Dün yeni sistemim geldi. Technopat'ın incelediği QP iCUE hazır sistemi H100 Sıvı soğutma ekleyerek almıştım.
H100'ün 2 fanı + pompası iCUE üzerinden kontrol edilmiyor mu? Benim iCUE bu soğutucuyu hiç algılamadı bile gözükmüyor yazılımında aşağıdaki gibi. ASUS plugin de indirdim ICUE'ya ve ASUS anakart ve GPU'yu da gördü ama kendi soğutucularını görmüyor.
Anlamadığım bir durum var. Kasanın kendisine ait olan 5 adet PSU dahil kasa fanlarını iCUE üzerinden RGB renklerini değişebiliyorum. Ama H100'ün ışıkları değişmiyor.
1. Corsair iCUE uygulamasında kendi donanımları olan H100'ü görmesi gerekmiyor muydu? Pompa ve 2 fan ayarını nereden yapacağım? ASUS'un anakart yazılımından mı?
Aynı şekilde ASUS Armoury Crate yazılımından da Aura Sync ile tüm devicelar seçiliyken renk ayarlayınca da sadece ekran kartı ve H100'ün rengi değişiyor. Yani H100'ün RGB'sini ASUS'un programından ayarlayıp Corsair'in kendi programından ayarlayamıyorum.
2. Bu normal mi? Hepsini toplu şekilde senkron yapamıyor muyuz?
RGB çok umurumda değil soğutucu kısmı ile ilgileniyorum ama onu da ayarını yapamıyorum ondan mı bilmiyorum ama H100'ün kasanın üstüne takılı olan fanlarının oradan sinek vızıltısı gibi çok rahatsız edici bir ses sürekli geliyor masaüstünde gezerken de oyun oynarken de. Fan sesi değil gibi farklı bir ses. Sesi duyabileceğiniz videosu aşağıda. Masaüstünde gezerken boştayken de sürekli geliyor bu ses.
3. Bu konuda ne yapabilirim? Bu bir sorun: mu yoksa sıvı soğutucular hep böyle mi çalışıyor bilgim yok.
Armoury Crate Aura Sync de bu şekilde
Anakart kısmında da bu kısmı anlamadım doğru mudur bilmiyorum.
Sistem Donanımları:
Kasa: Corsair iCUE 4000X RGB
Sıvı Soğutucu: Corsair H100 RGB 240mm
İşlemci: Ryzen 5 7500F
Anakart: ASUS Prime B650M-A II
GPU: ASUS TUF Gaming 4070 OC
RAM: Corsair Vengeance 32 GB 5600MHz
SSD: Corsair MP600 Core XT 1TB