Neler Yeni

Corsair VS550 alınır mı?

dutemo

80+ Gold
En İyi Cevap
3

veya önerdiğiniz başka psu var mı vatandan olmak zorunda

baltazar

80+ Platinum
En İyi Cevap
9
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,644
İsim
A.Ş.
İlgilendiği Kategoriler
Güç Kaynakları

𝐊𝐞𝐫𝐞𝐦

tedebbür ehli
Moderatör
En İyi Cevap
26

veya önerdiğiniz başka psu var mı vatandan olmak zorunda
OPP, OVP, OCP, UVP, SCP, OTP korumalarına sahip ve bu korumaların kalitelileri var.
550W PSU'su 12V kanalından 530W verebiliyor, +80 sertifikası ile en az %85 verimlilik ile gücü kullanıyor.
0.99 Aktif Güç Faktör Düzeltmesi ile beklenmedik güç akımlarında sistem bileşenlerinizi koruyor.
İçindeki kapasitörler de kaliteli, çok çeşitli şebeke gerilim desteğine (100-240 VAC) dayanan bileşenlere sahip devreler içeriyor.
PSU genel olarak iyi, alınabilir. Fakat bu fiyatı hak eder mi bilemem, daha iyi seçenekler olabilir bu fiyata.
Buna da bakabilirsiniz.
Zalman ZM550-GVII 550W 80+Bronze Güç Kaynağı Fiyatı (hepsiburada.com)

baltazar

80+ Platinum
En İyi Cevap
9
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,644
İsim
A.Ş.
İlgilendiği Kategoriler
Güç Kaynakları
OPP, OVP, OCP, UVP, SCP, OTP korumalarına sahip ve bu korumaların kalitelileri var.
550W PSU'su 12V kanalından 530W verebiliyor, +80 sertifikası ile en az %85 verimlilik ile gücü kullanıyor.
0.99 Aktif Güç Faktör Düzeltmesi ile beklenmedik güç akımlarında sistem bileşenlerinizi koruyor.
İçindeki kapasitörler de kaliteli, çok çeşitli şebeke gerilim desteğine (100-240 VAC) dayanan bileşenlere sahip devreler içeriyor.
PSU genel olarak iyi, alınabilir. Fakat bu fiyatı hak eder mi bilemem, daha iyi seçenekler olabilir bu fiyata.
Buna da bakabilirsiniz.
Zalman ZM550-GVII 550W 80+Bronze Güç Kaynağı Fiyatı (hepsiburada.com)
OCP OPP korumaları işe yaramıyor.
Gürültülü
Grup düzenlemeli.
Eski
Bu fiyata alınmamalı

𝐊𝐞𝐫𝐞𝐦

tedebbür ehli
Moderatör
En İyi Cevap
26
OCP OPP korumaları işe yaramıyor.
Gürültülü
Grup düzenlemeli.
Eski
Bu fiyata alınmamalı
Süs olarak yok, verimi diğer korumalara göre düşük olabilir ama var.
Gürültülü falan değil, 2017 öncesi eski sürüm ile karıştırma.
Primary Side'in topolojisi Double Forward, Secondary Side'in Group Regulation.
Bunu ben de biliyorum, diğer topolojilere göre daha düşük verimli olduğunu da biliyorum.
Bütçe belli, her grup düzenlemeli olmayan PSU'ya direkt kötü alınmaz demenize gerek yok.
O kadar da eski sayılmaz, 2 senelik. RMA oranı da gayet düşük, Fiyat konusunu zaten yorumda söyledim.

baltazar

80+ Platinum
En İyi Cevap
9
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,644
İsim
A.Ş.
İlgilendiği Kategoriler
Güç Kaynakları
Bunu ben de biliyorum, diğer topolojilere göre daha düşük verimli olduğunu da biliyorum.
Bütçe belli, her grup düzenlemeli olmayan PSU'ya direkt kötü alınmaz demenize gerek yok.
O kadar da eski sayılmaz, 2 senelik. RMA oranı da gayet düşük, Fiyat konusunu zaten yorumda söyledim.
2 senelik olduğuna bakma eskiden 2 sorunu düzeltip verdiler pcb tasarım eski. Keza cv serisi de öyle. DC to DC yok zaten. kendim kullanıyorum ses var. Double forward olsa ne olmasa ne yarım köprü kullanan psu kalmadı. Fiyat keza dediğin ve dediğim gibi pahalı. Basbayağı düşüğün düşüğü. Kötü bir psu. Ne diyelim iyi mi?

