Neler Yeni

CS2 FPS Dalgalanması ve Düşük GPU/CPU Kullanımı

Yankı

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Yankı
Selamunaleyküm,
Casper Excalibur model laptop kullanıyorum. Bilgisayarımın özellikleri Intel i7-10750H işlemci, RTX 2060 6GB ekran kartı ve 32GB RAM şeklinde. 240 Hz ekrana sahibim ve Valorant gibi diğer oyunlarda sabit 240 FPS alarak sorunsuz şekilde oynayabiliyorum. Ancak CS:GO’dan CS2’ye geçtikten sonra FPS değerlerinde ciddi dalgalanmalar yaşamaya başladım.

CS2’de FPS’im 150 ile 80 arasında sürekli dalgalanıyor. Oyun ayarlarımın çoğu minimumda olmasına rağmen bu sorunu yaşıyorum. Bununla birlikte, GPU ve CPU kullanımı da olması gerekenden düşük. GPU genellikle %60’ın üzerine çıkmıyor ve 30-60 arasında sürekli değişiyor. Bu da FPS’in ani düşüşler yaşamasına neden oluyor.

Eski bilgisayarımda (Intel i5-9300H, GTX 1050 3GB, 8GB RAM, 60Hz ekran) CS2’de bir ayarlama yaptıktan sonra ortalama 100-110 FPS civarında stabil bir performans almıştım. Ancak şu anki bilgisayarımın donanımı çok daha güçlü olmasına rağmen böyle bir sorun yaşamak can sıkıcı.

Bu sorunu nasıl çözebilirim? Aşağıya oyun içi FPS değerlerini ve ayarları gösteren görselleri de ekliyorum. Yardımcı olabilecek önerilerinizi bekliyorum, teşekkürler.

Ayrıca bir de Casper kalite(siz)liği sağolsun sıcaklık değerleri çok fazla ve yaşadığım şehir yüzünden yaz vakitleri de daha fazla ısınıyor, gerekirse alta fan atmayı düşünüyorum. Önerilerinizi bekliyorum.

Ekler

• cs2 fps-2.jpg
    cs2 fps-2.jpg
    258.6 KB · Hit: 14
  • cs2 ayar.jpg
    cs2 ayar.jpg
    477.5 KB · Hit: 12
  • cs2 ayar-2.jpg
    cs2 ayar-2.jpg
    481.2 KB · Hit: 13

Beratkn

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
berat kaan
Ölüm maçında fps çok oynak oluyor. Çok fazla oyuncu olduğu için aşırı düşüş yaşıyor. Rekabetçide test edersen daha stabil performans görebilirsin belki dün bende bilgisayar testi yaptım en düzgün performansı rekabetçide aldım (5v5 botlarla lobi kurunca daha çok fps düşüşü oluyor.)

Atheos

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
149
İsim
Enes Budak
Selamunaleyküm,
Casper Excalibur model laptop kullanıyorum. Bilgisayarımın özellikleri Intel i7-10750H işlemci, RTX 2060 6GB ekran kartı ve 32GB RAM şeklinde. 240 Hz ekrana sahibim ve Valorant gibi diğer oyunlarda sabit 240 FPS alarak sorunsuz şekilde oynayabiliyorum. Ancak CS:GO’dan CS2’ye geçtikten sonra FPS değerlerinde ciddi dalgalanmalar yaşamaya başladım.

CS2’de FPS’im 150 ile 80 arasında sürekli dalgalanıyor. Oyun ayarlarımın çoğu minimumda olmasına rağmen bu sorunu yaşıyorum. Bununla birlikte, GPU ve CPU kullanımı da olması gerekenden düşük. GPU genellikle %60’ın üzerine çıkmıyor ve 30-60 arasında sürekli değişiyor. Bu da FPS’in ani düşüşler yaşamasına neden oluyor.

Eski bilgisayarımda (Intel i5-9300H, GTX 1050 3GB, 8GB RAM, 60Hz ekran) CS2’de bir ayarlama yaptıktan sonra ortalama 100-110 FPS civarında stabil bir performans almıştım. Ancak şu anki bilgisayarımın donanımı çok daha güçlü olmasına rağmen böyle bir sorun yaşamak can sıkıcı.

Bu sorunu nasıl çözebilirim? Aşağıya oyun içi FPS değerlerini ve ayarları gösteren görselleri de ekliyorum. Yardımcı olabilecek önerilerinizi bekliyorum, teşekkürler.

Ayrıca bir de Casper kalite(siz)liği sağolsun sıcaklık değerleri çok fazla ve yaşadığım şehir yüzünden yaz vakitleri de daha fazla ısınıyor, gerekirse alta fan atmayı düşünüyorum. Önerilerinizi bekliyorum.
Ayarları biraz yükselt, muhtemelen cözünürlüğünde 1920x1080 değil.
Yani hem grafiklerin düşük olup hemde çözünürlüğün düşük olunca, ekran kartını (gpu) verimli ve stabil şekilde kullanamıyorsun, onu gerektiği kadar "zora" sokamıyorsun. Bazı grafikleri yükselt, gpu kullanımını +95 civarına sabitle, fps'in sabit olur.

Not: Bu ara forumda CS2 hakkında çok şikayet var, genel olarak bir sorun var sanırım, ama senin gpu'nu kullanamaman , grafiklerinin çok düşüklerde olmasından dolayı.

Yankı

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Yankı
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
çözünürlük 1920x1080 ve 16:9 oynuyorum, biraz fark oluştu gibi aslında ama şu anda da 140 fps civarlarında geziniyor ve anlık takılmalar oluyor yük bindiği için, ama örneğin benim bilgisayarım Casper Excalibur ve bu bilgisayar normalde ilk halinde oyunlarda kendinden %60 maksimum ekran kartı kullanımda sınırlı geliyordu,
sonra bir çözüm gördüm aynı bilgisayarı kullanan, biostan işlemcinin grafik birimini tamamen iptal ediyordu ve kendim yaptıktan sonra gerçekten bayağı fark etti,
acaba yine Casper yüzünden saçma bir durum mu var veya oyun içerisinde bazı ayarlar optimal değil mi, örneğin nvidia reflexi kapatma tavsiye ediliyor pek düzgün çalışmadığı için, bunları da çok vaktim olmadığı için tam araştırıp öğrenemedim

Silver Stone

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
588
İsim
Tayfun Balım
Cs2 hala bozuk, masaüstü bilgisayarımda bile stabil değil. Arkadaşın da dediği gibi ölüm maçı çok aksiyonlu olduğu için fps sabit kalmıyor. Rekabetçi deneyin biraz daha toparlar.

Csgo cpu odaklandı, cs2 gpu odaklı oldu ve fpsler düştü. Eskisi gibi giriş seviyesi pc lerle 300 400 fps alınmıyor.

Ama oynanmayacak kadar kötüyse ince ayar çekin.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,059,657
Üyeler
168,334
Son üye
Top Bottom