Neler Yeni

CRC yükseliyor nasıl düşürebilirim ?

OrkunJJ

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,746
İsim
Orkun
Bu kaç saatlik kullanım? yukarda yazması gerek
1675805401887.png

1675805388178.png

OrkunJJ

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,746
İsim
Orkun
1 günde 126 crc hemde 4 db de çok iyi. Şanslınız bir cok insan 8 db de bile 1000 crc leri görüyor hemde saatte. Bu değerlerde kullanmanızda hiçbir problem yok
Benim fikrimce bu CRC nin yüksek olması yanlış kablolama yapılmasından kaynaklanıyor. Benim daireme çekilen kablo yani modemime gelen telefon kablosunu direk ek yaparak çekmişlerdi. Hızım düşüktü ve ara ara kopma sorunu yaşıyordum. Kabloyu kestim tekrardan ek yaptım ve üzerini lehimledim. Elektrik bandıyla da güzelce izole ettim. Hattım şuan çok stabil.

Ahmet Ckr

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Ahmet
Benim fikrimce bu CRC nin yüksek olması yanlış kablolama yapılmasından kaynaklanıyor. Benim daireme çekilen kablo yani modemime gelen telefon kablosunu direk ek yaparak çekmişlerdi. Hızım düşüktü ve ara ara kopma sorunu yaşıyordum. Kabloyu kestim tekrardan ek yaptım ve üzerini lehimledim. Elektrik bandıyla da güzelce izole ettim. Hattım şuan çok stabil.
Ülkemizde işçilik malesef. Crc hataları genelde kablolama sorunlarından dolayı olur. Siz şanslısınız tek kabloda çözmüşsünüz. Eviniz ana kutuya yakın olduğu için pek sorun yaşamazsınız ztn. Snr marginin altındaki line ana hatta olan uzaklıktır. 4.8 yakın bir değer.

OrkunJJ

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,746
İsim
Orkun
Yönetim kısmından ayarlarını paylaşabilir misin?
Valla dostum şuan asus modemimin bulunduğu evimde değilim o yüzden paylaşamıyorum malesef. Bilgisayara bakarım fotoğraflar varsa bulabilirsem paylaşırım.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam asus bu dsl modemlerde crc basma kronik gibi problemler mevcut. Fakat modem değiştiremem ben dersen 1 günde oluşan bu crc olayı ideal ama hiç olmasın dersen kabloları değiştirmeyi denede bilirsin
CRC ile ilgili sorunum yok zaten. Çok ince ayarlar yaptığımdan diğer arkadaşlar çok yüksek crc alırsın vs. diyorlardı. Bilgisayara giden kablo cat8, telefon kutusundan modeme gelen kablo cat5a ya da cat6. Fazlasıyla bana yetiyordu. Modemden bilgisayar a neden cat8 kullandığımı sorarsan elektrik kabloları, prizlerin ve televizyon arkasından geçtiği için daha stabil bir bağlantı alabilmek için cat8 tercih ettim.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,021,337
Üyeler
161,838
Son üye
mkty yılmaz
Top Bottom