Corsair 3500X ARGB VS NZXT H5 FLOW(2024)??

VinZaeL

80+
Reaksiyon skoru
30
Dostlar selamlar bir PC toplama isine girdim ve yurt dışında yaşıyorum ona gore karsilastirma yaparsanız sevinirim. Su ana kadar sadece ekran kartını aldım ve diger parçaları yavaş yavaş toplamaya düşünüyorum. Aklimda şöyle bir sistem var:
GPU: Sapphire Nitro+ 9070XT.
CPU: Ryzen 7 9800x3D.
Anakart: Gigabyte X870e Aorus Elite ıce.
Sogutucu: Liquid Freezer III Pro 360mm.
PSU: Seasonic Core GX-850 Gold.
SSD: SanDisk 2TB.
RAM: 32 GB herhangi bir seti almayı planlıyorum RAM fiyatları burada da uçmuş.
Kasa konusunda da biraz kararsız kaldım açıkçası hangisinin daha iyi olduğunu konusunda falan. O yüzden yardiminizi istiyorum. İkisinin de fiyatları burada ayni iksiide indirimde ama 3500X in indirimsiz fiyatı NZXT'den daha yüksek o yüzden aklimi karistirmiyor degil. Normalde onceden NZXT'te kararlasmistim ama bugün 3500X i gordum ve kafam karisti biraz. Ayrıyeten parca konusunda da önerileriniz varsa önerilere acigim dostlar.

NZXT öneririm. Mesh kasa görünüşü de baya iyi

NZXT öneririm. Mesh kasa görünüşü de baya iyi
NZXT ben de seviyorum lakin hocam 3500X'in cam olmasina rağmen sıcaklık konusunda baya iyi oldugunu gordum testlere bakınca. Ayrıca kasanın sessiz olmasını istiyorum. Kasanın sessizliği konusunda Pek tutarlı testler bulamadım. Baya kararsız kaldım diyebilirim.

Yurtdışı olunca önünüzde marka ve model olarak geniş bir yelpaze açılıyor.
Belirli bir mağaza va rmı belirlediğiniz?
Oradaki seçenek ve indirimlere göre de bakılabilir
Kasa konusu beğeni ve tercihe bağlı biraz da kesin karar vermedi iseniz kasa konusunda da öneriler olabilir.
SSD: SanDisk 2TB. şu parçada farklı öneriler
PSU: Seasonic Core GX-850 Gold. iyi bir seçim. Focus modellerde fiyat olarak bir avantaj var mı?

Tercih ettiğiniz mağazalara bağlı olacaktır öneriler

Yurtdışı olunca önünüzde marka ve model olarak geniş bir yelpaze açılıyor.
Belirli bir mağaza va rmı belirlediğiniz?
Oradaki seçenek ve indirimlere göre de bakılabilir
Kasa konusu beğeni ve tercihe bağlı biraz da kesin karar vermedi iseniz kasa konusunda da öneriler olabilir.
SSD: SanDisk 2TB. şu parçada farklı öneriler
PSU: Seasonic Core GX-850 Gold. iyi bir seçim. Focus modellerde fiyat olarak bir avantaj var mı?

Tercih ettiğiniz mağazalara bağlı olacaktır öneriler
Focus modellerinde pek bir indirim yok acikcasi hatta hic göremedim. Kasanın sıcaklık ve ses konusunda iyi olmasını istiyorum. ve taksitle alacağım icin tek bir yer var o da proshop diye bir siteden alıyorum. Çünkü cogu alacağım parçanın orda indirimli hali var

NZXT ben de seviyorum lakin hocam 3500X'in cam olmasina rağmen sıcaklık konusunda baya iyi oldugunu gordum testlere bakınca. Ayrıca kasanın sessiz olmasını istiyorum. Kasanın sessizliği konusunda Pek tutarlı testler bulamadım. Baya kararsız kaldım diyebilirim.
sessiz değil ama muadillerine göre iyi yalıtımı. Daha sessiz ararsan zaten soğutmadan feragat edersin.

NZXT H5 240mm sıvı soğutma destekliyor o yüzden H6 öneririm.

Peki sessizlik konusunda nzxt mi 3500x mi hocam sizce
Hiç nzxt kasam olmadı hocam h5 flow da görmedim canlı olarak. 3500x'i halihazırda kardeşim kullanıyor. Sistemi de seninkine benzer. Sessizlikte 3500x'in sıkıntı çıkarmayacağından eminim ama nzxt ile karşılaştırma yapamıyorum. Onun sistemi de şöyle:
b650m colorful battleax v15 wifi
9800x3d
deepcool lt720
5080 aorus master
rm850e (zaten combo alınca kasanın içinde geliyor. Sizin psu daha kaliteli, combo almaya gerek yok.)

Ram olarak bugünkü incehesaptaki 7000mhz cl32 2x16 patriot extremeler 13800e iyiydi. Umarım almışsınızdır başka almadıysanız.

Bu arada yurtdışında yaşıyormuşsunuz. EKWB gibi üst düzey soğutucu markaları varken boşverin arctic marctic.

Son düzenleme:
Hocam bu değil mi model? Yani bende yeni tasarımını bildiğim için özellikle desteklemiyor dedim ama siz böyle söyleyince sitesinden özellikle açıp baktım, ön panel 360, üst panel 240mm diye yazıyor, bir de siz bakın bakalım.

https://nzxt.com/en-intl/products/h5-flow
Kendi sitesinde yazilan bilgiye inanmak daha dogru olur sanirim😅. Inceleme yapilan baska bir yerde ust kismin 360mm destekledigini de gordum o yuzden. Ayrica 360mm koyam tek bir youtuber gordum kalan herkes 240mm ile sistem toplamis. Garip bir kasa 😅.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Hiç nzxt kasam olmadı hocam h5 flow da görmedim canlı olarak. 3500x'i halihazırda kardeşim kullanıyor. Sistemi de seninkine benzer. Sessizlikte 3500x'in sıkıntı çıkarmayacağından eminim ama nzxt ile karşılaştırma yapamıyorum. Onun sistemi de şöyle:
b650m colorful battleax v15 wifi
9800x3d
deepcool lt720
5080 aorus master
rm850e (zaten combo alınca kasanın içinde geliyor. Sizin psu daha kaliteli, combo almaya gerek yok.)

Ram olarak bugünkü incehesaptaki 7000mhz cl32 2x16 patriot extremeler 13800e iyiydi. Umarım almışsınızdır başka almadıysanız.

Bu arada yurtdışında yaşıyormuşsunuz. EKWB gibi üst düzey soğutucu markaları varken boşverin arctic marctic.
Hocam ekwb sanki biraz butcemi asar gibi gozukuyor. fantastik bir seye kaciyor gibi ekwb. 😅
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

NZXT H5 240mm sıvı soğutma destekliyor o yüzden H6 öneririm.
Bu arada hocam h6 yi da dusunmuyor degilim ama biraz da sanki masamda fazla yer kaplarmis gibi geliyor. Biraz buyuk kasa sanirim.

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,204,641
Üyeler
192,442
Son üye
JeromeValeska
Geri