Neler Yeni

Creatin saç dökülmemi hızlandırır mı?

yagoylmz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
28
İsim
Yağız Yılmaz
Baba tarafımdan herkes kel fakat ana tarafımın saç yapısı dalgalı kıvırcık şeklinde ve benim de saçlarım öyle. 20 yaşındayım saç dökülmem normal seviyede var. Dolaylı yoldan saç dökülmesini arttırdığını gördüm. Bu durum hurafe mi yoksa gerçek mi? ( İnfo: Babamın saçlar 20 yaşındayken çoktan kelleşmeye başlamış.)

TyShame

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
633
İsim
Halil
İlgilendiği Kategoriler
Tarih, Felsefe, Mobil Bilgisayarlar, Oyunlar
Baba tarafımdan herkes kel fakat ana tarafımın saç yapısı dalgalı kıvırcık şeklinde ve benim de saçlarım öyle. 20 yaşındayım saç dökülmem normal seviyede var. Dolaylı yoldan saç dökülmesini arttırdığını gördüm. Bu durum hurafe mi yoksa gerçek mi? ( İnfo: Babamın saçlar 20 yaşındayken çoktan kelleşmeye başlamış.)
Testesteron seviyen arttıkça dht hormonun artar bu da saç dökülmesini hızlandırır hızlandırır da demeyelim yeni saç çıkmasını azaltır bu da kafada seyrelmeye yol açar. Yani sen spor yaptığında otomatik olarak saç dökülmesini tetikliyorsun çünkü ağırlık kaldırdığında vücudun testesteron salgılıyor. Creatine gelince creatine araştırmalarda dht hormonunu bir nebze arttırsa da ki bu seviye normal görülen seviyeleri yapılan testlerde aşmamıştı testesteron hormonunu arttırmaz bu da teknik olarak senin saçlarını dökmez. Creatine kullanırken dikkatli olup genede kaliteli şampuan ve yeterli su alımına dikkat edilmeli ki bence 5g creatine için +500ml su iç böbrek sağlığın önemli. Yani sen spor yaptığında zaten saçlarının dökülmesini hızlandırıyorsun çünkü vücudun testesteron salgılıyor creatine almayayım saçlarım dökülür kafasındaysan kullanma performans alayım kafasındaysan kullan gitsin nolacak.

Cevdet Sunay

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
25,142
İsim
Hakan
Testesteron seviyen arttıkça dht hormonun artar bu da saç dökülmesini hızlandırır hızlandırır da demeyelim yeni saç çıkmasını azaltır bu da kafada seyrelmeye yol açar. Yani sen spor yaptığında otomatik olarak saç dökülmesini tetikliyorsun çünkü ağırlık kaldırdığında vücudun testesteron salgılıyor. Creatine gelince creatine araştırmalarda dht hormonunu bir nebze arttırsa da ki bu seviye normal görülen seviyeleri yapılan testlerde aşmamıştı testesteron hormonunu arttırmaz bu da teknik olarak senin saçlarını dökmez. Creatine kullanırken dikkatli olup genede kaliteli şampuan ve yeterli su alımına dikkat edilmeli ki bence 5g creatine için +500ml su iç böbrek sağlığın önemli. Yani sen spor yaptığında zaten saçlarının dökülmesini hızlandırıyorsun çünkü vücudun testesteron salgılıyor creatine almayayım saçlarım dökülür kafasındaysan kullanma performans alayım kafasındaysan kullan gitsin nolacak.
Salgıladıgın dht saç hücrelerine gitmiyor kı dostum kanında artan dht saç koklerıne gıtmıyor sac koklerınde olusan dht dokuyor ve dht hücrenin icinde kullanılıyor diğer hormonlar gibi değil üretildiği yerde kullanılıyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
201
İsim
Alim sevgen
İlgilendiği Kategoriler
Futbol
Şaçın biraz daha geç çıkabilir ama dökülme olayını zannetmiyorum

Kürşat K.T.K

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,600
İsim
Kürşat
İlgilendiği Kategoriler
Elektrik elektronik sistemleri - Bilgisayar Sistemleri - İnternet Hizmetleri Teknik Destek - Teknolojiye dair her şey
Instagram
kursat.kutukcu
Facebook
kursat.kutukcu.1
Kreatin htp hormonu salgılar bu da saç dökmesi değil ama sacın uzamasını bir tık yavaşlatır yani kreatin saç dökmez öyle bir şey yok bu hormon antrenman yaparken dahi salgılanıyor zaten korkacak bişey yok

yagoylmz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
28
İsim
Yağız Yılmaz
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
teşekkürler deneyeceğim bakalım. 1 ay sonra yazarım dökülme vs olursa. olacağına bende inanmıyorum tekrardan teşekkürler.

Pukiina

80+ Bronze
Hocam dökülme vs varsa tekrar uzamasını istiyorsan eğer o dedikleri tam doğru değil. Ama daha hızlı çözümleri de var hint yağı ve aktarlarda saç için uzaması vs gibi sabunlar satılıyor onları da deneyebilirsin.

yagoylmz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
28
İsim
Yağız Yılmaz
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam dökülme vs varsa tekrar uzamasını istiyorsan eğer o dedikleri tam doğru değil. Ama daha hızlı çözümleri de var hint yağı ve aktarlarda saç için uzaması vs gibi sabunlar satılıyor onları da deneyebilirsin.
saç uzamasında sıkıntım yok. fakat saçlarım uzadığında çok daha dökülüyor o yüzden bağlanacak seviyeye geldiği gibi kesiyorum.

yagoylmz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
28
İsim
Yağız Yılmaz
Neredeyse 1 ay oldu kullanalı. Saçımda ciddi dökülmeler var. Fakat verdiği güç beni tatmin eden bir seviyede. Saçım uzundu yakın zamanda kestirdim. Kestirdikten sonra saçımdaki açıklıkları daha net fark etmeye başladım. Belli bir süre ara vereceğim umarım saçlarım tekrardan çıkar :/

A.Arif

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
521
İsim
Arif
Neredeyse 1 ay oldu kullanalı. Saçımda ciddi dökülmeler var. Fakat verdiği güç beni tatmin eden bir seviyede. Saçım uzundu yakın zamanda kestirdim. Kestirdikten sonra saçımdaki açıklıkları daha net fark etmeye başladım. Belli bir süre ara vereceğim umarım saçlarım tekrardan çıkar :/
Saçlarının dökülme nedeni kesin olarak kreatinden denilemez. Kendin söylüyorsun saçlarım uzun diye muhtemelen saçının dökülme nedeni uzun olması. Aynısı benim kardeşimde de vardı saçlarını bi hayli uzatmıştı. Kreatin falan kullanmamasına rağmen de deli gibi saç dökülmesi yaşıyordu. Saç köklerin eğer zayıfsa uzatırsan dökülür bunu kreatine bağlamak yanlış olur.

yagoylmz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
28
İsim
Yağız Yılmaz
sizce ne yapmaliyim. doktora gitsem anlasilir mi?

A.Arif

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
521
İsim
Arif
sizce ne yapmaliyim. doktora gitsem anlasilir mi?
Doktora gitmen mantıklı olabilir. Saçının dökülme nedenini sana söyler ona göre bi saç bakım ürünü tavsiye eder muhtemelen. Ayrıca ailenizde kellik varsa zaten saçlarınız illaki dökülecektir bunu unutmayın.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,016,592
Üyeler
161,096
Son üye
vuslat07
Top Bottom