Neler Yeni

Çözüldü✓ Corsair Carbide Spec Delta Kontrolcü yok

Jwol

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Hakan Pehlivan
Merhabalar İtopya'dan 1 aydır sistem almış bulunmaktayım. Anakartım B450M S2H ve kasam Corsair Carbide Spec Delta. Kasada önde ki 3 fan şuan rainbow olarak yanıyor. Kasayı iyice araştırmama rağmen kontrolcüyü bulamadım.

1604565721009.png
1604565853221.png
1604565915151.png
1604565954601.png

İlk resimde elimde tuttuuğum kablodan 4 tane var. Bunlar 2.resim de ki sys fan kısmına gidiyor. Gördüğünüz gibi led_cpu kısmıda boş. Rainbow gözümü çok yoruyor. Buna acilen çözüm bulmam gerek yardım eder misiniz? Elimde tuttuğum kablo çoklayıcı mı?

Not: Abdullah abinin sistemini aldım İtopyadan umarım bana yardımcı olur :(

Dahası  
Reaksiyon skoru
119
İsim
Kağan
Kasanın ön yüzünde kontrolcü var diye biliyorum, kapağı söktüğünüzde dikkatlice bakarsanız tuş vardı sanırım fakat buna ihtiyacınız yok.
Screenshot_2.png

işaretli yere fanların RGB pinini takarak yazılım üzerinden fanları kontrol edebilirsiniz.

yureksyz

80+ Silver
En İyi Cevap
3
Kasanın ön yüzünde kontrolcü var diye biliyorum, kapağı söktüğünüzde dikkatlice bakarsanız tuş vardı sanırım fakat buna ihtiyacınız yok. Alıntıyı görüntüle
işaretli yere fanların RGB pinini takarak yazılım üzerinden fanları kontrol edebilirsiniz.
ARGB portu değil orası. 7 renk destekliyor sadece. İtopya'yı arayıp yardım isteyin.

Dahası  
Reaksiyon skoru
119
İsim
Kağan
ARGB portu değil orası. 7 renk destekliyor sadece. İtopya'yı arayıp yardım isteyin.
Corsair Spec delta fanlarını normal RGB diye biliyorum, ARGB mi? , gerçi bahsettiğiniz gibi RGB olsa bile s2h sadece 7 renk destekliyor.

serdar baskan

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
22,009
Mediakraft Türkiye Caferağa Mah. İstanbul
İsim
serdar aksu
İlgilendiği Kategoriler
bilim/deney
Kasanın ön yüzünde kontrolcü var diye biliyorum, kapağı söktüğünüzde dikkatlice bakarsanız tuş vardı sanırım fakat buna ihtiyacınız yok. Alıntıyı görüntüle
Kasanın ön yüzünden rgb kontrolcü yok

Jwol

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Hakan Pehlivan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Aradım. Bana verdikleri cevap ise bu ürün kumanda ile satılmıyor bilgisayarcıdan 5-10 tl ye bi tane alın dendi. Bundan birkaç ay önce de arkadaşım almıştı fakat ona kumandasını yolladılar aynı kasa aynı psu. Led_cpu yerine takılı olmamasına rağmen 7 renk yanıyor hala anlamış değilim.

Enginx01

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
138
İsim
Engin
Aynı kasa bende var anakarttan rgb girisine bagli fanlar mystic light uygulamasindan degistiyiorum renkleri

Jwol

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Hakan Pehlivan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Aynı kasa bende var anakarttan RGB girisine bagli fanlar mystic light uygulamasindan degistiyiorum renkleri
Çeviriciler çok pahalı sonuçta sisteme para verdim yanında bir kumandayı göndermemişlerse yazıklar olsun diyecek bişi yok.

crazyreign

80+ Titanium
En İyi Cevap
80
Dahası  
Reaksiyon skoru
38,610
İsim
Hayalet
İlgilendiği Kategoriler
fotoşop
Dostum kontrolcü yoksa o fanların RGB ışıkları yanmaz, güç alacağı yer yok çünkü. Kontrolcüye bağlıysa güç alıp yanar.
Öndeki her bir fanın 2 tane kablosu var, birisi fanların dönmesi için güç alan 3 pinli DC fan kablosu, diğer kablo ise 4 pinli RGB kablosu.
Bu fotoğrafta gösterdiğin kablo fanların dönmesi için güç alan kablonun çoklayıcısı (splitter), onunla RGB'nin bir alakası yok.
1604579322212.png

