Yardım Cpu ve cha fan nedir ?

CrowleyS

80+
Reaksiyon skoru
71
Bütçe
5
Selamlar

Sıvı soğutma fanında cırıltılı sesler geliyor. Bundan dolayı bios kısımlarında kontrol etmek istediğimde 2 adet kısım var bunlar nedir acaba? onun haricinde pc yi açtığımda fan takılı kalıyor çalışmıyor ama ses de gelmiyor.

Cpu ve cha fan nedir ?
ilk resimdeki fan çalışmasa problem olur mu ? ve sıvı soğutma çalışır mı ?

teşekkürler

Gamebooster soğutucu almışsın, cızırtılı sesler normal :D

CHA_FAN ve CPU_FAN anakart üzerinde fan ve soğutucular için pinlerdir, BIOS'ta da kendi adlarıyla görünürler. O grafik de sıcaklığa göre dönüş hızı eğrisi.

O fan çalışmalı ki radyatör içindeki sıcak sıvının ısısı dışarı atılsın ve sıcaklıklar düşsün.

Gamebooster soğutucu almışsın, cızırtılı sesler normal :D

CHA_FAN ve CPU_FAN anakart üzerinde fan ve soğutucular için pinlerdir, BIOS'ta da kendi adlarıyla görünürler. O grafik de sıcaklığa göre dönüş hızı eğrisi.

O fan çalışmalı ki radyatör içindeki sıcak sıvının ısısı dışarı atılsın ve sıcaklıklar düşsün.
Hocam ilk başta sessiz çalışıyordu 1-2 gün önce cızırtı başladı. Fan bazen dönüyor bazen takılı kalıyor vurunca hareket ediyor. Neyden kaynaklı olabilir. Fan sanki kasıntı hareket ediyor durarken bile aniden duruyor gibi ön fanlar pc kapandıktan 10-20 sn sonra duruyor ama sıvı soğutma fanı kapandıktan 5 sn sonra duruyor.

Hocam ilk başta sessiz çalışıyordu 1-2 gün önce cızırtı başladı. Fan bazen dönüyor bazen takılı kalıyor vurunca hareket ediyor. Neyden kaynaklı olabilir. Fan sanki kasıntı hareket ediyor durarken bile aniden duruyor gibi ön fanlar pc kapandıktan 10-20 sn sonra duruyor ama sıvı soğutma fanı kapandıktan 5 sn sonra duruyor.

Gamebooster soğutucu kullanıyorsun, ne idüğü belirsiz yani. Sorunu direkt soğutucunun kendisinde görüyorum.

İşlemci olarak 11700 kullanıyorum sizce gerek var mıdır sıvı soğutmaya? Stock fan kullansam yeterli olur mu?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,201,171
Üyeler
190,871
Son üye
outofnick
Geri