Neler Yeni

Corsair CX Series CX550 80+ 1.769,00 TL

Leon_Was_Here

80+ Bronze
ne zaman üretildiğine depoda saklama koşullarına bağlı kapasitörler durduğu yerde de eskiyor. benim merak ettiğim acaba kullandığımız psular da çok eskiyor mu 7 yıl önce aldım. ömürlük bunlar diye düşünerek 80+ gold olanını almıştım
Birde işin o kısmı var baya eski üeretim bunlar diye biliyorum .
Mesaj otomatik birleştirildi:

O iki modelde bu ürünün yanında tırt :)
Sen öyle diyorsan

Son düzenleme:

Overrate

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
162
İsim
Mehmet sunal
Ah hocam ah, Fsp yi hor görmeyin. Asus thor 1200 ve Fsp Hydro 1000 ile birbirine bağlı şekilde mining yapıyordum. Durup dururken 2.5 kat daha pahalı olan piyasanın en pahalı psu'su olan Asus thor yandı ve kullanılmaz hale geldi. Fsp bana mısın demedi 3 tane 3080ti ı çalıştırmaya devam etti kendi başına 😄. Hala da abimin bilgisayarında kullanıyoruz.
elektronik ürünler şans işidir sizin başınıza gelmiş olabilir. Ama alınan önlemlere , enerji verimliliklerine vb bakarak değerlendirmemiz gerekir. Ben 2 sene önceye kadar yaklaşık 6 senedir markasını bile bilmediğim 300watt lık bombadan farksız psu yu 0 sıkıntı ile kullandım. Ama bende arıza olmadı diye foruma atıp çok iyi psu diye önermedim.

RiZZoN

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
139
İsim
AuF
elektronik ürünler şans işidir sizin başınıza gelmiş olabilir. Ama alınan önlemlere , enerji verimliliklerine vb bakarak değerlendirmemeiz gerekir. Ben 2 sene önceye kadar yaklaşık 6 senedir markasını bile bilmediğim 300watt lık bombadan farksız psu yu 0 sıkıntı ile kullandım. Ama bende arıza olmadı diye foruma atıp çok iyi psu diye önermedim.
Siz de doğru diyorsunuz hocam. Yine de fsp fiyat performans anlamında iyi diyebileceğim bir marka. Yanlış hatırlamıyorsam japon kapasitörler bulunduruyordu.

Overrate

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
162
İsim
Mehmet sunal
Siz de doğru diyorsunuz hocam. Yine de fsp fiyat performans anlamında iyi diyebileceğim bir marka. Yanlış hatırlamıyorsam japon kapasitörler bulunduruyordu.
evet fsp iyi bir psu markası o konuda size katılıyorum

arseyus

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
84
İsim
Akın
Buyrun kaliteli bir kanalın konuda ki modelin 650w modelini diğer markalarla incelemiş iki sene önce
Türkçe alt yazıp yapıp izleyebilirsiniz.

arseyus

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
84
İsim
Akın
Alın beyler konudaki 550w için corsairin aldığı sertifika
Ürün üstelik bronz değil aksine silver:)
En iyi 550w cx modeliymiş. Tabi hepsiburada bir keleklik yapıp umarım farklı modelini göndermez.

https://www.clearesult.com/80plus/sites/80plus/files/manufacturer-certificate/corsair-rps0064-(cp9020121)(cx550)-3517.pdf

Sertfikayı sitesini merak edenler için bir görsel atacağım ok ile işaretlediğim kısıma bakın.

corsair.png

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
75
İsim
berhan
Güncel tier liste göre D tier psu olarak geçiyor. GPU 200w tdp altı orta seviyeli sistem için tercih edilebilir belki. Normalde apu sistemlere tavsiye ediliyor D tier.

1742761777956.png

Bu fiyata listede en azından C tier olan bir psu çok zor bulması. En azından ben bulamadım. Eğer kasanız yoksa tek tek almak yerine kasa+psu beraber aşağıdaki model tercih edilebilir.

https://www.akakce.com/bilgisayar-k...650-w-atx-oyuncu-kasasi-fiyati,570240024.html

Kullanılan psu xpg pylon 650w C tier olarak gözüküyor.

arseyus

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
84
İsim
Akın
Güncel tier liste göre D tier psu olarak geçiyor. GPU 200w tdp altı orta seviyeli sistem için tercih edilebilir belki. Normalde apu sistemlere tavsiye ediliyor D tier.

