Ckribrahim
Taç
- En İyi Cevap
- 1
Bu tarz ürünleri çok paylaşmam ama yorumları baya iyi o yüzden paylaşıyorum.
Hangi servis bakacak ki gerçek bile olsa
Burada karıştırılan bir olay var. Markaların verdiği ömür boyu garanti insan ömrü ile alakalı değil. Direk çeviriden kaynaklı bir hata bu. Hatta bu hatadan ww grubu arabalarında şanzıman yağını değiştirmeyenler olmuştu. Çünkü orada da benzer bir ibare ile şanzıman yağının ömürlük yağ olduğu bilgisi vardı. Orada kastedilen ömürlük üretici tarafından belirtilen normal kullanım süresi. Mesela üretici kulaklık için şu kadar saat kullanım ömrüdür diye bir şey tanımlamış olabilir. Şanzımanlarda da işte km ve yıl olarak aslında bir ömür verilmişti üretici tarafından. Ama ülkemin güzel insanları düz çeviri yapıp hiç nasılını sormadığı için senelerce bu hatadan çok insanın başı yandı. Ömürlük garanti diye bir şey varsa burada kastedilen üretici tarafından belirlenen asgari kullanım süresi yada asgari kullanım şartlarıdır.
Bilgilendirme için teşekkürler.Burada karıştırılan bir olay var. Markaların verdiği ömür boyu garanti insan ömrü ile alakalı değil. Direk çeviriden kaynaklı bir hata bu. Hatta bu hatadan ww grubu arabalarında şanzıman yağını değiştirmeyenler olmuştu. Çünkü orada da benzer bir ibare ile şanzıman yağının ömürlük yağ olduğu bilgisi vardı. Orada kastedilen ömürlük üretici tarafından belirtilen normal kullanım süresi. Mesela üretici kulaklık için şu kadar saat kullanım ömrüdür diye bir şey tanımlamış olabilir. Şanzımanlarda da işte km ve yıl olarak aslında bir ömür verilmişti üretici tarafından. Ama ülkemin güzel insanları düz çeviri yapıp hiç nasılını sormadığı için senelerce bu hatadan çok insanın başı yandı. Ömürlük garanti diye bir şey varsa burada kastedilen üretici tarafından belirlenen asgari kullanım süresi yada asgari kullanım şartlarıdır.
Rica ederim benim de bir akrabamı bu ömürlük hikayesine inandırmışlardı sonrasında baya masraf açılmıştı başına bende o sürede bunun tartışmasını yaptığımız için gidip baya araştırmıştım sonrasında bunun markalar tarafından yapılan bir satış stratejisi olduğunu aslında o ömürlük dedikleri süreyi tanımladıklarını görmüştüm. Bunu yapan markaların da zaten bir sürü özel şartı var.Bilgilendirme için teşekkürler.