CS2 16:9 vs 4:3 görüşlerim

Splixson

80+ Silver
Reaksiyon skoru
1,427
CS:GO döneminden beri oyunu 4:3 oynuyorum ve son haftalarda bir değişiklik yapayım dedim ve 16:9 geçtim. Sonuç kesinlikle 4:3'ten çok daha iyiydi, gerek spray kontrolü gerek spray transferi veya peek olayı çok iyi olmuş. Oyun resmen akıyor oyuncular daha yavaş ve daha kolay vurulabiliyor ekstra görüş açısı da cabası. Ayrıca oyun içerisindeki fps yükseldi ve laglar gitti daha keskin bir görüntü görüyorum. 16:9 cs2'de kesinlikle doğru tercih.

CS:GO döneminden beri oyunu 4:3 oynuyorum ve son haftalarda bir değişiklik yapayım dedim ve 16:9 geçtim. Sonuç kesinlikle 4:3'ten çok daha iyiydi, gerek spray kontrolü gerek spray transferi veya peek olayı çok iyi olmuş. Oyun resmen akıyor oyuncular daha yavaş ve daha kolay vurulabiliyor ekstra görüş açısı da cabası. Ayrıca oyun içerisindeki fps yükseldi ve laglar gitti daha keskin bir görüntü görüyorum. 16:9 cs2'de kesinlikle doğru tercih.
Bende öyle yapmak istedim dün. 1440x1080 oynuyordum ve bi 1920x1080 deneyeyim dedim. Denedim oyun çok yavaş geldi hassasiyetim de öyle. Sonra 1280x960 denedim. Daha iyiydim. Ama 16:9 alışmalımıyım sence? Rank ne bu arada?

Bende öyle yapmak istedim dün. 1440x1080 oynuyordum ve bi 1920x1080 deneyeyim dedim. Denedim oyun çok yavaş geldi hassasiyetim de öyle. Sonra 1280x960 denedim. Daha iyiydim. Ama 16:9 alışmalımıyım sence? Rank ne bu arada?
kardeşim hangi ayara alıştıysan öyle oyna başka ayarlar deneyeceğim diye kendi aimini kaybedersin . neyde rahatsan o kalsın

Kesinlikle 16:9 daha akıcı ve mermiler daha stabil gidiyor. Oyun 16:9 üstüne kurulmuş. CSGO 4.3 te fenaydı ama CS2 maalesef öyle değil

Hocam ben sana avantaj ve dezavantajları yazayım, bundan hangisini istediğini sen seç

4:3 :
+ Kafalar büyük gözükür ve duran rakipleri vurman kolaylaşır
+ yüksek FPS
+ Eski alışkanlık
- Karakterler olduğundan hızlı gözükür
- görüş alanın küçük olur
- kötü çözünürlük
16/9:
+ Karakterler yavaş hareket eder ve hareketli rakipleri vurman kolaylaşır
+ geniş görüş alanı
+ yüksek çözünürlük
+ CS2 16:9 için yapılmıştır. optimizasyonları daha iyi.
- Kafalar küçük olduğundan duran rakipleri vurman biraz daha zordur
- Düşük FPS (optimizasyon iyi olduğu için cs go daki kadar düşük FPS alınmaz. Fark daha az yani.

CS2 biraz bozuk oyun. herkes koşarak vuruyor. csgo da bu kadar fazla değildi bu. O yüzden çoğu kişi 4:3 kullanırdı. ama şimdi asıl mesele hareketli rakipleri vurmak olunca 16:9 avantajı ortaya çıkıyor. Duran rakibi zaten bir şekilde vurursun ancak hareketli rakibi vurmayı kolaylaştırmak oyununa katkı sağlıyor. Ben 6-7 yıldır 4:3 oynarken 1-2 ay önce bu sebeplerden dolayı 16:10 a geçiş yaptım (monitörümde bu daha iyi oldu). Fps ile ilgili pek sıkıntı yaşamadım. oyunu önceden pixellerle oynuyormuşum onu farkettim. Önceden fps takıntım vardı. Monitör 240 hz olmasına rağmen daha da fazlasını istiyordum. Şimdi 16:10 full çözünürlükte orta ayarlarda yine 240 FPS i görebildiğim için bence 16:9/16:10 daha mantıklı

Geri