Neler Yeni

CPU güçlendirdim performans artmadı ve kullanım %100

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Arda
Merhaba,

Öncelikle yaşadığım sorun şu: Eski işlemcim Ryzen 3 3200G idi ve artık ömrünü doldurdu. FIFA oynarken işlemci kullanımı sürekli %100 oluyor, bu da drop yememe ve oyunun yavaşlamasına sebep oluyordu. Bunun üzerine işlemcimin ekran kartımdan daha zayıf olduğunu ve darboğaz yaptığını düşündüm. İdareten bir yükseltme yapmaya karar verdim ve Ryzen 5 3600 aldım.

Bilgisayarıma bakım yaptırıp termal macun yenilettim. Ancak eve gelip test ettiğimde performansın birebir aynı kaldığını fark ettim. İşlemci kullanımı oyunda hâlâ %100'e çıkıyor, FPS artmadı ve oyun yine yavaşlıyor.

Bu sorunu çözmek için ne yapmam gerekiyor? Bilgisayarımı tamamen değiştirene kadar en azından işimi görsün istiyorum. Sistem bileşenlerim şu şekilde, oyunlar SSD'ye kurulu:

Teşekkür ederim, yardımınızı bekliyorum.

PSU'dan şüpheleniyorum ben 500W gameforce diye bir marka.
GTX 970
R5 3600
ANA KART BİOSTAR A320 MH
16 GB RAM TEK SLOT TAKILI
PSU Gameforce GF500 500W
Mesaj otomatik birleştirildi:

Lütfen yardımcı olun+

SpeedCar

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,042
İsim
Eymen Gürel
Merhaba,

Öncelikle yaşadığım sorun şu: Eski işlemcim Ryzen 3 3200G idi ve artık ömrünü doldurdu. FIFA oynarken işlemci kullanımı sürekli %100 oluyor, bu da drop yememe ve oyunun yavaşlamasına sebep oluyordu. Bunun üzerine işlemcimin ekran kartımdan daha zayıf olduğunu ve darboğaz yaptığını düşündüm. İdareten bir yükseltme yapmaya karar verdim ve Ryzen 5 3600 aldım.

Bilgisayarıma bakım yaptırıp termal macun yenilettim. Ancak eve gelip test ettiğimde performansın birebir aynı kaldığını fark ettim. İşlemci kullanımı oyunda hâlâ %100'e çıkıyor, FPS artmadı ve oyun yine yavaşlıyor.

Bu sorunu çözmek için ne yapmam gerekiyor? Bilgisayarımı tamamen değiştirene kadar en azından işimi görsün istiyorum. Sistem bileşenlerim şu şekilde, oyunlar SSD'ye kurulu:

Teşekkür ederim, yardımınızı bekliyorum.

PSU'dan şüpheleniyorum ben 500W gameforce diye bir marka.
GTX 970
R5 3600
ANA KART BİOSTAR A320 MH
16 GB RAM TEK SLOT TAKILI
PSU Gameforce GF500 500W

Lütfen yardımcı olun+
%100 kullanım bir sorun teşkil etmez.
İşlemci değişiminden sonra format atıldı mı?

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Arda
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
%100 kullanım bir sorun teşkil etmez.
İşlemci değişiminden sonra format atıldı mı?
Hayır, format atmadım, işlemciyi yeni taktım. Ancak %100 kullanımın sorun olmadığını söylemişsiniz, fakat oyun ayarları ve grafikler aynı olmasına rağmen işlemcim güçlendiği halde kullanımın azalması gerekmez mi? YouTube'daki testlere baktım, benimkinde olduğu gibi %100 değil.

voltajlarda sorun oldugunu dusunuyorum

Dahası  
Reaksiyon skoru
134
İsim
fb düşmanı
tek slot ram sıkıntı bir kere onu çiftlemen lazım. işlemci kullanımın için de tüm çekirdeklere bakmak lazım

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Arda
tek slot ram sıkıntı bir kere onu çiftlemen lazım. işlemci kullanımın için de tüm çekirdeklere bakmak lazım
tüm cekirdekler 100 hocam ram ciftlemek lazım dogruda elbet bi performans artışı olması gerekmiyormu birebir aynı değerler

Dahası  
Reaksiyon skoru
134
İsim
fb düşmanı
tüm cekirdekler 100 hocam ram ciftlemek lazım dogruda elbet bi performans artışı olması gerekmiyormu birebir aynı değerler
darboğaz yapan ram büyük ihtimalle ondan artmaması normal olabilir.arka planda başka neler çalışıyor %100 olması gaarip

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Arda
darboğaz yapan ram büyük ihtimalle ondan artmaması normal olabilir.arka planda başka neler çalışıyor %100 olması gaarip
başka çalışan bir şey yok hocam sadece fifa açık birebir aynı oyun fragpunk girdim mesela yeni oyun fps'im hala aynı sadece oyun açıyorum bir fark olmuyor

test vsyr yapıp bi uygulamadan anlayamazmıyız neden kaynaklandıgını

ilyaskocc

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
184
İsim
ilyas koç
MSI Afterburner kullanarak oyun içinde değerleri ss atsana

Dahası  
Reaksiyon skoru
134
İsim
fb düşmanı
başka çalışan bir şey yok hocam sadece fifa açık birebir aynı oyun fragpunk girdim mesela yeni oyun fps'im hala aynı sadece oyun açıyorum bir fark olmuyor

görev yöneticisinden hangi uygulamaların hangi kaynakları tükettiğini görebilirsin

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Arda
MSI Afterburner kullanarak oyun içinde değerleri ss atsana
1742403681350.png

zaten ss almıstım az önce bakın

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Arda

ilyaskocc

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
184
İsim
ilyas koç
orjinal hocam torrent oynuyor olsam zaten diger oyunlarda böyle bi sorun olmazdı her oyunda aynı hiç bi artış yok neyse o hala
İşlemcinin değiştiğine emin miyiz ? Başkasına değiştirtmişsiniz sanırım. CPU-Z den bi baksanıza

İşlemci değişmişse anakartta bir sıkıntı var gibi tam güçte çalışıyor olabilir sürekli. Bios sıfırlamayı deneyebilirsiniz

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,076,671
Üyeler
171,081
Son üye
serdarraadgıq1
Top Bottom