Neler Yeni

Çok Yüksek Güç Kullanımı

Engin16

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Engin Arıcı
Merhaba arkadaşlar. Herkese iyi forumlar. Bundan 2 gün önce Anakartımı, İşlemcimi ve RAM'imi yükselttim. Çok tecrübem olmamasına rağmen parçaları kendim taktım. Başlarda bir sıkıntı yok gibiydi.

Sorun 1: Herhangi bir websitesinde aşağı yukarı hızlı bir şekilde kaydırdığım da ve bir oyuna tıklayınca veya aşağı yukarı bakarken "Power Usage"(Güç Kullanımı) hemen Very High(Çok Yüksek) oluyor. Bunun neden kaynaklandığını ve çözümünü bilip yardımcı olacak var mı? Bir yerde BIOS güncellemesi diye bir şey okudum ve BIOS'u güncelledim fakat bir şey değişmedi.
Bu arada bilgisayarda herhangi bir yavaşlık yada oyunlarda yüksek ayarlarda bile en ufak bir drop yok.
Sorun 2: Birde bilgisayarı yeni kapatınca veya uykuya aldığımda kasanın pc'yi açma tuşuna ne kadar basarsam basayım bir vakit güç vermiyor az bekledikten sonra tekrar bastığımda gücü veriyor ve PC fişek gibi açılıyor.
Lütfen bunun çözümünü bilenler varsa ya da ne yapmam gerektiğini bilenler varsa yardımcı olsun. Şimdiden herkese teşekkür ederim!

Eski Anakartım: MSI A320M PRO-VH Plus
Yeni Anakartım: B450 AORUS Elite V2
Eski İşlemcim: AMD Ryzen 3 1200
Yeni İşlemcim: AMD Ryzen 5 3600
Eski RAM: Gskill 8GB 2400MHz CL15
Yeni RAM: Gskill Flare 2x8 16GB 3200MHz CL16
PSU: Power Boost 500W A-PFC PSU

Teşekkürler. Yardımlarınızı bekliyorum. ^^

Ekler

• Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    33.2 KB · Hit: 260
  • Screenshot_3.png
    Screenshot_3.png
    37.9 KB · Hit: 225

Furkan Karagülle

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,090
İsim
Furkan Karagülle
İlgilendiği Kategoriler
Bilim ve Teknoloji
Instagram
_furkan.krgl_
İşlemci yüke bindikçe güç tüketecektir zaten. Bu durum normal.
PSU gerçekten çok kötü bir model. Yakın zamanda değiştirmenizi öneririm.

Engin16

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Engin Arıcı
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
İşlemci yüke bindikçe güç tüketecektir zaten. Bu durum normal.
PSU gerçekten çok kötü bir model. Yakın zamanda değiştirmenizi öneririm.
Peki böyle anında Very High olması normal mi yani? Onu anlayamadım.
Birde sorun 2 hakkında bir bilginiz var mıdır ya? Başlarda pcyi kapatsam bile kulaklığın RGB ışıkları yanıyordu. BIOS ayarlarında ErP diye bir şeyi enabled yaptım. O etkiliyor olabilir mi? Yani uykuya aldığımda garip bir şekilde hemen açamıyorum bilgisayarı. Güç gelmiyor. Eski parçalarda böyle bir sorun yoktu.

Furkan Karagülle

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,090
İsim
Furkan Karagülle
İlgilendiği Kategoriler
Bilim ve Teknoloji
Instagram
_furkan.krgl_
Peki böyle anında Very High olması normal mi yani? Onu anlayamadım.
Birde sorun 2 hakkında bir bilginiz var mıdır ya? Başlarda pcyi kapatsam bile kulaklığın RGB ışıkları yanıyordu. BIOS ayarlarında ErP diye bir şeyi enabled yaptım. O etkiliyor olabilir mi? Yani uykuya aldığımda garip bir şekilde hemen açamıyorum bilgisayarı. Güç gelmiyor. Eski parçalarda böyle bir sorun yoktu.
Maalesef teknik sorun hakkında yeterli bilgiye sahip değilim.

