Neler Yeni

❌İndirim Bitti! COLORFUL BATTLE-AX B650M-WHITE WIFI 4.999 TL

Dahası  
Reaksiyon skoru
21
İsim
Emirhan Sadıç
Beyler kafam çok karıştı 9700x için kullanacağım kartı, anakart geldi bana da. İade edip başka bir karta mı yönelmeliyim yoksa bundan devam mı etmeliyim? Kafam çok karıştı.

Kaanskvk

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
74
İsim
Kaan Kavak
Var hocam rgb kontrol. Hemde bayağı bi detaylı.
Hangi uygulamadan hocam
Mesaj otomatik birleştirildi:

Selamlar,

Anakart için İncehesap'tan ben de sipariş geçtim. Elime ulaşınca testlerini yapıp buradan paylaşım yaparım detaylı olarak artı yönlerini eksi yönlerini. Pek incelemesi olmadığı için insan tabiiki tereddüt ediyor, bu kart nedir ne değildir diye. Ama sipariş geçtik bir kere. Yapacak bir şey yok. Bekleyip göreceğiz.

Bazı arkadaşlar 3 pin fan kontrol desteği yok demiş. Zaten 3 pin kullanan kalmadı gibi bir şey. Herkes aslında 4 pin PWM fanlara yöneliyor. Yani çok sıkıntı bir mevzu değil.

RGB mevzusu hakkında ise. Çoğu kullanıcı RGB/Led donanım kullanıyor sisteminde son yıllarda. Ben de bir kaç parça için RGB olanları seçtim. Sebebi, daha şık durması ve sistem olarak aynı renk kombinasyonuna sahip olması elbette.
Bir arkadaş sanırım bu Anakart için RGB ayarlanmıyor demiş. Sorabilir miyim kendisine satın alıp bu kartı daha önce denemiş mi?
Colorful firmasının kendi yazılımı var "iGame Center" isminde. Google aratıp bakabilirsiniz. Ben de RGB sisteme sahip olduğum için sistem boşa gitmesin diye Anakartı alıp almamak hakkında tereddüt içerisindeydim ya RGB kontrol edilmiyor ise diye. Ancak Youtube'de bile gördüğüm kadarı ile Anakart/Ram/Ekran Kartı/Sistem RGB aydınlatma gibi birçok RGB kontrolün yanı sıra fan hız ayarlamasının bile mümkün olduğu bir yazılımları var.

Lütfen ürünleri kullanmayanlar işte şu vardır şu yoktur demezlerse sevinirim. Yanıltıcı bilgi vermeyelim.

Umarım bu karta sahip olan veya olacak herkes güle güle kallanırlar sıkıntısız.

Teşekkürler, Hayırlı günler ..
İGame Center berbat sürekli ayarları değiştiriyor bazen çalışmıyor. Bazı bileşenleri görmüyor.

Senin için 10 yıl kullancam anakartı intelin soketi değiştirmesi ile bu kartı nasıl bağdaştırabildin komik düşünce. 4.500 TL ye 15 faz ve üstü bir AM5 anakart alabilirsen atarsın buraya bu 5 yıl içersinde onuda yapamıcaksın. Arkadaş orda açıklamış Araştıran insanlar zaten RGB ve bir çok sorunun olmadığını biliyor kartta. Onun dışında bir kaç kullanıcı SSD görmemsi cart curt bazı sorunlarla karşılaşmışlar olabilir garantiye göndeririz o zaman. Burda yazılanların hiç biri yok cevap yazdığın arkadaşın yazdıkları tamamen doğru. pcie x16 5.0 bile mevcut kartta.Colerful markasında anakartlar için kullanmadığımız için kafada soru işaretleri var gayet normal. Kartı kullanmaya başlayınca arkadaşlar sorun yaşarlarsa buradan yardımcı oluruz
İGame Center çalışmıyor hocam

berkaysenocak

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
164
İsim
Berkay Şenocak
İlgilendiği Kategoriler
Monitör, Ekran kartı, Overclock, Undervolt
Hangi uygulamadan hocam

İGame Center berbat sürekli ayarları değiştiriyor bazen çalışmıyor. Bazı bileşenleri görmüyor.

İGame Center çalışmıyor hocam
Bende sorun yok

dakika91

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
207
İsim
Selami kaplan
Zaten çoğu anakartta öyle, nesi garip bunun? Micro ATX bir anakart alırsın sonuçta ufak bir model. Öyle bir yazmışsınki sanki slot hiç çalışmıyor.

Çoğu anakartta öyle derken?

A320, h610,z790, b650 vs vs vs bana başka bir tane anakart bul. 2 tane PCI express slotunun tam ortasında ve bu kadar dibinde olsun.

Bilip bilmeden yazma bence

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
69,984
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları ve İnternet Servis Sağlayıcıları
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
Çoğu anakartta öyle derken?

A320, h610,z790, b650 vs vs vs bana başka bir tane anakart bul. 2 tane PCI express slotunun tam ortasında ve bu kadar dibinde olsun.

