatiha ya da Yasin dua mahiyetinde değildir, ölüye okunmaz. Hemen altta Ebu Davud , ibn maceve Taberaninin baş ucunda Fatiha ayakucunda Bakara nakli ve merdut yani reddedilmiş, senedinde ihtilaf olan uydurma hadislerdir. Geçiyorum diğer sayfaya Haşr süresi 10. ayeti paylaşmışsın. Ayeti dikkatli okuyalım ayet bir dua mahiyetindedir ayette dua edilmektedir. Bu sebepten ölüye okunur, Allah Rasulü bizzat eşi Hz Hatice'nin kabrini ziyaret edip dua ediyor. Paylaşılan görsellerde ölüye dua edilir ancak Kur'an okunmaz hakikati vardır. İnsan kendi ölüsünün ya da başka bir cenazede hazır bulunur ise arkasindan bağışlanması, varsa azabının hafifletilmesi, ahiretinin cennet olması vs konularda ona dua edebilir ancak. Hiçbir nakil Allah'ın ölünün arkasından Kur'an Yasin Fatiha okunduğu, Allah Rasulü'nün de kendi eşi, çocukları, diğer Müslümanlar arkasından Kur'an okuduğuna dair delil yoktur. Allah'ın emretmediği, Rasulü'nün de terk ettiği amellerdendir.

Clayz

80+ Silver
Ben müslümanım ve bu imanı kendi içimde hissediyorum. Adamakıllı bir ibadetim olmasa bile müslümanım hatta suan konuyu oruçsuz bir şekilde açıyorum. Biz niye küçükken okuma yazma öğrendikten sonra kuran kursuna arapça kuran öğrenmeye gidiyoruz. Bundan bir rahatsızlığım yok güzel bir hobi zamanında çok keyif aldım. Ama bunun bana ne faydası var. Arapça kuran okuyorum ama ne yazdığını bilmiyorum allah bana ne emrediyor bilmiyorum şüphesiz kuranda yazıyordur ama kuranda namaz klmanın oruç tutmanın zorunlu olduğu ayeti bile okumadan başkalarının sözünden yola çıkarak ibadet ediyoruz. Mesele arapça öğrenip kuranı kendi dilinde kendiimiz tercüme etmekse niye arapça öğretmek yerine okumayı öğretiyorlar. kuran mealleri güvenilirse biz niye mealini okumayıp allahın sözlerini anlamlandırmıyoruz. Şuan çevremdeki müslümanların hiçbiri kuran mealini tam okumamış müslümanlar. araştırılırsa bence ülkede müslümanların %80 i meali okumamış kuranın anlamını bilmiyor. kuranı bilmeden kendimize müslüman demek ne kadar doğru bilmiyorum. bir ara bir yakınım vefat etti cenazesinde bir tanıdığım yahu siz niye bu adamın arkasından fatiha okuyorsunuz fatihanın anlamınna bakın türkçe bunun cenazeyle alakası nedir diye sorgulama yaptı normalde ben söylesem bunu beni kafir ilan ederler asarlar bunu söyleyen yakınım biraz zengin herkesin kendisine menfaati olan biri olduğu için bir şey diyemediler ama ben söylediğine çok hak verdim. işte bunlar başkasının yanında söyleyince kafir ilan ediyorlar çarpılırsın falan diyorlar
kuran kurslarına sadece cocugunun vaktını oldurmek ıcın gonderıyorlar allahın ne anlattıgını felan anlattıkları yok ha o yasta cocuga kuran turkce okutulup tam bırsey anlaması yıne beklenılemez ama arapca okutulup zerre bırsey bılmeden ezber ogrenıp oradan cıkması sacmalıktır

bahtsizbedevi23

80+ Bronze
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

Ne okunması
Kendilerine kitap verdiğimiz ve onu hakkını vererek okumakta olanlar var ya, işte kitaba iman edenler onlardır... Bakara 121. ayet Allah (CC) onun hakkını vererek okuyanlardan yani anlayarak, hükümlerini birer hayat rehberi edinip Kur'an ahkâmı ile yaşayanlar gerçekten o kitaba iman edenler olarak sınıflandırılma yapılmış. O kitabı sadece Arapça okuyup anlamayan, akletmeyen, üzerine düşünmeyen, öğüt almayanlar ve hayat rehberi edinmeyenlerin kitaba iman etmedikleri açıkça anlaşılıyor ve onların imanları da Allah'tan kabul edilmeyecektir, bunu anlıyoruz. Kur'an kursları, camideki yazın gerçekleşen kurslar tamamen Kuran'a yakınlaşmaktan ziyade birer uzaklaştırma projesi gibi. Arapça oku oku, harf öğret, birleştir derken nağmeler ön plana çıkıyor ve manadan uzaklaştırılıyor. Bu da Allah'ın ifadesi ile o Kur'an'a hakiki imanı yok ediyor. İmanın terki küfür, küfür ise dinin elden gitmesine sebeptir.

