Neler Yeni

Corsair RM850 Psu Nasıl? [4.500TL]

tRoya06

80+
Hayırlı akşamlar, yeni bir sistem toplamaya başlayacağım. Sistem full beyaz olacak. Muhtemelen 4080 ve i7 olacak. Bunun için linkteki ürünü gördüm, fiyatı uygun geldi. Bu ürün yeni nesil bir cihaz mı? Sistemime uygun olur mu?

Corsair RM Serisi (2021), RM850, 850 Watt, 80+ Gold, Tam Modüler ATX Güç Kaynağı, Beyaz (CP-9020232-EU) https://amzn.eu/d/bUV3KZZ

Adzero

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
59
İsim
Kaan
RM serisi genel olarak kaliteli üst düzey psu'lar, o sistemi besler. Ama yeni nesil için kendinden ATX 3.0 girişi ve 12vhpwr kablolarıyla gelmiyor, NVIDIA kablo adaptörünü kullanmak istemiyorsan Corsair'in bu tarz uyumlu kablolarından almak gerekiyor.

Adzero

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
59
İsim
Kaan
Peki pcıe 5 çok elzem bir şey mi?
Psu'lardaki "pcie5 ready" gibi ibareler sadece 12vhpwr girişi ve kablosu ile gelip gelmediğini belirtiyor, psu'nun içinde olan bir teknoloji değil, pcie gen 5 veri yolu diğer donanım parçalarıyla alakalı (anakart, m2, ekran kartı gibi), şimdilik pcie 5 kullanan ekran kartı piyasada yok, örneğin 4080'i anakartındaki pcie 5 express slotuna taksan bile pcie gen 4 hızıyla çalışacak

Psu'da pcie5 yazıyorsa arkasında 12vhpwr girişi oluyor, 2 ucu da 12-pin olan bir kablo bağlıyorsun biri psu'ya diğeri ekran kartına şeklinde, mesela MSI A850G modeli bu şekilde, araya herhangi bir adaptör girmemiş oluyor yani tek bir bağlantı

Eğer yazmıyorsa kablo bağlantısını biraz daha farklı yapıyorsun o kadar

Son düzenleme:

slmslmslm

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
881
İsim
slm
@Adzero şunlara da göz atıp arkadaşa öneri yapabilir misin kankam.

Adzero

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
59
İsim
Kaan
@Adzero şunlara da göz atıp arkadaşa öneri yapabilir misin kankam.
Bitfenix modelinin incelemelerini aradım ama bulamadım, web sitesinde yazan özelliklere göre iyi duruyor, atx 3.0 modeller arasında f/p ürünü gibi, ama sanırım üretici garantisi 5 yıl, gold+ psu'larda garantisi 10 yıl olanlar biraz daha kaliteli parçalar kullanıyor genellikle, deepcool pq1000m 10 yıl garantili ve çoğu incelemede rm1000x/evga supernova gibi modellerle kafa kafaya gitmiş ben olsam onu tercih ederdim

850W yetiyorsa ve adaptör, yeni kablo vb. kullanmamak için ATX 3.0 istiyorsa MSI A850G tercih edilebilir Deepcool fiyatına

tRoya06

80+
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Psu'lardaki "pcie5 ready" gibi ibareler sadece 12vhpwr girişi ve kablosu ile gelip gelmediğini belirtiyor, psu'nun içinde olan bir teknoloji değil, pcie gen 5 veri yolu diğer donanım parçalarıyla alakalı (anakart, m2, ekran kartı gibi), şimdilik pcie 5 kullanan ekran kartı piyasada yok, örneğin 4080'i anakartındaki pcie 5 express slotuna taksan bile pcie gen 4 hızıyla çalışacak

Psu'da pcie5 yazıyorsa arkasında 12vhpwr girişi oluyor, 2 ucu da 12-pin olan bir kablo bağlıyorsun biri psu'ya diğeri ekran kartına şeklinde, mesela MSI A850G modeli bu şekilde, araya herhangi bir adaptör girmemiş oluyor yani tek bir bağlantı

Eğer yazmıyorsa kablo bağlantısını biraz daha farklı yapıyorsun o kadar
Çok teşekkürler bilgilendirmen için. Beyaz güç kaynağı almam gerektiği için paylaştım ürünü. Yoksa siyah ürünlerde alternatif hayli var.

Top Bottom