Yardım Cpu/gpu overclock için yardım

mertyohei

80+
Reaksiyon skoru
1
Bütçe
5
Selam arkadaşlar ben 3 ay önce bir sistem topladım, msi gaming x trio rtx 4070, ryzen 7 7800x3d, asus b650-a soğutmalı anakart, msi 360mm sıvı soğutucu vesaire vesaire, yanında birde 540hz monitör aldım, valorant oynuyorum ve bu monitörden tam verim almak istiyorum. Bayağı uğraştım bios güncelledim biostan XMP (docp olarak geçiyor asusta) açtım ryzen masterden ayar yaptım ekran kartınıda msi uygulamasından oto ocledim, driverlar falan güncel onuda sormayın, Fps 450-600 arası geziniyor ama 400leri gördüğüm oluyor. yani bunu nasıl çözebilirim stabil 540 üstü fps alabileceğim bir yöntem var mı, oyunda gpu kullanımı %45 ve cpu %35 civarı gösteriyor, bilen birine götürüp ona mı ocletmeliyim? Yani ekran kartından anakartına kadar soğutmalı + sıvı soğutuculu sistem aldık hani yayında açacağım ve fpsin stabil 500 üstü kalmasını istiyorum, sonuna kadar oclemek istiyorum

Valorantta performans artışı istiyorsan, ekran kartını orjinal değere çeviriceksin. Ekran kartını OC edersen işlemci odaklı oyunlarda işlemci bir tık daha zorlanır ve o oyun için yaptığın OC zarar olur.

Sadece işlemci OC yap performansın artar.

Valorantta ekran kartı o.c. fps arttırıyor dene görürsün
Valorantta performans artışı istiyorsan, ekran kartını orjinal değere çeviriceksin. Ekran kartını OC edersen işlemci odaklı oyunlarda işlemci bir tık daha zorlanır ve o oyun için yaptığın OC zarar olur.

Sadece işlemci OC yap performansın artar.

Valorantta ekran kartı o.c. fps arttırıyor dene görürsün

Belli durumlarda arttırır elbet. Ama burda ekran kartı çok yüksek zaten, işlemci tam anlamıyla ekran kartını kullansa 700 FPS leri görür bunla. Bu yüzden işlemci OC yapması istediği performansa onu yaklaştırır. Ekran kartını OC ederse işlemci OC nun anlamı kalmaz.

Belli durumlarda arttırır elbet. Ama burda ekran kartı çok yüksek zaten, işlemci tam anlamıyla ekran kartını kullansa 700 FPS leri görür bunla. Bu yüzden işlemci OC yapması istediği performansa onu yaklaştırır. Ekran kartını OC ederse işlemci OC nun anlamı kalmaz.
Ben denediğimde ortalama ve 0.1 fps i arttırmıştı

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,175,382
Üyeler
186,616
Son üye
Fruxy
Geri