Rehber 10.000 TL'ye kadar güç kaynağı satın alma rehberi / 2025 ağustos

Sizin paylaştığınız görselden hesaplama yapmıştım evde olmadığım için. Eve geçer geçme kasayı açıp etiketi göreyim.

650W çıktığından emin misiniz? Etiket kısmının fotoğrafını atabilir misiniz? Normalde Kyber'in kasalı halinde gelen güç kaynağı 750W verebiliyor 12V kanalından. Ki bu da yeterli sistem için.
Hocam kasanın zeminindeki Mesh kısmın arkasında kalıyor etiket, o yüzden fotoğrafta çıkmıyor. Okuyabildiğim kadarını yazdırdım yapay zekaya:

+----------------+--------+---------+
| Çıkış | Akım | Güç |
| +5V | 20A | |
| +3.3V | 20A | |
| +5V & +3.3V | | 110W |
| +12V | 62.5A | 750W |
| -12V | 0.3A | 3.6W |
| Toplam Güç | | 750W |

Bir de, resmi sitede şöyle bir şema gördüm. Fotoğrafını da atıyorum. Sanırım tek çıkıştan 2 adet 6+2 güç çıkışı var gpu için. Psu'nun 750w çıkışını verimli kullanacak bir gpu yükseltmesinde (örneğin 9070xt) bu tek çıkış sorun çıkarır mı? Isınma vb. Teşekkürler şimdiden.

Ekler

• IMG_20260101_011618.webp
    IMG_20260101_011618.webp
    18.4 KB · Hit: 9
  • IMG_20260101_185435.webp
    IMG_20260101_185435.webp
    1.2 MB · Hit: 11
Son düzenleme:
Hocam kasanın zeminindeki Mesh kısmın arkasında kalıyor etiket, o yüzden fotoğrafta çıkmıyor. Okuyabildiğim kadarını yazdırdım yapay zekaya:

| Çıkış | Akım | Güç |
| +5V | 20A | |
| +3.3V | 20A | |
| +5V & +3.3V | | 110W |
| +12V | 62.5A | 750W |
| -12V | 0.3A | 3.6W |
| Toplam Güç | | 750W |

Bir de, resmi sitede şöyle bir şema gördüm. Fotoğrafını da atıyorum. Sanırım tek çıkıştan 2 adet 6+2 güç çıkışı var gpu için. Psu'nun 750w çıkışını verimli kullanacak bir gpu yükseltmesinde (örneğin 9070xt) bu tek çıkış sorun çıkarır mı? Isınma vb. Teşekkürler şimdiden.
Sizdeki model de çift adet PCI-e çıkışından 4 adet 8 pin olması lazım. O tek kablodan çift çıkış Kyber'in ayrı satılan hali için geçerli. 9070XT için sorun oluşturmaz 4 adet PCI-e çıkışı varsa. 2 adet varsa değiştirin.

Yan kapağı açıp bir kontrol edeyim hocam, teşekkürler

4 tane varmış hocam. Yardım için teşekkürler.
Sizdeki model de çift adet PCI-e çıkışından 4 adet 8 pin olması lazım. O tek kablodan çift çıkış Kyber'in ayrı satılan hali için geçerli. 9070XT için sorun oluşturmaz 4 adet PCI-e çıkışı varsa. 2 adet varsa değiştirin.

İkisinin ortak yönü kazık olması. Özellikle Thor'un.

Thor bayağı sessiz bir ünite. Ağır yükte bile çıt çıkarmayacak seviyede. Elektriksel performans olarak da daha iyi. Bunun dışında THOR topoloji anlamında da daha iyi lakin bu normal bir kullanıcı için pek önemli değil.

İkisinin ortak yönü kazık olması. Özellikle Thor'un.

Thor bayağı sessiz bir ünite. Ağır yükte bile çıt çıkarmayacak seviyede. Elektriksel performans olarak da daha iyi. Bunun dışında THOR topoloji anlamında da daha iyi lakin bu normal bir kullanıcı için pek önemli değil.
Fiyatlarına takılmayacak olursak , ikisi arasından thor almanın extra avantajları olur mu ? Uzun ömür , dayanıklılık gibi açılardan.

Fiyatlarına takılmayacak olursak , ikisi arasından thor almanın extra avantajları olur mu ? Uzun ömür , dayanıklılık gibi açılardan.
İkiside sağlam üniteler zaten. THOR bir miktar daha uzun ömürlü olabilir ama devasa fark olacağını sanmam. İkisinin de çalışma sıcaklıkları bayağı benzer. Bir de tabii ki şans etmeni var işin içinde.

Geri