kandes22

80+ Platinum
En İyi Cevap
13

1606755569309.png

Galiba süs olarak var :D

Kaynak: https://www.techpowerup.com/review/corsair-vs650/5.html

baltazar

80+ Platinum
En İyi Cevap
9
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,644
İsim
A.Ş.
İlgilendiği Kategoriler
Güç Kaynakları
2 senelik olduğuna bakma eskiden 2 sorunu düzeltip verdiler pcb tasarım eski. Keza cv serisi de öyle. DC to DC yok zaten. kendim kullanıyorum ses var. Double forward olsa ne olmasa ne yarım köprü kullanan psu kalmadı. Fiyat keza dediğin ve dediğim gibi pahalı. Basbayağı düşüğün düşüğü. Kötü bir psu. Ne diyelim iyi mi?
Bu arada basbayağı OCP Ve OPP süs olarak var.

𝐊𝐞𝐫𝐞𝐦

tedebbür ehli
Moderatör
En İyi Cevap
26
Tek değişen şey sorunların düzelmesi değil, çoğu şey değişti.
Bir kere üreticisi değişti, ses sorunu hariç diğer özelliklerinde de iyileştirme var.
Sesli falan değil, Gray Unite olan -kendim de kullanıyorum- yeni VS serisinde böyle bir sorun yok.
Düşüğün düşüğü denilecek bir PSU değil, eksisi 12V gibi voltajı aldığımız kısmın grup düzenlemesi olması.
Fakat bütçe belli, "Yahu bunun topolojisi grup düzenlemesi, alınmaz." diyemiyoruz.
Bunların alayına baktım zaten, o yüzden öyle dedim.
Yoksa "En güzel şekilde çalışıyor, Corsair bir kere. 🥴" derdim.
Kendim kullandığım için VS550'yi güzelce araştırdım.
Zaten güncel PSU'larda Intel'in standartları var, korumalar IC'ler tarafından veriliyor.
Zorunlu korumaların hepsi olmak zorunda, diğerleri ise üreticiye bağlı.
Bunların hepsini VS550 güzelce karşılıyor, o yüzden sıkıntı yok.
1606757108952.png

baltazar

80+ Platinum
En İyi Cevap
9
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,644
İsim
A.Ş.
İlgilendiği Kategoriler
Güç Kaynakları
Bir kere üreticisi değişti, ses sorunu hariç diğer özelliklerinde de iyileştirme var.
Sesli falan değil, Gray Unite olan -kendim de kullanıyorum- yeni VS serisinde böyle bir sorun yok.
Düşüğün düşüğü denilecek bir PSU değil, eksisi 12V gibi voltajı aldığımız kısmın grup düzenlemesi olması.
Fakat bütçe belli, "Yahu bunun topolojisi grup düzenlemesi, alınmaz." diyemiyoruz.

Zaten güncel PSU'larda Intel'in standartları var, korumalar IC'ler tarafından veriliyor.
Alıntıyı görüntüle
Tamam OCP OVP var. Grup düzenlemesi önemli değil. Yapı eski değil yeni. Fiyatına pahalı değil ucuz. Zaten IC ve yonga denetleyici leri çok pahalı o nedenle PB gibi markalar koyamıyor. Zaten o nedenle İntelin belirlediği 16 ms'in altında. Testler yalan. Offff

kandes22

80+ Platinum
En İyi Cevap
13

Alıntıyı görüntüle

Baltazar yazınca fak ettim.

PWR_OK nasıl testi geçiyor?

ATX standartları 16 ms, VS 2018'de ise bu değer 9 ms civarı idi.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,086,687
Üyeler
172,721
Son üye
onderts
Top Bottom