CS2 16:9 mu oynanmalı

bugraax

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
70
Normalde 4:3 oynuyorum 1440x1080 bugün video falan izledim 16:9 çektim oyun aşırı yavaş geldi alışamadım. Ve 1280x960'a çektim 1440x1080'den daha iyi oynamaya başladım. Sizce 16:9 alışılmalı mı? Videolarda 16:9 artık daha avantajlı olduğunu gördüm.

Normalde 4:3 oynuyorum 1440x1080 bugün video falan izledim 16:9 çektim oyun aşırı yavaş geldi alışamadım. Ve 1280x960'a çektim 1440x1080'den daha iyi oynamaya başladım. Sizce 16:9 alışılmalı mı? Videolarda 16:9 artık daha avantajlı olduğunu gördüm.
16:9 angle açısından her zaman daha avantajlıydı orada değişen bir şey yok. Biz oyunu oynamaya başladığımızda CRT monitörler sadece 4:3 olduğu için bunu yanımızda getirdik. Yoksa 16:9'a alışan birisi 4:3e göre daha avantajlı. Ama nasıl alıştıysan o şekilde oynayabilirsin.

Hocam ben sana avantaj ve dezavantajları yazayım, bundan hangisini istediğini sen seç

4:3 :
+ Kafalar büyük gözükür ve duran rakipleri vurman kolaylaşır
+ yüksek FPS
+ Eski alışkanlık
- Karakterler olduğundan hızlı gözükür
- görüş alanın küçük olur
- kötü çözünürlük
16/9:
+ Karakterler yavaş hareket eder ve hareketli rakipleri vurman kolaylaşır
+ geniş görüş alanı
+ yüksek çözünürlük
+ CS2 16:9 için yapılmıştır. optimizasyonları daha iyi.
- Kafalar küçük olduğundan duran rakipleri vurman biraz daha zordur
- Düşük FPS (optimizasyon iyi olduğu için cs go daki kadar düşük FPS alınmaz. Fark daha az yani.

CS2 biraz bozuk oyun. herkes koşarak vuruyor. csgo da bu kadar fazla değildi bu. O yüzden çoğu kişi 4:3 kullanırdı. ama şimdi asıl mesele hareketli rakipleri vurmak olunca 16:9 avantajı ortaya çıkıyor. Duran rakibi zaten bir şekilde vurursun ancak hareketli rakibi vurmayı kolaylaştırmak oyununa katkı sağlıyor. Ben 6-7 yıldır 4:3 oynarken 1-2 ay önce bu sebeplerden dolayı 16:10 a geçiş yaptım (monitörümde bu daha iyi oldu). Fps ile ilgili pek sıkıntı yaşamadım. oyunu önceden pixellerle oynuyormuşum onu farkettim. Önceden fps takıntım vardı. Monitör 240 hz olmasına rağmen daha da fazlasını istiyordum. Şimdi 16:10 full çözünürlükte orta ayarlarda yine 240 FPS i görebildiğim için bence 16:9/16:10 daha mantıklı

Hocam ben sana avantaj ve dezavantajları yazayım, bundan hangisini istediğini sen seç

4:3 :
+ Kafalar büyük gözükür ve duran rakipleri vurman kolaylaşır
+ yüksek FPS
+ Eski alışkanlık
- Karakterler olduğundan hızlı gözükür
- görüş alanın küçük olur
- kötü çözünürlük
16/9:
+ Karakterler yavaş hareket eder ve hareketli rakipleri vurman kolaylaşır
+ geniş görüş alanı
+ yüksek çözünürlük
+ CS2 16:9 için yapılmıştır. optimizasyonları daha iyi.
- Kafalar küçük olduğundan duran rakipleri vurman biraz daha zordur
- Düşük FPS (optimizasyon iyi olduğu için cs go daki kadar düşük FPS alınmaz. Fark daha az yani.

CS2 biraz bozuk oyun. herkes koşarak vuruyor. csgo da bu kadar fazla değildi bu. O yüzden çoğu kişi 4:3 kullanırdı. ama şimdi asıl mesele hareketli rakipleri vurmak olunca 16:9 avantajı ortaya çıkıyor. Duran rakibi zaten bir şekilde vurursun ancak hareketli rakibi vurmayı kolaylaştırmak oyununa katkı sağlıyor. Ben 6-7 yıldır 4:3 oynarken 1-2 ay önce bu sebeplerden dolayı 16:10 a geçiş yaptım (monitörümde bu daha iyi oldu). Fps ile ilgili pek sıkıntı yaşamadım. oyunu önceden pixellerle oynuyormuşum onu farkettim. Önceden fps takıntım vardı. Monitör 240 hz olmasına rağmen daha da fazlasını istiyordum. Şimdi 16:10 full çözünürlükte orta ayarlarda yine 240 FPS i görebildiğim için bence 16:9/16:10 daha mantıklı
1280*1024 nasıl? Yıllardır bu çözünürlükteyim hiç de başarısız olmadım.

16:9 oynarken kendi karakteriniz de dahil, oyunun akışı 4:3'e göre yavaş gözükür.
4:3 oynarken çok daha seri hareket ediyormuş gibi gözükür.
Fakat bunun şöyle bir avantajı var. Rakipler daha yavaş hareket ediyor gibi gözüktüğü için, hareketli rakibi vurmanız daha kolay olur.

4:3'de çözünürlük düşük olacağı için, PC'deki yük işlemciye biner. Ekran kartı tam performansını kullanamaz. Bu tarz oyunlarda işlemci genelde ön planda olur. Daha yüksek fps için genelde işlemciye yük bindirilir. Fakat cs2 optimizasyonu kötü bir oyun olduğu için bu kısım csgo da kaldı.

Fakat şöyle bir durum var. Eğer siz oyunu uzun süredir oynuyorsanız ve 4:3'e alıştıysanız. 16:9'a geçtiğinizde sensitivity ayarınızı değiştirmeniz gerekecek. Crosshair'inizin de görünüşü değişecek. Eğer bunları sorun etmiyorsanız ve çok kasmadan oynuyorsanız 16:9'u deneyin, alışamazsanız 4:3 dönersiniz. Ben öyle yapmıştım.

Son düzenleme:
1280*1024 nasıl? Yıllardır bu çözünürlükteyim hiç de başarısız olmadım.
Hocam o alışkanlık meselesi. Ben de 4:3 deyken o tarz çözünürlükte oynuyordum. 16:10 a alıştıktan sonra bir daha ona geçemem gibi geliyor. Çünkü uzak mesafede ben rakibi değil pixelini görüyormuşum. yüksek çözünürlüğe geçince bunu fark ettim. Oyundan keyif almaya baktığım için bu şekilde oynuyorum. Bu arada seçkin rankım 20k

• Beğen
Reaksiyonlar: Enco
Hocam o alışkanlık meselesi. Ben de 4:3 deyken o tarz çözünürlükte oynuyordum. 16:10 a alıştıktan sonra bir daha ona geçemem gibi geliyor. Çünkü uzak mesafede ben rakibi değil pixelini görüyormuşum. yüksek çözünürlüğe geçince bunu fark ettim. Oyundan keyif almaya baktığım için bu şekilde oynuyorum. Bu arada seçkin rankım 20k
Maşallah size :)

Geri