Neler Yeni

Yardım CPU FAN hızı nasıl 0 RPM yapabilirim ?

Jiyu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
380
İsim
Jiyu
Selamun aleykum , hayırlı geceler arkadaşlar.
Asus prime B650M-R anakart ve 7600 işlemci kullanıyorum.
Asus armoury crate uygulamasından fanlar sessiz mod olmasına rağmen %20'den aşağı inmiyor.
Bir şeyler izlerken ya da okurken fanların tamamen sessiz olmasını istiyorum. Nasıl yapabilirim ? Sizce yapmalı mıyım ?
7/24 kulaklık takamıyorum , bir şeyler izlerken ve okurken odaklanabilmek için 0 ses olsun istiyorum. Yardımcı olur musunuz ?
FSP CMT318 750w kasa ve psu var.

AirLife

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,412
İsim
Yunus Şahin
biostan olması lazım yanlış hatırlamıyorsam ya. Isınınca çalış diye. Tam hatırlayamadım.

• Beğen
Reaksiyonlar: Jiyu

corez

80+ Bronze
0 rpm isi olmaz , cpu calisirken bile isinir sessiz fan alman lazim bendeki fanlar 900rpmde fix donuyor 70 dereceye kadar 0 ses , anakartin elektirik sesi var fan sesi yok

• Beğen

Jiyu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
380
İsim
Jiyu
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
biostan olması lazım yanlış hatırlamıyorsam ya. Isınınca çalış diye. Tam hatırlayamadım.
Ben de biostan oluyor diye biliyorum fakat yanlış bir şey kurcalamak istemiyorum , çok anlamıyorum.
Pc hocasının bios ayarlarını yaptım , normalde laptop kullanıyorum sessiz mod alıyorum tamamen sessiz oluyor.
ama masaüstünde ise sessiz olmuyor %20'den aşağı inmiyor.
Öğrendiğim kadarıyla fanların çalışması iyi bir şey sanırım işlemci ısınmıyor vs ama sonuçta yük altında olmayacak.
Oyun oynamadığım ya da sistemi zorlamayacak bir şey yapmadığımda 0 ses olsun istiyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

0 rpm isi olmaz , cpu calisirken bile isinir sessiz fan alman lazim bendeki fanlar 900rpmde fix donuyor 70 dereceye kadar 0 ses , anakartin elektirik sesi var fan sesi yok
70 dereceye kadar 900 rpm'de nasıl 0 ses oluyor ? 900 rpm duyulan bir ses ? kulaklık takmadan bir şey okurken odağım kayboluyor.
G-HELPER kullanıyordum armoury crate yerine , sessiz mod 0 rpm oluyordu hiç ses olmuyordu ve çok iyiydi.
ama masaüstüde g-helper kullanamıyorum :(

corez

80+ Bronze
Ben de biostan oluyor diye biliyorum fakat yanlış bir şey kurcalamak istemiyorum , çok anlamıyorum.
Pc hocasının bios ayarlarını yaptım , normalde laptop kullanıyorum sessiz mod alıyorum tamamen sessiz oluyor.
Öğrendiğim kadarıyla fanların çalışması iyi bir şey sanırım işlemci ısınmıyor vs ama sonuçta yük altında olmayacak.
Oyun oynamadığım ya da sistemi zorlamayacak bir şey yapmadığımda 0 ses olsun istiyorum.

70 dereceye kadar 900 rpm'de nasıl 0 ses oluyor ? 900 rpm duyulan bir ses ? kulaklık takmadan bir şey okurken odağım kayboluyor.
G-HELPER kullanıyordum armoury crate yerine , sessiz mod 0 rpm oluyordu hiç ses olmuyordu ve çok iyiydi.
Ben kulaklik felan takmiyorum aktif 2 pc calisiyor kapali yada acik sekilde sesi hicbir sekilde yok

