Kasa Seçimi ve Hava Sirkülasyonu İçin Önerilerinize İhtiyacım Var

Reaksiyon skoru
3
Bütçe
7500
Merhabalar,

İlk bilgisayarımı toplamaya hazırlanıyorum. Parçalara büyük ölçüde karar verdim:
  • Anakart: B850 ATX (MSI Tomahawk veya Asus TUF olacak tam karar vermedim)
  • CPU: Ryzen 9 9800X3D
  • GPU: RTX 5080
Ancak kasa seçimi ve hava sirkülasyonu konusunda ise kafam biraz karışık. Araştırmalarımda genelde ön fan sayısının egzoz fanlardan fazla olması gerektiği söyleniyor.
İşlemci için 360 mm sıvı soğutucu almayı planlıyorum ve üst kısma monte edeceğim. Buradaki 3 fan doğrudan egzoz mu sayılıyor? Eğer öyleyse, kasanın kendi fanlarıyla birlikte toplamda:
  • 3 ön fan
  • 1 arka egzoz
  • 3 üst radyatör egzoz

Yani toplamda 3 intake / 4 egzoz oluyor. Bu durumda hava akışı dengesiz olmaz mı? Ayrıca bazı sistemlerde bu şekilde kurulumlar gördüm, o yüzden emin olamadım.

Diğer konu kasa seçiminde ise bütçe olarak 6 - 8 bin arası bir kasa. Çok karmaşık özelliklere ihtiyacım yok. Kendim monte edeceğim için kolay kurulumlu, mümkünse ARGB fanlı ve mesh ön panele sahip kasalar düşünüyorum. Akvaryum kasalar da hoş görünüyor ama hava sirkülasyonu konusunda emin değilim.

Şu kasaları buldum, sizin de fikirlerinizi almak isterim:
Corsair modelinde arka egzoz fan yok, onu ayrıca almak gerekecek. MSI ise akvaryum tasarımlı ama emin değilim.

Her türlü yorum ve öneriniz için şimdiden teşekkür ederim.

lian li 216 diyorum. Daha iyisi zor bulunur. Hava akışı konusunda radyatörü üste takıp fanları exaust olarak ayarlayacaksın. Arka tarafta kasanın kendisinde 1 egzoz fanı var zaten 140MM. Kasanın önünde devasa 2 tane 1600MM fan var zaten. bu ikisi intake geriye kalan exaust olacak şekilde kullanabilirsin. alt kısma 2 tane daha takılabiliyor intake 120mm olarak ama bence gerek yok.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Biraz daha iyi bir kasa olsun istersen estetik olarak Lian li 217 öneririm. 7500,00 TL civarında ama 216'nın çok çok daha iyisi. Şu an stok yok biraz beklemen lazım tek sıkıntın o olur

Son düzenleme:
İkisini de listeme ekledim hocam teşekkür ederim. Peki soğutma ve sirkülasyon açısından bir problem çıkmaz değil mi? Bu kasalardan birisini alırsam ayrı fan almayı düşünmem çünkü.

Geri