CPU çok ısınıyor ama gpu hiç ısınmıyor

Apo42

80+
Reaksiyon skoru
2
Daha önce videoya aldığım için biliyorum. Aynı macun aynı usta aynı format aynı driverları kadar tekrar yaptım. Macunu bile aynı adama tekrar sürdürdüm ama nafile. Önceden video da aldığım FPS 68 en az 63 FPS'di CPU'um maksimum 85 derece AVG 75 dereceydi GPU'um AVG 75 dereceydi. Şimdiyse aldığım FPS Max 60 AVG 50 en az 49'u gördüm. CPU yanıyor zaten termal kasma bile veriyor. GPU'um ise 62 maksimum 65 derece çıldıracağım işlemcim alev alacak ekran kartının umurunda bile değil temizlik macun hepsini denedim aynı sistem aynı oyun her şey aynı şimdi niye bu değerler bu kadar düştü? Oyun grafik tabanlı tekrar diyorum. O gün FPS test yaptığımda ne varsa yine her şeyi aynı yaptım. Macunu o değerleri alırken de yeni değiştirmiştim şimdi de yeni değiştirdim şu macunu kullan demeyin macun aynı macunken niye bu kadar farklı değerler, her şey aynıyken değerler niye böylesine farklı bu ekran kartı niye güç vermiyor ben onu anlamıyorum. Ne yapmalıyım?

- Benim anladığım kadarıyla, işlemci sıcaklıktan darboğaz yapıyor, ondan dolayı ekran kartı tam verimli çalışmıyor ve bu sebeple öncekinden daha soğuk çalışıyor. Sadece sıcaklık değil, çektikleri gücü de (watt) önceki ile kıyaslasanız daha net bir değerlendirme yapabilirsiniz.
- Bir diğer ihtimal de güncellenen driverlar olabilir. Aynı format, aynı driver demişsiniz ama yüklediğiniz versiyonları aynı olmayabilir. Sorun bu olmamalı ama işte bir ihtimal olabilir. Son zamanlarda nvidia da driver konusunda rezillik yaşatıyor.
- Önceki kurulumda undervolt yapmış, şu an undervoltsuz kullanıyor olabilir misiniz?

Son düzenleme:
- Benim anladığım kadarıyla, işlemci sıcaklıktan darboğaz yapıyor, ondan dolayı ekran kartı tam verimli çalışmıyor ve bu sebeple öncekinden daha soğuk çalışıyor. Sadece sıcaklık değil, çektikleri gücü de (watt) önceki ile kıyaslasanız daha net bir değerlendirme yapabilirsiniz.
- Bir diğer ihtimal de güncellenen driverlar olabilir. Aynı format, aynı driver demişsiniz ama yüklediğiniz versiyonları aynı olmayabilir. Sorun bu olmamalı ama işte bir ihtimal olabilir. Son zamanlarda nvidia da driver konusunda rezillik yaşatıyor.
- Önceki kurulumda undervolt yapmış, şu an undervoltsuz kullanıyor olabilir misiniz?
Şarj aletle ilgili bir sorun olabilir mi ?

Şarj aletle ilgili bir sorun olabilir mi ?
Sanmam hocam. Yine de emin olamayız. Kontrol etmek için dediğim gibi güç tüketimlerini takip etmeniz daha sağlıklı olur. Çünkü her şeyi güç tüketimine göre yorumlayacaksınız;
- Güç tüketimi eskisi ile aynı iken sıcaklık artıyorsa soğutma sisteminde sorun vardır (Macun değişimi falan istiyor olabilir).
- Güç tüketimi arttığı için sıcaklık arttıysa yazılımsal ayarlarınızda farklılık oluşmuştur... vs vs.

Mevsimin değişmesini hesaba katman gerek. Bu sıcaklıkları aldığın mevsim hava koşulları neydi şimdi ne? Ben 44-45 alşıyordum hava 20 civarlarındaydı şimdi dışarısı 30 derece 50-55 arası alıyorum mesela.

Soğutucun ne bi de? Belki sıvı soğutucun varsa suyu azalmıştır.

Şuanda teyit ettim. Ekran kartı 1350 MHz den yukarıyı görmüyor sabit 1350 mhz

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,153,738
Üyeler
183,462
Son üye
ismailglsn
Geri