Alıntıyı görüntüle

Bu fiyata listede en azından C tier olan bir psu çok zor bulması. En azından ben bulamadım. Eğer kasanız yoksa tek tek almak yerine kasa+psu beraber aşağıdaki model tercih edilebilir.

https://www.akakce.com/bilgisayar-k...650-w-atx-oyuncu-kasasi-fiyati,570240024.html

Kullanılan psu xpg pylon 650w C tier olarak gözüküyor.
Burada yanlış bir nokta var.
Sizin attığın listedeki cx modeli 2023 üretimi.
Hepsuburada satılan ise 2017 modeli.
Bunu nereden anlıyoruz peki? Hepsiburada başlığa yazdığı CP-9020121-EU koddan anlıyoruz.
Bu kodu ile ilgil sitede sertifikasını sorguladığınız da 2017 sertifika aldığını göreceksiniz.

Siz 2017 serisi ile 2023 karıştırmışsınız.
2017 üretimli olan CP-9020121-EU model bu.
Bu modelde tier list olarak b sınıfında yer alıyor.

Hatta dikkat ederseniz attığınız fotoğrafta gray label yazıyor işte bahsettiğim model o b listesine girmiş attığınız fotoğrafta.

Dahası  
Reaksiyon skoru
75
İsim
berhan
Burada yanlış bir nokta var.
Sizin attığın listedeki cx modeli 2023 üretimi.
Hepsuburada satılan ise 2017 modeli.
Bunu nereden anlıyoruz peki? Hepsiburada başlığa yazdığı CP-9020121-EU koddan anlıyoruz.
Bu kodu ile ilgil sitede sertifikasını sorguladığınız da 2017 sertifika aldığını göreceksiniz.

Siz 2017 serisi ile 2023 karıştırmışsınız.
2017 üretimli olan CP-9020121-EU model bu.
Bu modelde tier list olarak b sınıfında yer alıyor.

Hatta dikkat ederseniz attığınız fotoğrafta gray label yazıyor işte bahsettiğim model o b listesine girmiş attığınız fotoğrafta.
Teşekkür ederim iyi oldu öğrendiğim. Sizin baktığınız başka bir liste var mı?

arseyus

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
84
İsim
Akın

jombo

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,574
İsim
efe araci

arseyus

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
84
İsim
Akın
Bende teşekkür ederim en azından bir şeyler araştırmaya çalışmışsınız.
Ben tier list olarak bir liste buldum 2022 yılında hazırlanmış
https://linustechtips.com/topic/1477009-psu-tier-list-rev-161a/
Burda cx 2016 modeline tier b listesinde yer verilmiş.
Sertifika 2017 alınmış heralde ürün 2016 üretilmiş sanırım.
Şu mesajıma ek olarak
Bahsettiğim modelin videosunu atacağım. 50 saniye alın ve konuda yazdığım kod kutuda aynı şekilde yazıyor.
Ek olarak 12v kanalından cx çıkan yeni seriler 526w verirken bu konudaki psu 549w veriyor.
Son olarakta yeni modellerin tamamında koruma kılıfı yok.
Ama konuda ki psunun koruma kılıfları full.
İşin garip tarafı eski yıllarda üretilen bir serinin güncellenip daha iyi gelmesi gerekirken tam tersi olmuş.

Mesaj otomatik birleştirildi:

Şu sitede tıklayınız benim açtığım konudaki psu modeli için genel anlamda iyi yorumlar yapılmış.
Vatadanşın biri 4 yıl önce 80 dolara aldığını belirtmiş.
Türkiye fiyatı ile bugün 80 dolar ortalama 3100 falan denk geliyor.

Corsair alım gücü zor olan ülkelere galiba ürünlerini indirimli olarak gönderiyor die duymuştum.
Konunun çok uzadığının farkındayım ancak power konusunda farkındalık oluşması açısından iyi olacağını düşünüyorum bu detayların.
Tabi hala siparişi verdim ama hepsiburada attığı başlıktaki modelimi göndericek farklı model mi gelicek yoksa iptal mi olacak bilmiyorum.
Nedeni ise belli ürün şuanki fiyata göre kalite açısından rakipsiz bir fiyatta.

En iyi rakibi asus tuf 550w oda yeni 2.499 düştü arada 750 tl fark var :)
İkiside birbirine benzer kalitede ürünler.
Görünüş olarak asus tuf tek atar ancak kalitesi konusunda çok fark olacağını pek düşünmüyorum.

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,075,731
Üyeler
170,909
Son üye
okanumulu
Top Bottom