Ölülere en çok okunan Yasin suresinin bizzat içerisinde 70. ayette "Diri olanları uyarsın ve inkârcılar hakkındaki o söz (ceza) gerçekleşsin diye (gönderilmiştir)." buyuruyor Allah (cc). Ayet ile hadis kıyas edilemez dahi hüküm nettir, üzerine ihtilaf edilemez. Ayrıca Allah Rasulü'nün vefat eden eşi, çocukları arkasından Fatiha, Yasin okuduğuna dair tek bir nakil günümüze ulaşmamıştır. Şayet ölüye Kur'an okunsa idi Allah Rasulü (sav) kendisi başta bunu yapıp bize tavsiye etmez miydi? Allah'ın en sevdiği, Allah'a en yakın ona en çok ibadet eden Rasulü bunu yapmıyor iken biz kim oluyoruz da yeni bir din mi getiriyoruz ölüye Kur'an okuyarak? Ya da Allah'ın Rasulü'nden daha mı iyi biliyoruz da ölüye Kur'an okuyoruz? Bu din kimsenin malı değil, din her konudaki hükümleri ile tamamlandı. Kim ona ekleme yaparsa bu bidat, her bidat sapıklık, sapıklık da ateştedir buyuruyor Allah Rasulü (sav)
İşte küçüklükten beri bize bu konuların sorgulanmamasi öğretiliyor dinimizi bilmiyoruz. Bu zamana kadar namaz kıldım cumaya gittim oruç tuttum hiçbirini kuranda okumadım. Kuranda yazmıyor demiyorum elbette yazıyordur ama ben bunları dışarıdan duyup yaptım Kuranı okumak yerine. Çünkü ben din eğitimimi böyle aldım. Dinimi bilmiyorum yaşayamıyorum yaptıklarım taklitten ibaret. Bunun farkına 20 yaşımda varmam da benim aptallığım. Cenazelerde kuran yasin okunuyor ama hep arapca oradaki halk bundan ne anlıyor. Ölü adam zaten ölmüş kurandan ne anlayacak hadi diyelim bizi duyuyor ne işine yarayacak onun süresi doldu. O kuran asıl bize okunuyor ve biz bunu anlamıyoruz. Dini komple turkce bir şekilde yaşamalıyız bence arapca öğrenmek bir vakit kaybı olabilir. Bunu ülkede yaygınlaştırmaya kalksan diri diri yakarlar adamı. Off ne kadar cahiliz allahim affet bizi

Lumi

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
37
İsim
Lumi
Meal mi tefsir mi peki?

SadeceBirisi.

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,832
İsim
uwu

Kuran ölüye değil diriyi doğru yola getirmek için var bizim cahil toplumumuz önüne gelene fatiha okuyor .
Kendim Kuran ı gidipte TÜRKçe meal okumadım , arapça birka. sure şeklinde tabi unuttum tekrar etmeyince ama mantıken insan düşünürse Kuran daki yasaklar insanı iyileştirmek için var sen iyi bir insan olunca mantıken Kuran a da uymuş oluyorsun . Ben şahsen böyle düşünüyorum ben Müslümanım , elimden geldiğince iyi bir insanım (kimse tamamen iyi olamaz istemeden de ruh halimizden dolayı insanları kırabiliyoruz ) . kimseye zararım yok şahsen doğru olduğuma inanıyorum .

hardbroman

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
638
İsim
Mirhan Yalçın
Meal mi tefsir mi peki?
Arapçada kelimeler birden fazla anlamda kullanılıyor türkçe anlamını karşılamayan kelimeler olabiliyor bildiğim kadarıyla ama tefsirde yorum olduğu için en mantıklısı arapça öğrenmek gibi geliyor.

• Muhteşem
Reaksiyonlar: Lumi
Top Bottom