Amanita

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Güç tüketimi bormal bir durum dert edecek bir şey değil. Güç ve uyku ayarlarından dengeliye al eğer n iyi performanstaysa.
Hwinfo64 programını indirip şu kısmı paylaş bakalım anormal bir voltaj girişi var mı.
1650664750801.png

louis bloom

80+ Silver
dert edinecek sorun değil şahsen aynı şey benim sistemde de var. ara sıra görev yöneticisine girince saçma sapan şeylerin yanında çok yüksek güç uyarısı vb çıkabiliyor.

Engin16

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Engin Arıcı
Güç tüketimi bormal bir durum dert edecek bir şey değil. Güç ve uyku ayarlarından dengeliye al eğer n iyi performanstaysa.
Hwinfo64 programını indirip şu kısmı paylaş bakalım anormal bir voltaj girişi var mı.
Güç tüketiminin normal bir durum olması bir nebze olsun içimi rahatlattı. Güç ve uyku ayarlarına baktım tam ortada duruyor yani dengelide. Hwinfo64'de dediğiniz yerin ss'ini aldım. Kontrol edebilirsiniz. Çok teşekkürler.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bios sifirlayip dener misiniz ?
Deneyeceğim. Teşekkürler

dert edinecek sorun değil şahsen aynı şey benim sistemde de var. ara sıra görev yöneticisine girince saçma sapan şeylerin yanında çok yüksek güç uyarısı vb çıkabiliyor.
Tarayıcı açarken bile High Power Usage/Very High Power Usage görüyorum ya. :D dert edilecek bir şey değilse rahatlarım ama uykuya aldığımda ve hemen güç tuşuna bastığımda açılmaması kafamı kurcalıyor.

Ekler

• 1.png
    1.png
    43 KB · Hit: 112
  • Screenshot_2.png
    Screenshot_2.png
    5.1 KB · Hit: 93

louis bloom

80+ Silver
Güç tüketiminin normal bir durum olması bir nebze olsun içimi rahatlattı. Güç ve uyku ayarlarına baktım tam ortada duruyor yani dengelide. Hwinfo64'de dediğiniz yerin ss'ini aldım. Kontrol edebilirsiniz. Çok teşekkürler.

Deneyeceğim. Teşekkürler

Tarayıcı açarken bile High Power Usage/Very High Power Usage görüyorum ya. :D dert edilecek bir şey değilse rahatlarım ama uykuya aldığımda ve hemen güç tuşuna bastığımda açılmaması kafamı kurcalıyor.
kullandığın ssd ile alakalı olabilir. ben sata 3.0 555/540 mbs ssd kullanırken sisteme güç verdikten 5/7 sn sonra ekran geliyordu ardından 15sn de falan sistem açılıyordu. nvme ye geçince işler değişti direkt geliyor ama psu ile de alakalı olabilir bu durum psu da değiştim ben çünkü

Engin16

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Engin Arıcı
kullandığın ssd ile alakalı olabilir. ben sata 3.0 555/540 mbs ssd kullanırken sisteme güç verdikten 5/7 sn sonra ekran geliyordu ardından 15sn de falan sistem açılıyordu. nvme ye geçince işler değişti direkt geliyor ama psu ile de alakalı olabilir bu durum psu da değiştim ben çünkü
Bende şimdi PSU ile alakalı olabileceğini düşünüyorum. Ama bundan önce böyle bir sorun hiç yoktu. Yani yeni anakart, cpu ve ram takmadan önce. Uykuya alsam bile güç düğmesine bastığımda hemen fanların ışıkları yanıyordu ve açılıyordu. Şimdi hiç güç gelmiyor yani bilgisayar yavaş açılıyor değil çok hızlı açılıyor ama güç gelmiyor. Ortalama 1 dakika bekledikten sonra düğmeye bastığımda 10-12 saniye içinde windows yükleniyor.

Top Bottom