Kasanın içerisindeki RGB kontrolcüsü bu şekilde, düzgünce ara bul.
İçerisinde mevcut olduğuna ama senin bulamadığına yemin edebilirim, ama kanıtlayamam :D.
1604579410912.png

B450M S2H'de de CPU_LED girişi var ve bu giriş normal RGB girişi gibi ancak sadece 7 renk destekliyor, efekt olarak da sıfır efekt, sadece statik mod var, yani bırak kontrolcüde kalsın, ama illaki RGB FUSION'dan kontrol etmek istiyorsan, statik olsa da kontrol etmek istiyorsan kontrolcüye bağlı olan RGB LED yazan yerdeki kabloyu çıkartıp anakartının LED_CPU girişine takacaksın. Bu sayede de RGB FUSION'dan kontrol edebiliyor olacaksın.

Jwol

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Hakan Pehlivan
Dostum kontrolcü yoksa o fanların RGB ışıkları yanmaz, güç alacağı yer yok çünkü. Kontrolcüye bağlıysa güç alıp yanar.
Öndeki her bir fanın 2 tane kablosu var, birisi fanların dönmesi için güç alan 3 pinli DC fan kablosu, diğer kablo ise 4 pinli RGB kablosu.
Bu fotoğrafta gösterdiğin kablo fanların dönmesi için güç alan kablonun çoklayıcısı (splitter), onunla RGB'nin bir alakası yok.
Alıntıyı görüntüle
Kasanın içerisindeki RGB kontrolcüsü bu şekilde, düzgünce ara bul.
İçerisinde mevcut olduğuna ama senin bulamadığına yemin edebilirim, ama kanıtlayamam :D.
Alıntıyı görüntüle

B450M S2H'de de CPU_LED girişi var ve bu giriş normal RGB girişi gibi ancak sadece 7 renk destekliyor, efekt olarak da sıfır efekt, sadece statik mod var, yani bırak kontrolcüde kalsın, ama illaki RGB FUSION'dan kontrol etmek istiyorsan, statik olsa da kontrol etmek istiyorsan kontrolcüye bağlı olan RGB LED yazan yerdeki kabloyu çıkartıp anakartının LED_CPU girişine takacaksın. Bu sayede de RGB FUSION'dan kontrol edebiliyor olacaksın.
Hocam ben kontrolcüden kontrol etmek istiyorum fakat bulamıyorum. Hangi kablodan geçiyor kontrolcü onu da bilmiyorum detaya girip hangi kabloya baglı oldugunu söyler misiniz veya bir video çeker misiniz? Bende takip edip bulmaya çalışayım.

crazyreign

80+ Titanium
En İyi Cevap
80
Dahası  
Reaksiyon skoru
38,610
İsim
Hayalet
İlgilendiği Kategoriler
fotoşop
Hocam ben kontrolcüden kontrol etmek istiyorum fakat bulamıyorum. Hangi kablodan geçiyor kontrolcü onu da bilmiyorum detaya girip hangi kabloya baglı oldugunu söyler misiniz veya bir video çeker misiniz? Bende takip edip bulmaya çalışayım.
Dostum yukarıda yazdığım yazıdaki üstünde 3 tane tuş olan şey kontrolcüsü, fotoğrafı mevcut.
Doğru düzgün bak kasanın içine, sen bulamıyorsun.

Jwol

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Hakan Pehlivan
Dostum yukarıda yazdığım yazıdaki üstünde 3 tane tuş olan şey kontrolcüsü, fotoğrafı mevcut.
Doğru düzgün bak kasanın içine, sen bulamıyorsun.
Dün iyice açtım araştırdım baktım fakat gerçekten yok. Hangi kabloya bağlı olduğunu bilsem kabloyu takip eder bulurum ama bilmiyorum maalesef. Şuan rainbow olarak yanıyor 7 renkten renge geçiş yapıyor.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,039,382
Üyeler
164,830
Son üye
HalilEren
Top Bottom