Yardım Colorful - BATTLE-AX B650M-WHITE WIFI V15 - acpi bios error 0xa5 Hatası

xSailor

80+
Reaksiyon skoru
3
Merhaba,

Başlıktaki gibi bios versiyonu 1004'tü 1010 çıkmış tek tek tüm EFI dosyalarını UEFI olarak bottladım ve versiyonları güncelledim ancak windows açılmıyor
Ana kartın isim kısmı geldiğinde takılıyor ve başlıktaki hatada kalıyor.
acpi bios error 0xa5 Hatası
Bir ara açıldı versiyon geçişlerin birinde sanırım 1007 de ancak şuanda açamıyorum cihazı.
Bios arayüzüne girebiliyorum boot'ta edebiliyorum ama ne yaptıysam çözmedim bi baba yiğit var mıdır bu durumu çözecek ?
Format denediğimde yükleme ekranına gelmeden aynı hata ile karşılaşıyorum.

yardım lütfen...

Bios sürümü 1004 de alıp secure boot kapatınca açıldı ama tekrar güncellediğimde yine hata alıyor saçma şekilde

Colorful ana karttan uzak durmam gerektiğini tecrübe ettim bir gündür uğraşıyorum son bios sürümünde asla çalıştırmadım windowsu

Aynı anakartı kullanıyorum, BIOS sürümüm 1006. Siz tamam oldu demeden güncellemem :D

Aynı anakartı kullanıyorum, BIOS sürümüm 1006. Siz tamam oldu demeden güncellemem :D
Sakın dokunma hocam neyden kaynaklandığını bir türlü çözemedim, ne gemini ne cpt çare bulamadı en son şuan 1004 versiyona geri çektim o şekilde çalışıyor işin garibi, ramleri 6000 de çalıştıramıyorum.
Xmp 1 profili seçmeme rağmen olmuyor windows açılış ekranındaki yuvarlak takılacak diye fobi oluştu

Dostlar rardan cıkartıp flasha atıyorsunuz ve bios üzerinden güncelleme yapıyorsunuz. Efi vs yapmıyorsunuz.

Ben de anlamadım efi uefi ne alaka bios update ile?
Bende anlayamadım :D Ben yaptım oldu sadece bios sıfırlandı komple işlemci oc gitti tekrar yaptım bu :D arayüz değişti ek olarak ve daha stabil oc oluyor. 5.4ghz olmayan işlemci suan 5.4 ghz stabil çalısıyor.

Bende anlayamadım :D Ben yaptım oldu sadece bios sıfırlandı komple işlemci oc gitti tekrar yaptım bu :D arayüz değişti ek olarak ve daha stabil oc oluyor. 5.4ghz olmayan işlemci suan 5.4 ghz stabil çalısıyor.
Valla ben efi klasörünü flasha attım f 11 ile boot ettim yükleme ekranında "F" butonuna bastım restart edince bios güncellenmişti ancak, Windows açılırken ACPI hatası alıyorum acaba yanlış yaptığım bir şey mi var ?

Geri