Neler Yeni

Rehber Corsair Dark Core RGB Pro SE alınır mı?

Sıradaki mouse konusu ne olsun?

• Asus TUF M3

Oylar: 3 20.0%
  • Asus ROG Strix Impact II

• Corsair Glaive RGB Pro

• Corsair Katar Pro (Kablolu)

Oylar: 6 40.0%

• Oy kullanan toplam üye
    15

mutlu pide

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,754
İsim
mutlu pide
İlgilendiği Kategoriler
mutlu pide
Tasarım, Ağırlık vb.

Mouseumuz sağ ele yatkın gibi duruyor ama sağındaki solundaki parmak destekleri modüler. Çıkartıp takılabiliyor. Böylece az da olsa solaklar için de uygun bir hale getirebiliyoruz. Ayrıca o parmak desteklerinden birini çıkarttığımızda dongle koyma yerini görebiliyoruz. Ağırlık ise o parmak destekleri dahil 133 gram. Şimdi demicem palm grip için tasarlandı ağır olsa bişe olmaz diye ağır yani. G502 bile 120 gram. Hatta onun kablosuzu 114 gram gibi bir şeydi. Uzunluk ölçüleri ise uzunluk genişlik derinlik sıralamasında olacak şekilde 127 mm x 89 mm x 43 mm. Mouseumuzun kablosu da var kablolu kullanmak isteyenler için ve şarj etmek için. Uzunluğu ise 1.75 metre. Kablosu ise örgülü ki gayet iyi bir şey (gerçi örgü olsa ne olur kablosuz zaten :p). Ayrıca kablomuz Type C. Bunun normal uçlardan bir farkı var mı bilmiyorum. Mouse ayakları ise standart PTFE. Malzeme yapısı ise biraz ABS plastik ve biraz normal sert kauçuk.

Switchler

Burdaki tüm tuşlarımız (CPI tuşu dahil mi bilmiyorum.) 50 milyon tıklamaya dayanıklı Omron D2FC-F-K switchler. Gayet yerinde. Scroll kodlayıcımız ise yine standart Kailh. Ancak orta klik biraz sertmiş. Mouseumuzun altında da 3 kademeli mod var. Biri dongle ile sağladığımız kablosuz mod, biri Bluetooth ile sağladığımız kablosuz mod, biri de kablosuz özelliğini kapatıyor.

Sensör

Burda bizi daha önce hiç görmediğim Pixart 3392 sensörü karşılıyor. Özelliklerine bakacaksak 450 IPS hızlanma ve 50 G hız ve 2000 Hz karşılıyor ki gayet iyi. Özellikle 2000 Hz'i çok göremiyoruz. Ama her şey Hz'de bitmiyor tabii ki de. İzleme kısmında da gayet iyi işler başarıyor. CPI doğruluğu aşağıdaki tabloda yer alıyor. Hz doğrulu ise 1000 Hz ve aşağısında gayet iyi. Ama 2000 Hz için aynı şeyi söyleyemeceğim malesef. 2000 Hz'deki değerler bi yukarı bir aşağı bir yukarı bir aşağı... Umarım testteki veriler yanlıştır Corsair'den böyle bir 2000 Hz performansı beklemezdim. LOD ise 1 DVD genişliğinde ki gayet iyi. Önemli bir nokta CPI kademelerini 10'ar 10'an değilde 1'er 1'er ayarlayabiliyoruz ki abartı değil gayet iyi. Çünkü CPI doğruluğu tam yerinde olmadığından küçücük ayarlamalarla yerine getirebiliyoruz.

cpi.jpg

Yazılımı çok detaylı olduğundan yazsam sığmaz herhalde :D YouTube'dan araştırmanız daha iyi olur.

Sonuç ve Fiyat

800 ila 900 TL arasında bulabiliyoruz. Bana kalırsa gayet yerinde bir fiyat ama o bütçede G502 Hero gibi bir canavar varken alınır mı tartışılır. Üstelik daha ucuz.

Görseller
sideangle1_small.jpg
frontangle1_small.jpg
sideangle2_small.jpg

backangle1_small.jpg
frontangle2_small.jpg
backangle2_small.jpg

mutlu pide

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,754
İsim
mutlu pide
İlgilendiği Kategoriler
mutlu pide
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

Gl0ve

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
964
İsim
Yusuf Kadir ORAL
Hocam bi ara Corsair Katar'ın rehberini yapabilir misiniz.

mutlu pide

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,754
İsim
mutlu pide
İlgilendiği Kategoriler
mutlu pide

mutlu pide

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,754
İsim
mutlu pide
İlgilendiği Kategoriler
mutlu pide

Gl0ve

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
964
İsim
Yusuf Kadir ORAL

mutlu pide

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,754
İsim
mutlu pide
İlgilendiği Kategoriler
mutlu pide
Konu başlığını SE olarak değiştirdim çünkü normal ile SE arasındaki fiyat farkı yok gibi. Ve tek farkı Qi şarj desteği olması.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Oylar eşit gidiyor hade seçim yapmam lazım :D

Son düzenleme:

mutlu pide

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,754
İsim
mutlu pide
İlgilendiği Kategoriler
mutlu pide
Yaw Katar Pro seçmeyin techpowerup'da verileri yok :d

Billur İbrahim

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
823
İsim
Billur İbrahim
hocam bişey sorucam hergünler birsürü rehber yazmak için kullandığınız ürünlerin parasını nereden buluyorsunuz

mutlu pide

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,754
İsim
mutlu pide
İlgilendiği Kategoriler
mutlu pide
hocam bişey sorucam hergünler birsürü rehber yazmak için kullandığınız ürünlerin parasını nereden buluyorsunuz
Kullanmıyorum ki. Techpowerup'daki incelemeyi özetleyip Türkçeleştiriyorum. Kaynak var zaten altta.

Top Bottom