Bilip bilmeden yazma bence
Dimi zaten her hafta SSD söküp takar insanlar çok önemli bir kusur :D Takarsın orada yıllarca durur başka bahane mi kalmadı?

dakika91

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
207
İsim
Selami kaplan
Dimi zaten her hafta SSD söküp takar insanlar çok önemli bir kusur :D Takarsın orada yıllarca durur başka bahane mi kalmadı?

Takamiyorsun işte, sıkıntı orda.
Genelde bu tip durumlarda alttaki slot PCI express3*1 yapılır, M2 slotu devamına yapılır

AeosatioN

80+
bu iki anakarttan birini almayı düşünüyorum plus modeli indirime girmiş şu an aynı fiyattalar hemen hemen. indirimden önce beyazını almayı düşünüyordum sistemim beyaz olduğu için ama şu an kararsızım hangisini tercih etmeliyim? ekstra 2 ram ve 1 tane m.2 slotu var onun haricinde bir fark yok gibi

Ekler

• mb compare.png
    mb compare.png
    743 KB · Hit: 36

berkaysenocak

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
164
İsim
Berkay Şenocak
İlgilendiği Kategoriler
Takamiyorsun işte, sıkıntı orda.
Genelde bu tip durumlarda alttaki slot PCI express3*1 yapılır, M2 slotu devamına yapılır
Alma o zaman kartı? ne bu kötüleme amacın. Kullanıyorum şuan bahsettiğin hiç bir sorun yok var mı başka olayın? 20 BİN TL lik X870 Pro art serisinde bile 2 tane PCL 5.0 ssd takınca PCLE lerin hızını düşürüyo anakart bunları biliyor musunda burda bir ton boş yapıyosun 4500 TL ye aldığın anakarttan 15 bin TL lik performans mı bekliyosunuz. Yok neymiş SSD 2. si kapanıyormuş üstü :D çok komiksin kardeşim rica ediyorum daha konuya mesaj atma adam orda kocaman mini atx lerde böyle sorunlar oluyor zaten diyor. Sorunu olan yazar insanları soğutmayın kullanmadığınız hayatınızda görmediğiniz kartlar hakkında boş yorumlarda bulunmayın

Son düzenleme:

Aykut D.

80+ Gold
Alma o zaman kartı? ne bu kötüleme amacın. Kullanıyorum şuan bahsettiğin hiç bir sorun yok var mı başka olayın? 20 BİN TL lik X870 Pro art serisinde bile 2 tane PCL 5.0 ssd takınca PCLE lerin hızını düşürüyo anakart bunları biliyor musunda burda bir ton boş yapıyosun 4500 TL ye aldığın anakarttan 15 bin TL lik performans mı bekliyosunuz. Yok neymiş SSD 2. si kapanıyormuş üstü :D çok komiksin kardeşim rica ediyorum daha konuya mesaj atma adam orda kocaman mini atx lerde böyle sorunlar oluyor zaten diyor. Sorunu olan yazar insanları soğutmayın kullanmadığınız hayatınızda görmediğiniz kartlar hakkında boş yorumlarda bulunmayın
Anakartin chipsetinden ziyade islemicinin veri kanallı sayısı ile ilgili. Pcı veri kontrolcüler işlemci içersinde bulunuyor benim bildiğim.

berkaysenocak

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
164
İsim
Berkay Şenocak
İlgilendiği Kategoriler
bu iki anakarttan birini almayı düşünüyorum plus modeli indirime girmiş şu an aynı fiyattalar hemen hemen. indirimden önce beyazını almayı düşünüyordum sistemim beyaz olduğu için ama şu an kararsızım hangisini tercih etmeliyim? ekstra 2 ram ve 1 tane m.2 slotu var onun haricinde bir fark yok gibi
Pro çok daha iyi duruyor özellikle pcle 5.0 bir ekran kartı kullanıcaksan veya ilerde kullanmaya niyetin varsa kesinlikle pro

Anakartin chipsetinden ziyade islemicinin veri kanallı sayısı ile ilgili. Pcı veri kontrolcüler işlemci içersinde bulunuyor benim bildiğim.
Dakika 9 dan sonra o olayı anlatıyor 12-13. dk ya kadar hem işlemci hemde anakart seninde dediğin doğru

AeosatioN

80+
Pro çok daha iyi duruyor özellikle pcle 5.0 bir ekran kartı kullanıcaksan veya ilerde kullanmaya niyetin varsa kesinlikle pro
hocam epeyde farklı gözüküyor ama kendi sitesinde ikisi de 5.0. beyazın avantajı wifi ve bluetooth sizce değer mi sonradan eklemek istersem bu seviyede bir wifi bt kartı ne kadara mal olur ki hem?

berkaysenocak

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
164
İsim
Berkay Şenocak
İlgilendiği Kategoriler
hocam epeyde farklı gözüküyor ama kendi sitesinde ikisi de 5.0. beyazın avantajı wifi ve bluetooth sizce değer mi sonradan eklemek istersem bu seviyede bir wifi bt kartı ne kadara mal olur ki hem?
Wifi cihazı usb ile 200 TL ye bulabilirsin :D. Epeydeki değerleri doğru değilse bilemedim ikiside aynı nerdeyse istediğini al bence

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,082,012
Üyeler
172,022
Son üye
drkasseria
Top Bottom