Neler Yeni

Corsair CX Series CX550 80+ 1.769,00 TL

arseyus

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
84
İsim
Akın
CORSAİR CX550

Bu aralar sarı sitede psu arayışındaydım saçma sapan markalara bile 1000 tl üstü fiyat çekenler vardı.
Yıllarca kullanmış 550w ikinci el psulara kim 1000 tl üstü para vermek ister ki? Kaldı ki çoğuda corsair kalitesinde değil.
Biraz araştırdım hepsiburada başlığa CP-9020121-EU modelini yazmış. Bu model 12v kanalından 549.6 w güç veriyor değer mükemmel.

Birde kablosu eski cx serileri gibi değil bildiğin asus tuf gibi sağlam örgü kablo kullanılmış.
Bu ayarada fsp gibi markaların ürünleri bile yok olsa bile kesinlikle bu psu kalitesine yetişemez.

Edit : Bu arada corsair kendi sitesinde bu ürün için 5 yıl garanti vaad ediyor.

Son düzenleme:

arseyus

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
84
İsim
Akın
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
normal geldi fiyat
Uzun süredir psu arayışındayım bu ayarada bu kalitide bu fiyata psu bulamadım.
Var ise biri paylaşsın kendi adıma memnuniyet duyarım.
Psu fiyatları çok uzun süredir düşmüyor.

RiZZoN

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
139
İsim
AuF
Ah hocam ah, Fsp yi hor görmeyin. Asus thor 1200 ve Fsp Hydro 1000 ile birbirine bağlı şekilde mining yapıyordum. Durup dururken 2.5 kat daha pahalı olan piyasanın en pahalı psu'su olan Asus thor yandı ve kullanılmaz hale geldi. Fsp bana mısın demedi 3 tane 3080ti ı çalıştırmaya devam etti kendi başına 😄. Hala da abimin bilgisayarında kullanıyoruz.

ghnn

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
420
İsim
Gökhan
marka ürünlerin giriş seviyesi ile tepe serilerini karıştırmamak lazım bence. corsair severek kullanıyorum ama her markanın giriş seviyesi kaliteli değil
Mesaj otomatik birleştirildi:

ayrıca bir ara test etmek lazım psular yaşlandıkça verimliliği veya kabiliyeti azalıyor mu diye. ben eski pcmdeki 750watt psuyu aynen yeni bilgisayarımda da kullanıyorum

arseyus

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
84
İsim
Akın
Ah hocam ah, Fsp yi hor görmeyin. Asus thor 1200 ve Fsp Hydro 1000 ile birbirine bağlı şekilde mining yapıyordum. Durup dururken 2.5 kat daha pahalı olan piyasanın en pahalı psu'su olan Asus thor yandı ve kullanılmaz hale geldi. Fsp bana mısın demedi 3 tane 3080ti ı çalıştırmaya devam etti kendi başına 😄. Hala da abimin bilgisayarında kullanıyoruz.
Fsp hor görmüyoruz kendini kanıtlamış bir marka.
Ancak giriş seviyesi ürünleri ne yazık ki bir corsair ayarında olmuyor.
Daha çok orta üst segment ürünleri başarılı.
Asus seasonic gibi bir marka ile çalışıyor die biliyordum.
Fsp seasonic yarışabileceğini sanmıyorum.
Asus nie böyle olaylar yaşanmış onada bir anlam veremedim.

Hashus000

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
176
İsim
Cihan Bozkır
Başlığı görünce bir an Sennheiser kulaklık indirimi sandım. :)
Bugüne göre kötü idi ama zamanında cx300 iyi fiyat /performans kulaklığı idi, hey gidi 15 sene veya daha fazla olmuş.

arseyus

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
84
İsim
Akın
marka ürünlerin giriş seviyesi ile tepe serilerini karıştırmamak lazım bence. corsair severek kullanıyorum ama her markanın giriş seviyesi kaliteli değil

ayrıca bir ara test etmek lazım psular yaşlandıkça verimliliği veya kabiliyeti azalıyor mu diye. ben eski pcmdeki 750watt psuyu aynen yeni bilgisayarımda da kullanıyorum
Nasıl yani tekerlek lastiği gibi kullanılmasa bile ömründen mi gidiyor?
Valla öyle ise siparişi iptal edeyim çünkü ürün 7-8 yıl önce falan üretilmiş kalitesinden şüphem yok ama depoda bekleyen power'in ömründen kesin gidiyorsa iptal edeceğim?

aman aman kaliteli gelmedi dümdüz 550w
Asus tuf seriside 550w dümdüz ancak tier b listesinde yer alıyor.
Corsairin cx serisi giriş seviyesi değil ortaya seviye. Yani tier c aşağı değil.
Mesela cxf serisi tier b.

FTR-Emir

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
195
İsim
Emir
cx serisi iyidir

ghnn

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
420
İsim
Gökhan
Nasıl yani tekerlek lastiği gibi kullanılmasa bile ömründen mi gidiyor?
Valla öyle ise siparişi iptal edeyim çünkü ürün 7-8 yıl önce falan üretilmiş kalitesinden şüphem yok ama depoda bekleyen power'in ömründen kesin gidiyorsa iptal edeceğim?
ne zaman üretildiğine depoda saklama koşullarına bağlı kapasitörler durduğu yerde de eskiyor. benim merak ettiğim acaba kullandığımız psular da çok eskiyor mu 7 yıl önce aldım. ömürlük bunlar diye düşünerek 80+ gold olanını almıştım

1900tl ye 600w msi 2150tl ye fsp 650w var .

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,074,479
Üyeler
170,726
Son üye
Tunacapone
Top Bottom