Neler Yeni

CORSAİR H100I RGB PLATINUM 2 HAFTA KULLANIM SONRASI ARIZALANMASI

Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Berat Tunçay
Herkese şimdiden teşekkürler

Arkadaşlar yurtdışından almış olduğum Corsair h100i rgb platınum sıvı soğutucuyu kendim PC ye montajını yaptım sonra Corsair icue yazılımı yükledim sıvı soğutucu yazılımda görüldü her hangi bir sorun yok yaklaşık 2 hafta kullandım hiç bir problemle karşılaşmadım sonra sıvı soğutucu fanlarını CPU ısısına göre otomatik ayarlanmasını istedim ve icue yazılımı açtım orda bı kaç ayarla oynarken sıvı soğutucu fanlarını en yüksek devire aldım ve aldıktan sonra üzerinde bulunan RGB aydınlatmarı birden kapandı ve sıvı soğutucu fanlari en yüksek devirde kaldı sonra ise icue yazılımı üzerinde sıvı soğutucuyu görmemeye başladı soğutucu ile ilgili hiç bir şeye mudale edemiyordum bios da ise fanlar la ilgili hiç bir belirti yok kaç rpm de döndüklerine dâir pcyi kapatik acıma yine soğutucu fanları en yüksek devirde dönmeye devam ediyor sizce problem yazılımsal mi yoksa donanımsal mı.
Yurtdışından aldığım içim garanti süreci nasıl oluyor hiç bilgim yok
şimdiden yardımlarınız için çok teşekkür ederim kusura bakmayın çalıştığım için yazım kurallarına pek dikkat edemedim.

johndoe

80+
iCUE çöp bir yazılım, bir şeyleri bozmuş anlaşılan. Ünite tamamıyla bozuk olsa, yüksek ihtimal pompa çalışmaz ve sogutmaz. Fanları maksimuma aldıktan sonra neden BIOS görmemekte onu anlamadım ama. Zaten almayın maksimuma böyle bir AIO ile ses normalleştirilecek seviyelerde çalıştırın. Ünitenin dijital sisteminde bir şeylerin kafasını karıştırmış olabilir iCUE.

Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Berat Tunçay
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Nasıl bir yol izlemeliyim peki ne yapacağımı pek bilmiyorum açıkçası cevabın için teşekkürler

SaygıZorDeğildir

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,227
İsim
Göksel Sert
Vallahi İcue yazılımı yüzünden benim de arada bir kafayı yiyordu fanlar. BIOS update son sürüm değilse yükseltmeyi dene. İcue tamamen kaldır ve tekrar yüklemeyi dene. Olmazsa BIOS sıfırlamayı dene (anakart pilini çıkarmanı tavsiye ederim), bende bazen işe yaradığı oldu. Bunları denerken bende bir ara düzelmişti fan devri. Ancak fanların RGB ledi hakkında fikrim yok, benimkinde RGB yok çünkü.

Top Bottom