• Beğen

Jiyu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
380
İsim
Jiyu
Ben kulaklik felan takmiyorum aktif 2 pc calisiyor kapali yada acik sekilde sesi hicbir sekilde yok
Thermarlight burst assasin hava soğutucu var , fanlar çalışırken sessiz olmuyorsa fanları nasıl kapatabilirim ?
fanları kapatırsam bir şey olur mu ? ya da %20 yerine %3-5 nasıl yapabilirim ?
Amacım oyun oynamadığımda ya da sistemi zorlamadığımda hiç ses olmaması..

corez

80+ Bronze
Thermarlight burst assasin hava soğutucu var , fanlar çalışırken sessiz olmuyorsa fanları nasıl kapatabilirim ?
fanları kapatırsam bir şey olur mu ? ya da %20 yerine %3-5 nasıl yapabilirim ?
Amacım oyun oynamadığımda ya da sistemi zorlamadığımda hiç ses olmaması..
belli fanlar %3 5 e düsmüyor bendede ses takıntısı var be quiet fan aldım cözdüm kule tipi sogutucuda ayrıca tüm kasa fanları degiştirdm

• Beğen

AirLife

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,412
İsim
Yunus Şahin

Sistem boşta bile 40-50 derecede çalışır. 7000 serisi ısınıyor biraz. Yani sen kapatsan bile ısınır, bu sefer daha yüksek hızda çalışır.

• Beğen

Jiyu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
380
İsim
Jiyu
Sistem boşta bile 40-50 derecede çalışır. 7000 serisi ısınıyor biraz. Yani sen kapatsan bile ısınır, bu sefer daha yüksek hızda çalışır.
40-50 derece olması sorun olur mu ki ? yani fanlar kapalı ama sıcaklık 40-50 olursa pc'ye zararı olur mu ?
sessiz olmasının yolu yok mu :/ odaklanamıyorum ya biostan şöyle ayarlar yapılmıyor mu ?
mesela 45 dereceyi geçerse fanlar çalışsın gibi

AirLife

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,412
İsim
Yunus Şahin
40-50 derece olması sorun olur mu ki ? yani fanlar kapalı ama sıcaklık 40-50 olursa pc'ye zararı olur mu ?
sessiz olmasının yolu yok mu :/ odaklanamıyorum ya biostan şöyle ayarlar yapılmıyor mu ?

Boşta soğutucu çalışırken bile bu derece de olur. Yani sen boşta bir şey yapmasan bile 45'i geçebilir. Ama yine de biostan dene. Zarar gelmez.

• Beğen

corez

80+ Bronze
o pcde fanı calıstırmadıgında 40 45 derece calısan cpu boşta bile daha yüksek sıcaklıklara cıkıcacaktır o yuzden fan 0 rpm diye olmaz

• Beğen

Jiyu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
380
İsim
Jiyu
Boşta soğutucu çalışırken bile bu derece de olur. Yani sen boşta bir şey yapmasan bile 45'i geçebilir. Ama yine de biostan dene. Zarar gelmez.
biostan yanlış bir şey yapmak istemiyorum , kesin bilgisi olan var mı ? ne yapacağım biosa girip

o pcde fanı calıstırmadıgında 40 45 derece calısan cpu boşta bile daha yüksek sıcaklıklara cıkıcacaktır o yuzden fan 0 rpm diye olmaz
google , youtube açıkken de çok yüksek olur mu ?
oyun falan kapalı iken 0 ses olması için ne yapabilirim ?
fanlar %20'den aşağı inmiyor sessiz modda , %5 olsun bari :(

corez

80+ Bronze
biostan yanlış bir şey yapmak istemiyorum , kesin bilgisi olan var mı ? ne yapacağım biosa girip

google , youtube açıkken de çok yüksek olur mu ?
oyun falan kapalı iken 0 ses olması için ne yapabilirim ?
fanlar %20'den aşağı inmiyor sessiz modda , %5 olsun bari :(
dostum ses takıntın varsa be quiet fanlarından al 900 rpm sabitlersin 0 ses herhangi bir ortalıga ses eklemiyor senin fanın rolanti sesi var oldugu icin rahatsız oluyorsun , fan kapalıyken cpu cok ısınır ısındıkca ısınır fanı kapatamazsın düsütkdede olsa calısmak zorunda

• Beğen
Top Bottom